PMT-funksjon - formel, eksempler, hvordan du bruker PMT-funksjon

PMT-funksjonen er kategorisert under økonomiske Excel-funksjoner Funksjoner Liste over de viktigste Excel-funksjonene for finansanalytikere. Dette juksearket dekker hundrevis av funksjoner som er kritiske å kjenne som en Excel-analytiker. Funksjonen hjelper til med å beregne den totale betalingen (hovedstol og rente) som kreves for å gjøre opp et lån eller en investering med en fast rente over en bestemt tidsperiode.

Formel

= PMT (rate, nper, pv, [fv], [type])

PMT-funksjonen bruker følgende argumenter:

 1. Vurdere (obligatorisk argument) - Renten på lånet.
 2. Nper (obligatorisk argument) - Totalt antall betalinger for lånet som ble tatt.
 3. Pv (obligatorisk argument) - Nåverdien eller totalbeløpet som en serie av fremtidige betalinger er verdt nå. Det blir også betegnet som hovedstolen på et lån.
 4. Fv (valgfritt argument) - Dette er den fremtidige verdien eller en kontantsaldo vi ønsker å oppnå etter at den siste betalingen er utført. Hvis Fv utelates, antas det å være 0 (null), det vil si at den fremtidige verdien av et lån er 0.
 5. Type (valgfritt argument) - Typen dagtallsgrunnlag som skal brukes. De mulige verdiene til grunnlaget er:

PMT-funksjon

Hvordan bruker jeg PMT-funksjonen i Excel?

Som en regnearkfunksjon kan PMT-funksjonen legges inn som en del av en formel i en celle i et regneark. For å forstå bruken av PMT, la oss se på et eksempel:

Eksempel 1

La oss anta at vi må investere på en slik måte at vi etter to år mottar 75 000 dollar. Rentesatsen er 3,5% per år, og betalingen vil skje i begynnelsen av hver måned. Detaljene er:

PMT-funksjon - Eksempel 1

Formelen som brukes er:

PMT-funksjon - Eksempel 1a

Vi får resultatene nedenfor:

PMT-funksjon - Eksempel 1b

Ovennevnte funksjon returnerer PMT som $ 3 240,20. Dette er den månedlige kontantstrømmen som kreves for å realisere $ 75.000 på to år. I dette eksemplet:

 • Betalingen til investeringen skjer på månedlig basis. Derfor blir den årlige renten omregnet til en månedlig rente. Vi konverterte også årene til måneder: 2 * 12 = 24.
 • Argumentet [type] er satt til 1 for å indikere at betalingen av investeringen vil skje i begynnelsen av hver periode.
 • I henhold til den generelle kontantstrømskonvensjonen er utgående betalinger representert med negative tall og innkommende betalinger er representert med positive tall.
 • Ettersom verdien som returneres er negativ, betyr det at en utgående betaling skal utføres.
 • Verdien $ 3 240,40 inkluderer hovedstol og renter, men ingen skatter, reservebetalinger eller gebyrer.

Noen få ting å huske på PMT-funksjonen:

 1. #NUM! feil - Oppstår når:
  1. Den gitte hastighetsverdien er mindre enn eller lik -1.
  2. Den gitte nper-verdien er lik 0.
 2. #VERDI! error - Oppstår når noen av argumentene som er gitt ikke er numeriske.
 3. Når vi beregner månedlige eller kvartalsvise innbetalinger, må vi konvertere årlige renter eller antall perioder til måneder eller kvartaler.
 4. Hvis vi ønsker å finne ut det totale beløpet som ble betalt for lånets varighet, må vi multiplisere PMT som beregnet av nper.

Klikk her for å laste ned Excel-filen

Tilleggsressurser

Takk for at du leser Finance-guiden til viktige Excel-funksjoner! Ved å ta deg tid til å lære og mestre disse funksjonene, vil du øke hastigheten på din økonomiske analyse betydelig. For å lære mer, sjekk ut disse ekstra økonomiressursene:

 • Excel-funksjoner for økonomi Excel for økonomi Denne Excel for finans-guiden lærer de 10 beste formlene og funksjonene du må vite for å være en god finansanalytiker i Excel. Denne guiden har eksempler, skjermbilder og trinnvise instruksjoner. Til slutt laster du ned den gratis Excel-malen som inkluderer alle økonomifunksjonene dekket i opplæringen
 • Avansert Excel Formel Course
 • Avanserte Excel-formler du må vite Avanserte Excel-formler må vite Disse avanserte Excel-formlene er avgjørende for å kjenne og vil ta dine økonomiske analyseferdigheter til neste nivå. Avanserte Excel-funksjoner du må vite. Lær de 10 beste Excel-formlene hver finansanalytiker i verdensklasse bruker regelmessig. Disse ferdighetene vil forbedre regnearkarbeidet ditt i enhver karriere
 • Excel-snarveier for PC og Mac Excel-snarveier PC Mac Excel-snarveier - Liste over de viktigste og vanligste MS Excel-snarveiene for PC- og Mac-brukere, økonomi, regnskapsyrker. Tastatursnarveier gir deg raskere modellering og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigering, bånd, lim inn spesial, data manipulering, formel og celle redigering, og andre mangler

Siste innlegg