Excel hurtigtaster - Veiledning, eksempler, skjermbilder - CFI

Excel-hurtigtaster er nyttige for å manøvrere gjennom Excel mye raskere og mer effektivt. Det er faktisk mye raskere å bruke hurtigtaster enn å bruke en mus.

Hva er navigasjonstastene?

Navigasjonsgenveier hjelper brukeren med å bevege seg rundt i Excel. Disse hurtigtastene lar brukeren bevege seg over celler eller regneark.

Eksempeldata

excel hurtigtaster eksempel 1

Alle kolonner unntatt kolonne F inneholder hardkodede data. Kolonne F inneholder celler med en formel som multipliserer den tilsvarende raden i kolonne B med den tilsvarende raden i kolonne E. Kolonne F multipliserer med andre ord antall etter pris for å finne totalpris. Vi vil bruke disse dataene til å demonstrere følgende Excel-hurtigtaster.

Navigasjonssnarveier

Den første gruppen av Excel-hurtigtaster involverer navigasjonssnarveier.

Piltastene flytter til neste celle i retning av piltasten.

 • Hvis brukeren for øyeblikket har valgt celle A2 og trykker på høyre piltast, vil Excel aktivere celle B2.

Ctrl + piltastene beveger seg til slutten av en datagruppe i retning av piltasten. Hvis den nåværende aktive cellen er på slutten av en datagruppe og før et gap med tomme celler, vil du trykke på denne snarveien hoppe gapet til nærmeste celle med data i retning av piltasten.

 • Hvis brukeren for øyeblikket har valgt celle A2 og trykker ctrl + ned, vil Excel flytte til celle A4.
 • Hvis brukeren deretter trykker ctrl + høyre, vil Excel flytte til celle B4.
 • Hvis brukeren deretter trykker ctrl + høyre en annen gang, vil Excel hoppe over gapet til nærmeste ikke-tomme celle til høyre, og dermed flytte til celle E4.

Shift + piltastene utvider valget fra den nåværende aktive cellen mot retning av den trykkte piltasten.

 • Hvis brukeren for øyeblikket har valgt celle A2, og trykker shift + ned to ganger, vil Excel velge cellene A2: A4. Cell A2 vil forbli den aktive cellen i valget.

Ctrl + Side opp / ned flytter til forrige eller neste regneark / fane.

Skift + Ctrl + Side opp / ned velger tilstøtende regneark i en gruppe.

Funksjon / formel Excel hurtigtaster

Den neste serien med snarveier i Excel involverer snarveier til funksjoner og formler. Dette hjelper deg med å manipulere dataene i cellene mer effektivt.

Ctrl + D vil fylle ned formelen ved hjelp av de øverste cellene. Denne snarveien fungerer intuitivt annerledes med forskjellige valg.

 • Hvis bare én celle er valgt, vil denne fylle cellen med dataene eller formelen fra cellen rett over den.

Hvis brukeren har valgt celle A2 før du trykker på Ctrl + D, fylles celle A2 med celle A1.

excel hurtigtaster eksempel 2

Hvis brukeren har valgt celle F3, som inneholder formelen “= B3 * E3”, fylles celle F3 med celle F2, som inneholder formelen “= B2 * E2” . Formelen er imidlertid relativ, så den vil justere seg til “= B3 * E3”

excel hurtigtaster eksempel 3

 • Hvis bare en rad er valgt, vil dette fylle alle cellene i den raden med data eller formel fra cellene rett over den.

excel hurtigtaster eksempel 4

I dette eksemplet ble rad 2 valgt før du trykket på Ctrl + D. Rad 2 har fylt seg med data fra raden ovenfor.

 • Hvis mer enn en rad er valgt, vil dette fylle alle celler i den raden med data eller formel fra den øverste raden med celler.

excel hurtigtasteksempel 5

I dette eksemplet har brukeren valgt A2: F4 og trykket på ctrl + D. Excel har tatt innholdet i de øverste cellene (rad 2) og fylt cellene nedenfor.

Lær mer om å mestre Excel

Takk for at du leser denne finansguiden til Excel-hurtigtaster. For å lære mer, se følgende økonomiressurser.

 • Excel-snarveier
 • Excel-snarveier på PC og MAC Excel-snarveier til PC Mac Excel-snarveier - Liste over de viktigste og vanligste MS Excel-snarveiene for PC- og Mac-brukere, økonomi, regnskapsyrker. Tastatursnarveier gir deg raskere modellering og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigering, bånd, lim inn spesial, data manipulering, formel og celle redigering, og andre mangler
 • Excel for Dummies Excel for nybegynnere Denne Excel for nybegynnere-guiden lærer deg alt du trenger å vite om Excel-regneark og formler for å utføre økonomisk analyse. Se videoen og lær alt en nybegynner trenger å vite fra hva som er Excel, til hvorfor bruker vi, og hva er de viktigste hurtigtastene, funksjonene og formlene
 • Excel-kurs

Siste innlegg