RIKTIG funksjon - formel, eksempler, bruk store bokstaver i hvert ord

PROPER-funksjonen er kategorisert under Excel Tekstfunksjoner Funksjoner Liste over de viktigste Excel-funksjonene for finansanalytikere. Dette juksearket dekker hundrevis av funksjoner som er kritiske å kjenne som en Excel-analytiker. PROPER vil bruke den første bokstaven i en tekststreng og andre bokstaver i teksten som følger andre tegn enn en bokstav.

I økonomisk analyse importerer vi ofte data fra eksterne kilder. PROPER-funksjonen hjelper oss med å konvertere tekst til riktig sak, om nødvendig. Vi kan bruke det til å kapitalisere hvert ord i en gitt streng. Bruk av funksjonen påvirker ikke tall og tegnsetting. Den konverterer alle andre bokstaver til små bokstaver.

Formel

= RIKTIG (tekst)

Tekst er det nødvendige argumentet. Teksten må være vedlagt anførselstegn, en formel som returnerer tekst, eller en referanse til en celle som inneholder teksten du vil bruke store bokstaver.

Hvordan bruker jeg den EGNE funksjonen i Excel?

TODAY-funksjonen ble introdusert i Excel 2007 og er tilgjengelig i alle påfølgende Excel-versjoner. For å forstå bruken av funksjonen, la oss vurdere noen eksempler:

Eksempel 1

La oss se hvordan PROPER-funksjonen vil oppføre seg når vi gir følgende formel:

RIKTIG Funksjon

Vi får resultatene nedenfor:

PROPER Funksjon - Eksempel 1

Eksempel 2

Anta at vi ønsker å rydde opp i navn som ikke er i ordentlig tilfelle, vi kan bruke en enkel formel basert på PROPER-funksjonen.

Anta at vi får dataene nedenfor:

PROPER-funksjon - Eksempel 2

Formelen som skal brukes er:

RIKTIG Funksjon - Eksempel 2a

Vi får resultatene nedenfor:

RIKTIG Funksjon - Eksempel 2b

PROPER-funksjonen vil automatisk omformatere teksten slik at alle ordene er store. Samtidig vil den konvertere til all annen tekst i små bokstaver.

Hvis vi også trenger å fjerne ekstra mellomrom i navnene, kan vi pakke PROPER i TRIM-funksjonen: = TRIM (PROPER (navn). TRIM fjerner eventuelle ledende og etterfølgende mellomrom, og konverterer løp av mellomrom til et enkelt mellomrom.

Ting å huske på PROPER-funksjonen

  1. Den første bokstaven i hvert ord, bokstavene som følger tall eller annen tegnsetting blir konvertert til store bokstaver med PROPER-funksjonen. Det kan være steder vi kanskje ikke forventer. For eksempel konverterer funksjonen "s" i tekststrengen "Bob's Boat" til store bokstaver (dvs. "Bob's Boat").
  2. Tall og tegnsettingstegn påvirkes ikke.

Klikk her for å laste ned Excel-filen

Tilleggsressurser

Takk for at du leser Finance-guiden til viktige Excel-funksjoner! Ved å ta deg tid til å lære og mestre disse funksjonene, vil du øke hastigheten din økonomiske modellering betydelig. For å lære mer, sjekk ut disse ekstra økonomiressursene:

  • Excel-funksjoner for økonomi Excel for økonomi Denne Excel for finans-guiden lærer de 10 beste formlene og funksjonene du må vite for å være en god finansanalytiker i Excel. Denne guiden har eksempler, skjermbilder og trinnvise instruksjoner. Til slutt laster du ned den gratis Excel-malen som inkluderer alle økonomifunksjonene dekket i opplæringen
  • Avansert Excel Formel Course
  • Avanserte Excel-formler du må vite Avanserte Excel-formler må vite Disse avanserte Excel-formlene er avgjørende for å kjenne og vil ta dine økonomiske analyseferdigheter til neste nivå. Avanserte Excel-funksjoner du må vite. Lær de 10 beste Excel-formlene hver finansanalytiker i verdensklasse bruker regelmessig. Disse ferdighetene vil forbedre regnearkarbeidet ditt i enhver karriere
  • Excel-snarveier for PC og Mac Excel-snarveier PC Mac Excel-snarveier - Liste over de viktigste og vanligste MS Excel-snarveiene for PC- og Mac-brukere, økonomi, regnskapsyrker. Tastatursnarveier gir deg raskere modellering og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigering, bånd, lim inn spesial, data manipulering, formel og celle redigering, og andre mangler

Siste innlegg