TEXTJOIN-funksjon - Eksempler på hvordan du blir med i tekst i Excel

TEXTJOIN-funksjonen kobler sammen tekst fra to eller flere strenger sammen med en skilletegn som skiller hver verdi. Introdusert i MS Excel 2016, er TEXTJOIN kategorisert som en Excel-streng / tekst-funksjon. Funksjoner Liste over de viktigste Excel-funksjonene for finansanalytikere. Dette juksearket dekker hundrevis av funksjoner som er kritiske å kjenne som en Excel-analytiker

Formel

= TEXTJOIN (avgrenser, ignorerer_forvirret, tekst1, [tekst2],… tekst_n)

TEXTJOIN-funksjonen bruker følgende argumenter:

 1. Avgrenser (nødvendig argument) - Strengen som settes inn mellom hver tekstverdi i den resulterende strengen. De vanligste skillene som brukes er komma eller mellomrom.
 2. Ignore_empty (obligatorisk argument) - Dette argumentet hjelper til med å bestemme om tomme celler er inkludert i den resulterende strengen. Hvis argumentet er SANT, vil det ignorere tomme verdier. Hvis det er FALSE, vil det inkludere de tomme verdiene i resultatene.
 3. Text1, text2, ... .text_n - strengene vi ønsker å bli sammen. TEXTJOIN-funksjonen lar oss koble opptil 252 strenger sammen.

Hvordan bruker jeg TEXTJOIN-funksjonen i Excel?

La oss se noen eksempler for å forstå hvordan denne funksjonen fungerer.

Eksempel 1

I dette eksemplet, la oss anta at vi hentet informasjon fra en adresse, og informasjonen blir mottatt på følgende måte:

TEXTJOIN Funksjon

Ved å bruke formelen = TEXTJOIN (“,“, TRUE, B5, C5, D5, E5, F5), kan vi bli med i tekststrengene som vist nedenfor:

TEXTJOIN-funksjon - Eksempel 1

La oss anta at vi ønsker å legge til teksten "Land" før USA. I et slikt scenario vil formelen endre seg til = TEXTJOIN (”“, TRUE, B6, C6, D6, E6, ”Country”, F6).

Ved å bruke denne formelen får vi resultatet nedenfor:

TEXTJOIN-funksjon - Eksempel 1a

Anta at vi ønsker å sette et mellomrom som en avgrenser. I et slikt scenario vil formelen å bruke være = TEXTJOIN (”“, TRUE, B7, C7, D7, E7, F7).

TEXTJOIN-funksjon - Eksempel 1b

Eksempel 2

La oss se et eksempel på hvordan du kan bli med i mer enn to kolonner (ved hjelp av dataene i kolonnene nedenfor).

TEXTJOIN-funksjon - Eksempel 2

Hvis vi bruker formelen = TEXTJOIN (“,“, TRUE, B4: C12), vil Excel gi følgende resultat:

TEXTJOIN-funksjon - Eksempel 2a

Eksempel 3

La oss ta et eksempel der vi får navn, etternavn og dato for jubileum i separate kolonner, og vi ønsker å bli med dem. I dette scenariet må vi huske at hvis vi angir datoen direkte, vil Excel returnere et nummer som Excel-lagringsdatoer i tallformat.

Bruk datoen nedenfor:

TEXTJOIN-funksjon - Eksempel 3

Hvis vi for disse dataene skriver inn formelen = TEXTJOIN (”“, TRUE, B5: D5,)

TEXTJOIN-funksjon - Eksempel 3a

Excel vil gi resultatet nedenfor:

TEXTJOIN-funksjon - Eksempel 3b

Derfor må vi først konvertere datoen til tekststreng. Så formelen som vi trenger å bruke vil være = TEXTJOIN (”“, TRUE, B5: D5, TEXT (C2, “mm / dd / yyyy”)). Vi får resultatet nedenfor:

TEXTJOIN-funksjon - Eksempel 3c

Mer om TEXTJOIN-funksjonen

 1. #VERDI! feil - Excel returnerer denne feilen når den resulterende strengen overstiger cellegrensen, som er 32767 tegn.
 2. Funksjonen kan håndtere 252 tekstargumenter.
 3. Denne funksjonen er ganske lik CONCAT-funksjonen. Forskjellen mellom de to er at mens TEXTJOIN godtar en skilletegn, gjør ikke CONCAT det ikke.
 4. #NAVN? error - Oppstår når du bruker en eldre versjon av Excel som ikke støtter denne funksjonen.
 5. #NULL! error - Oppstår når vi glemmer å sette kommaet mellom strengene vi ønsker å kombinere.
 6. Det gir brukeren fleksibilitet til å bruke celleområder i stedet for individuelle cellehenvisninger.

Klikk her for å laste ned Excel-filen

Tilleggsressurser

Takk for at du leser Finance-guiden til viktige Excel-funksjoner! Ved å ta deg tid til å lære og mestre disse funksjonene, vil du øke hastigheten på din økonomiske analyse betydelig. For å lære mer, sjekk ut disse ekstra økonomiressursene:

 • Excel-funksjoner for økonomi Excel for økonomi Denne Excel for finans-guiden lærer de 10 beste formlene og funksjonene du må vite for å være en god finansanalytiker i Excel. Denne guiden har eksempler, skjermbilder og trinnvise instruksjoner. Til slutt laster du ned den gratis Excel-malen som inkluderer alle økonomifunksjonene dekket i opplæringen
 • Avansert Excel Formel Course
 • Avanserte Excel-formler du må vite Avanserte Excel-formler må vite Disse avanserte Excel-formlene er avgjørende for å kjenne og vil ta dine økonomiske analyseferdigheter til neste nivå. Avanserte Excel-funksjoner du må vite. Lær de 10 beste Excel-formlene hver finansanalytiker i verdensklasse bruker regelmessig. Disse ferdighetene vil forbedre regnearkarbeidet ditt i enhver karriere
 • Excel-snarveier for PC og Mac Excel-snarveier PC Mac Excel-snarveier - Liste over de viktigste og vanligste MS Excel-snarveiene for PC- og Mac-brukere, økonomi, regnskapsyrker. Tastatursnarveier gir deg raskere modellering og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigering, bånd, lim inn spesial, data manipulering, formel og celle redigering, og andre mangler

Siste innlegg