Ansattes moral - Lær hvordan du kan øke ansattes moral

Ansattes moral defineres som den generelle tilfredsheten, utsiktene Mellommenneskelig intelligens Mellommenneskelig intelligens refererer til en persons evne til å forholde seg godt til mennesker og administrere relasjoner. Det gjør det mulig for folk å forstå behovene og motivasjonene til de rundt seg, noe som bidrar til å styrke deres generelle innflytelse. Mennesker med mellommenneskelig intelligens, og følelser av velvære som en ansatt har på arbeidsplassen Office Politics Office-politikk finnes i nesten alle organisasjoner. Det er aktivitetene som utføres av enkeltpersoner for å forbedre deres status og fremme sin personlige agenda - noen ganger på bekostning av andre. Disse selvbetjente handlingene er uformelle eller uoffisielle og kan være grunnen til at politikk på arbeidsplassen. Medarbeidermoral er med andre ord hvor fornøyde ansatte føler om arbeidsmiljøet sitt.Arbeidstakermoral er viktig for mange virksomheter på grunn av den direkte effekten på produktiviteten Omsetningsgrad for ansatte Ansattes omsetningshastighet er andelen ansatte som forlater selskapet i løpet av en viss tidsperiode. Lær hvordan du beregner ansattes omsetningshastighet. . Ansatte med høyere moral viser høyere produktivitet mens ansatte med lavere moral viser lavere produktivitet.

Ansattes moral

Eksempel på ansattes moral

Jennifer er ansatt i sin lokale butikk. Hun begynte å jobbe i butikken som selger for mer enn et halvt år siden. Til tross for at hun konsekvent kan nå sitt månedlige salgsmål, mottar Jennifer ingen anerkjennelse fra ansatte på arbeidsplassen. Nylig hyret butikken en ny salgsassistent til å jobbe sammen med Jennifer. Det viser seg at den nye ansettelsen får betalt en høyere timelønn enn Jennifer, til tross for mangel på tidligere arbeidserfaring. Jennifer innser at hun ikke blir verdsatt på arbeidsplassen, og bestemmer seg for å slutte å prøve å oppfylle salgsmålet og tilbringer mesteparten av tiden sin i bakrommet i butikken i stedet for å hilse på kundene.

I eksemplet ovenfor kan vi se at Jennifer utviser lav moral på grunn av dårlig arbeidsmiljø. Dette reduserer i sin tur Jennifer produktivitet og påvirker butikken negativt.

Viktigheten av høy ansattemoral

Ansattes moral kan avgjøre hvor vellykket et selskap er. Ansatte med høy moral har en bedre holdning, opprettholder høyere kundeservicenivå og er generelt mer produktive. Dårlig ansattes moral reduserer produktiviteten, påvirker andre ansatte og kunder negativt, og reduserer effektiviteten. Her er grunner til at høy ansattes moral er viktig:

1. Øker produktiviteten og effektiviteten

Når ansatte liker arbeidsmiljøet, vil de jobbe mer effektivt og produktivt. Ansatte med høy moral liker å gå på jobb.

2. Øker kvaliteten på arbeidet

Ansatte med høy moral gir høyere kvalitetsarbeid enn de med lav moral.

3. Gir et konkurransefortrinn i krisetider

Ansatte med høy moral gir et selskap et konkurransefortrinn. For eksempel, hvis et selskap gjennomgår en lavkonjunktur, er det lettere å overleve en slik krise når ansattes moral er høy. Ansatte jobber og trekker gjennom sammen. Derfor kan høy ansattes moral bidra til å beskytte et selskap mot krisen.

4. Beholder og tiltrekker seg talent

Naturligvis ønsker de ansatte å jobbe og bo i et selskap med et godt arbeidsmiljø. Et eksepsjonelt arbeidsmiljø fører til høyere ansattes moral, og hjelper med å beholde og tiltrekke seg talent.

5. Reduserer kostnadene

Høy ansattes moral reduserer arbeidsulykker, reduserer fravær, reduserer stress og reduserer antall lønn som en ansatt tar.

