Høyfrekvent handel - Oversikt, forklaring, fordeler og risiko

Høyfrekvent handel (HFT) er algoritmisk handel preget av høyhastighets handelsutførelse, et ekstremt stort antall transaksjoner og en veldig kortsiktig investeringshorisont Lange og korte posisjoner I investering representerer lange og korte posisjoner retningsbestemte innsatser fra investorer som en sikkerhet vil enten gå opp (når lang) eller ned (når kort). Ved handel med eiendeler kan en investor ta to typer posisjoner: lang og kort. En investor kan enten kjøpe en eiendel (varer lenge), eller selge den (går kort). . Høyfrekvent handel utnytter spesielle datamaskiner for å oppnå den høyeste hastigheten på handelsutførelsen mulig. HFT er veldig komplisert og derfor primært et verktøy som brukes av store institusjonelle investorer som investeringsbanker Liste over topp investeringsbanker Liste over de 100 beste investeringsbankene i verden sortert alfabetisk.Topp investeringsbanker på listen er Goldman Sachs, Morgan Stanley, BAML, JP Morgan, Blackstone, Rothschild, Scotiabank, RBC, UBS, Wells Fargo, Deutsche Bank, Citi, Macquarie, HSBC, ICBC, Credit Suisse, Bank of America Merril Lynch og hedgefond.

Høyfrekvent handel

Fordeler med høyfrekvent handel

Høyfrekvent handel, sammen med handel med store verdipapirer Omsettelige verdipapirer Omsettelige verdipapirer er ubegrensede kortsiktige finansielle instrumenter som utstedes enten for aksjepapirer eller for gjeldspapirer fra et børsnotert selskap. Det utstedende selskapet lager disse instrumentene for det uttrykkelige formålet med å skaffe midler for å finansiere forretningsaktiviteter og utvidelse. , gjør det mulig for handelsmenn å tjene på selv svært små prissvingninger. Handelsalgoritmer Algoritmer (Algos) Algoritmer (Algos) er et sett med instruksjoner som introduseres for å utføre en oppgave. Algoritmer introduseres for å automatisere handel for å generere fortjeneste med en frekvens som er umulig for en menneskelig næringsdrivende, som kan skanne flere markeder og børser. Dette gjør det mulig for handelsmenn å finne flere handelsmuligheter,inkludert å arbitrere små prisforskjeller for den samme eiendelen som handles på forskjellige børser.

Mange tilhengere av HFT hevder at det forbedrer likviditeten i markedet. HFT øker klart konkurransen i markedet ettersom handler utføres raskere og volumet av handler øker betydelig. Den økte likviditeten fører til at budspørselsspreadene synker, noe som gjør markedene mer priseffektive.

Risiko for høyfrekvent handel

Høyfrekvent handel er fortsatt en kontroversiell aktivitet, og det er liten enighet om det blant regulatorer, finanspersoner og lærde.

En viktig kritikk av HFT er at den bare skaper "spøkelseslikviditet" i markedet. HFT-motstandere påpeker at den opprettede likviditeten ikke er ”ekte” fordi verdipapirene bare holdes i noen sekunder. Før en vanlig investor kan kjøpe verdipapiret, er det allerede blitt handlet flere ganger blant høyfrekvente handelsmenn. Når den vanlige investoren legger inn en ordre, har den massive likviditeten skapt av HFT i stor grad ebbet bort.

Videre antas det at høyfrekvente handelsmenn (store finansinstitusjoner) ofte tjener på bekostning av mindre aktører i markedet (mindre finansinstitusjoner, individuelle investorer).

Endelig har HFT vært knyttet til økt markedsvolatilitet og til og med markedskrasj. Regulatorer har fanget noen høyfrekvente handelsmenn som driver med ulovlige markedsmanipulasjoner som forfalskning og lagdeling. Det ble bevist at HFT i vesentlig grad bidro til den overdrevne markedsvolatiliteten som ble vist under Flash Crash i 2010.

Relaterte målinger

Takk for at du leser denne økonomiguiden til HFT. For å lære mer om andre handelsmetoder, investering og mer, anbefaler vi de ekstra gratis ressursene nedenfor:

  • Investering: En nybegynnerguide Investering: En nybegynnerguide Finansens guide for investering for nybegynnere vil lære deg det grunnleggende om å investere og hvordan du kommer i gang. Lær om forskjellige strategier og teknikker for handel, og om de forskjellige finansmarkedene du kan investere i.
  • Momentum Investing Momentum Investing Momentum investering er en investeringsstrategi rettet mot å kjøpe verdipapirer som har vist en oppadgående kursutvikling eller kortselgende verdipapirer som
  • Primærmarked Primærmarked Primærmarkedet er finansmarkedet der nye verdipapirer utstedes og blir tilgjengelig for handel av enkeltpersoner og institusjoner. Kapitalmarkedens handelsaktiviteter er skilt ut i primærmarkedet og sekundærmarkedet.
  • Handelsmekanismer Handelsmekanismer Handelsmekanismer refererer til de forskjellige metodene som eiendeler handles med. De to hovedtyper av handelsmekanismer er prisdrevne og ordredrevne handelsmekanismer

Siste innlegg

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found