HOUR-funksjon - formel, eksempler, hvordan du bruker HOUR-funksjonen

HOUR-funksjonen er kategorisert under Excel DATE / TIME-funksjoner Funksjoner Liste over de viktigste Excel-funksjonene for finansanalytikere. Dette juksearket dekker hundrevis av funksjoner som er kritiske å kjenne som en Excel-analytiker. Funksjonen returnerer timekomponenten til en tid som et tall mellom 0-23. For eksempel vil den returnere 13 for 13:49.

Formel

= HOUR (serienummer)

Denne funksjonen bruker bare ett argument:

Serienummer (obligatorisk argument) - Tiden som inneholder timen vi vil finne. Den returnerer timen for tidsverdien. Den gitte timen vil være et helt tall mellom 0 og 23 hvor 0 representerer 12:00 og 23 representerer 23:00.

Argumentet kan legges inn som:

  1. En desimal (serienummer) representasjon av en Excel-tid
  2. En tekstrepresentasjon av en tid
  3. En referanse til en celle som inneholder en tid
  4. En tidsverdi returnert fra en annen Excel-funksjon eller formel

Hvordan bruker jeg HOUR-funksjonen i Excel?

Som en regnearkfunksjon kan HOUR-funksjonen legges inn som en del av en formel i en celle i et regneark. For å forstå bruken av funksjonen, la oss vurdere et eksempel:

Eksempel 1

La oss se hvordan denne funksjonen fungerer når vi har gitt følgende innganger:

HOUR-funksjon

Resultatene i Excel vises i skjermbildet nedenfor:

HOUR-funksjon - Eksempel

I tilfelle vi får en feil, må vi huske at Excel lagrer datoer og klokkeslett som serienumre. For eksempel er datoen 1. januar 2000, 12:00 lik serienummeret 32526.5 i Excel. For å kontrollere at Excel riktig gjenkjenner en dato eller et klokkeslett, kan vi midlertidig formatere datoen som et tall.

Noen få ting å huske på HOUR-funksjonen

  1. Tidsverdier er en del av en datoverdi og representert med et desimaltall (for eksempel er 12:00 representert som 0,5 fordi det er en halv dag).
  2. #VERDI! error - Oppstår når det oppgitte serienummeret ikke er en gyldig Excel-tid.

Klikk her for å laste ned Excel-filen

Tilleggsressurser

Takk for at du leser Finance-guiden til viktige Excel-funksjoner! Ved å ta deg tid til å lære og mestre disse funksjonene, vil du øke hastigheten på din økonomiske analyse betydelig. For å lære mer, sjekk ut disse ekstra økonomiressursene:

  • Excel-funksjoner for økonomi Excel for økonomi Denne Excel for finans-guiden lærer de 10 beste formlene og funksjonene du må vite for å være en god finansanalytiker i Excel. Denne guiden har eksempler, skjermbilder og trinnvise instruksjoner. Til slutt laster du ned den gratis Excel-malen som inkluderer alle økonomifunksjonene dekket i opplæringen
  • Avansert Excel Formel Course
  • Avanserte Excel-formler du må vite Avanserte Excel-formler må vite Disse avanserte Excel-formlene er avgjørende for å kjenne og vil ta dine økonomiske analyseferdigheter til neste nivå. Avanserte Excel-funksjoner du må vite. Lær de 10 beste Excel-formlene hver finansanalytiker i verdensklasse bruker regelmessig. Disse ferdighetene vil forbedre regnearkarbeidet ditt i enhver karriere
  • Excel-snarveier for PC og Mac Excel-snarveier PC Mac Excel-snarveier - Liste over de viktigste og vanligste MS Excel-snarveiene for PC- og Mac-brukere, økonomi, regnskapsyrker. Tastatursnarveier gir deg raskere modellering og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigering, bånd, lim inn spesial, data manipulering, formel og celle redigering, og andre mangler

Siste innlegg