Indikatorer for dårlig ansattes moral

Her er noen indikatorer på dårlig eller fallende ansattes moral på en arbeidsplass:

 • Dårlig eller liten kommunikasjon mellom de ansatte og ledelsen
 • Økende fravær
 • Fiendtlig eller argumentativ oppførsel på arbeidsplassen
 • Overdreven klager fra arbeidstakeren (e) over små problemer
 • Økende konflikter mellom ansatte
 • Lavere / dårlig arbeidskvalitet
 • Fallende produktivitet
 • Øker kundeklager
 • Lavt nivå av entusiasme
 • Økt forsinkelse
 • Usamarbeidsholdning
 • Høy ansatt omsetningshastighet
 • Stillhet under ansattemøter
 • Motstridende autoritet og manglende engasjement

Måter å forbedre ansattes moral

Her er noen måter å øke ansattes moral på:

1. Feire prestasjoner

Ansatte må bli anerkjent for sine prestasjoner. Ta deg tid til å gi positive tilbakemeldinger og erkjenn prestasjonene og suksessen til ansatte. Ved å gjøre det vil ansatte vise mer takknemlighet for sitt arbeid.

2. Respekter ansatte

Ansatte blir noen ganger sterkt undergravd. Å behandle ansatte med respekt og få dem til å føle at de er selskapets mest verdifulle ressurser, går langt i å forbedre ansattes moral.

3. Kommuniser

Vær så gjennomsiktig med dine ansatte som mulig. Kommuniser ofte og ta hensyn til hva en ansatt sier.

4. Tilbyr konkurransefordeler og kompensasjon

Gi konkurransefordeler og kompensasjon. Ansatte som får utbetalt fordeler og kompensasjon som er konkurransedyktige i bransjen eller over gjennomsnittet i bransjen, har betydelig høyere moral.

5. Gi fordeler for ansatte

Gi de ansatte fordeler som tannpleieprogrammer, visjonsomsorgsprogrammer, medisinske pleieprogrammer, velværeprogrammer, treningsfasiliteter på stedet osv.

6. Styrke ansatte

Gi ansatte muligheten til å styrke seg selv og føle at de er i stand til å ta beslutninger om jobben sin.

7. Gi karrierevei

Gi de ansatte en tydelig karrierevei. Sørg for at de vet hvordan de er i stand til å utvikle seg i selskapet og hva de oppnåelige karriereveiene i selskapet er.

8. Tilby mentorskap

Gi de ansatte coaching og veiledning. Det vil få dem til å føle seg mer tilpasset selskapet og motivere dem til å sette større pris på arbeidsgiveren.

Godt jobba!

Nå, etter å ha forstått måter å forbedre ansattes moral, kan du tenke på hva butikksjefen kan gjøre for å forbedre Jennifer's moral (i vårt eksempel ovenfor)? Her er noen måter, spesifikke for eksemplet, butikksjefen kan forbedre Jennifer's moral:

 • Erkjenn Jennifer's prestasjon.
 • Gi Jennifer en bonus når hun når sitt salgsmål.
 • Kommuniser med Jennifer og forstå hvordan hun føler om å jobbe i butikken.
 • Hev Jennifer timelønn i tråd med hvor bra hun presterer (lønnen må være minst høyere enn den nye ansattes!).
 • Gi Jennifer en lederrolle ved å gi henne ansvaret for å ta seg av den nye ansettelsen.
 • Gi Jennifer en tydelig karrierevei.
 • Få Jennifer til å føle at hun er en verdifull ansatt ved å skissere det harde arbeidet hun har lagt ned i selskapet.

Relatert lesing

Takk for at du leser Finansguiden til ansattes moral. Finance tilbyr Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-sertifisering Bli med på 350 600 studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari-sertifiseringsprogram for de som ønsker å ta karrieren til neste nivå. For å fortsette å lære og fremme karrieren din, vil følgende ressurser være nyttige:

 • Bedriftsutvikling Bedriftsutvikling Bedriftsutvikling er gruppen i et selskap som er ansvarlig for strategiske beslutninger for å vokse og omstrukturere sin virksomhet, etablere strategiske partnerskap, engasjere seg i fusjoner og oppkjøp (M&A) og / eller oppnå organisatorisk fortreffelighet. Corp Dev forfølger også muligheter som utnytter verdien av selskapets forretningsplattform.
 • Sense of Purpose at Work Sense of Purpose at Work Finn din følelse av formål på jobben. Enten du liker jobben din eller ikke, kommer ofte ned på hvor godt den støtter din følelse av formål. Der du jobber, rollen du har, og din bredere følelse av formålet ditt, kan endres. Hvis du vil ha en balanse mellom disse tre, må du være åpen for endring
 • Emosjonell intelligens Emosjonell intelligens Emosjonell intelligens, også kjent som den emosjonelle kvotienten (EQ), er evnen til å håndtere ens følelser og andres følelser. For bedriftsledere er høy EQ viktig for å lykkes. Denne guiden dekker de fem elementene av emosjonell intelligens og deres relevans for å karakterisere en vellykket leder. EQ vs IQ
 • Myke ferdigheter på jobben

Siste innlegg