Chi Square Test Excel-funksjon - Veiledning, eksempler, hvordan du bruker

CHISQ.DIST-funksjonen er kategorisert under Excel Statistiske funksjoner Funksjoner Liste over de viktigste Excel-funksjonene for finansanalytikere. Dette juksearket dekker hundrevis av funksjoner som er kritiske å kjenne som en Excel-analytiker. Det vil returnere chi-kvadratfordelingen. Fordelingen brukes ofte til å studere variasjonene i prosent på tvers av prøvene. Denne guiden vil bryte ned Chi Square Test Excel-funksjonen i detalj.

I finansiell analyse Finansanalytiker Jobbeskrivelse Finansanalytikerens stillingsbeskrivelse nedenfor gir et typisk eksempel på alle ferdigheter, utdannelse og erfaring som kreves for å bli ansatt for en analytikerjobb i en bank, institusjon eller selskap. Utfør økonomisk prognoser, rapportering og operasjonelle beregninger, analyser økonomiske data, lag økonomiske modeller, denne funksjonen kan være nyttig for å finne ut variasjonene i individets antagelser. Anta for eksempel at vi driver et selskap som produserer jeans. Vi produserer bare jeans i to farger - svart og blått. Hvis vi ønsker å finne ut andelen blå jeans som selges i forhold til det totale antallet produserte jeans, kan vi bruke Chi Square i Excel for å finne ut.

CHISQ.DIST-funksjonen ble introdusert i MS Excel 2010, og er derfor ikke tilgjengelig i tidligere versjoner.

Chi Square Excel Formula

= CHISQ.DIST (x, frihetsgrad, kumulativ)

CHISQ.DIST bruker følgende argumenter:

 1. X (obligatorisk argument) - Dette er verdien som chi-kvadratfordelingen skal vurderes med. Den skal være større enn eller lik null.
 2. Deg_freedom (nødvendig argument) - Dette er antall frihetsgrader. Det må være et helt tall mellom 1 og 1010.
 3. Kumulativt (obligatorisk argument) - Dette er en logisk verdi som bestemmer formen for funksjonen. Det kan enten være SANT (bruk den kumulative fordelingsfunksjonen) eller FALSE (vil bruke sannsynlighetstetthetsfunksjonen).

Hvordan bruke Chi Square-funksjonen

For å forstå bruken av Chi Square i Excel-funksjonen, la oss vurdere et eksempel:

Eksempel

Anta at vi får følgende data:

Chi Square Test Excel-funksjon - oppsett

Formelen for beregning av CHISQ-fordelingen ved hjelp av den kumulative fordelingsfunksjonen er vist nedenfor:

CHISQ.DIST - Eksempel 1

Vi får resultatet nedenfor:

Chi Square Test Excel-funksjon - eksempel

Formelen for beregning av CHISQ-fordelingen ved bruk av sannsynlighetstetthetsfunksjonen er vist nedenfor:

CHISQ.DIST - Eksempel 1b

Vi får resultatet nedenfor:

Chi Square i Excel - Eksempel

Merknader om Chi Square Excel-funksjonen

 1. Hvis argumentet deg_freedom ikke er et helt tall, blir det avkortet av MS Excel.
 2. #VERDI! error - Oppstår når noen av argumentene som er gitt ikke er numeriske.
 3. #NUM! feil - Oppstår når:
  1. Den gitte verdien av x er negativ.
  2. Argumentet for frihet er mindre enn 1 eller større enn 1010.

Tilleggsressurser

Takk for at du leste Finance-guiden til Chi Square Test Excel-funksjonen! Ved å ta deg tid til å lære og mestre disse funksjonene, vil du øke hastigheten på din økonomiske analyse betydelig. For å lære mer, sjekk ut disse ekstra økonomiressursene:

 • Excel-funksjoner for økonomi Excel for økonomi Denne Excel for finans-guiden lærer de 10 beste formlene og funksjonene du må vite for å være en god finansanalytiker i Excel. Denne guiden har eksempler, skjermbilder og trinnvise instruksjoner. Til slutt laster du ned den gratis Excel-malen som inkluderer alle økonomifunksjonene dekket i opplæringen
 • Avansert Excel Formel Course
 • Avanserte Excel-formler du må vite Avanserte Excel-formler må vite Disse avanserte Excel-formlene er avgjørende for å kjenne og vil ta dine økonomiske analyseferdigheter til neste nivå. Avanserte Excel-funksjoner du må vite. Lær de 10 beste Excel-formlene hver finansanalytiker i verdensklasse bruker regelmessig. Disse ferdighetene vil forbedre regnearkarbeidet ditt i enhver karriere
 • Excel-snarveier for PC og Mac Excel-snarveier PC Mac Excel-snarveier - Liste over de viktigste og vanligste MS Excel-snarveiene for PC- og Mac-brukere, økonomi, regnskapsyrker. Tastatursnarveier gir deg raskere modellering og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigering, bånd, lim inn spesial, data manipulering, formel og celle redigering, og andre mangler

Siste innlegg