Hvordan legge til en VBA-knapp i Excel? - Oversikt, Typer

Når du bruker en arbeidsbok som inneholder VBA-kode, kan du legge til en makroknapp for å gjøre det lettere for andre Excel-brukere å kjøre koden uten kjennskap til VBA-koden. Excel-brukere Excel Crash Course Vårt Excel Crash Course er designet for finansanalytikere som ønsker å forberede seg på Wall Street. Lær Excel-snarveier, formler, funksjoner, formatering, bruk slike knapper for å få tilgang til de fleste makroene i regnearket.

Legg til en VBA-knapp

Hvis du legger til knapper i regnearket, kan andre brukere bli utsatt for den tilpassede funksjonaliteten til arbeidsboken din. Når du klikker på en VBA-knapp, aktiveres den automatisk en makro, og det eliminerer behovet for å bruke kategorien Utvikler for å opprette eller få tilgang til makroer.

Typer VBA-knapper for regneark

1. Skjermkontrollknapper

Formkontroll er en av de viktigste måtene å lage en knapp som kjører en makro når en bruker klikker på den. Det fungerer på samme måte som ActiveX-kontrollknapper, men de er forskjellige i flere aspekter. Formkontrollknapper gir inntrykk av å bli trykket når en bruker klikker på dem, og utseendet deres ligner på knapper som brukes i eldre versjoner av MS Windows. Knappene lar brukerne endre skriftstype, størrelse og farge. Knappefargen kan imidlertid ikke endres.

Følg følgende trinn for å opprette en skjermkontrollknapp:

 1. Gå til kategorien Utvikler og klikk Sett inn under Kontroll- delen.
 2. Klikk på Sett inn- knappen i rullegardinlisten som åpnes.
 3. Plasser markøren på arbeidsarkplasseringen der du vil at knappen skal opprettes.
 4. Et popup-vindu vises. Klikk på Tildel makro og bekreft.
 5. Når knappen er opprettet, høyreklikker du på den og klikker Skjemakontroll. Det lar deg administrere knappens egenskaper.

For å endre knappetiketten, høyreklikker du på knappen og velger Rediger tekst fra rullegardinlisten. Du kan også tilordne makroen på nytt ved å klikke på Tilordne makro-alternativet fra rullegardinlisten.

2. ActiveX-kontrollknapp

ActiveX Control-knapper er det beste alternativet til Form Control-knapper, og de tillater flere formateringsalternativer enn sistnevnte. Når du oppretter knapper med ActiveX, må brukerne legge til hendelsesmakroen i arkmodellen. Makroen utløses når du klikker på makroen.

ActiveX-kontrollknapper tillater også brukere å legge til andre hendelsesutløsere, for eksempel dobbeltklikk. Det lar brukerne utføre flere handlinger når knappen dobbeltklikkes.

Følg trinnene nedenfor for å opprette en ActiveX-kontrollknapp:

 1. Åpne kategorien Utvikler og gå til Kontroll- delen. Klikk Sett inn og bla til ActiveX-kontrollene.
 2. Klikk på den første knappen under ActiveX-kontrollene (Kommando-knapp).
 3. Plasser markøren på regnearkplasseringen der du vil at knappen skal vises.
 4. For å opprette makroen, klikk Vis kode i Kontrollgruppen under kategorien Utvikler for å starte VBA-editoren. Velg CommandButton1 på underprosedyren (til venstre). Trykk Klikk på rullegardinlisten på høyre side av VBA-redigeringsvinduet.
 5. I underprosedyren skriver du inn navnet på en eksisterende makro eller oppretter din egen VBA-kode. Du finner eksisterende makroer i arbeidsboken ved å klikke Makroer i delen Kode. Du kan legge til flere makroer ved å skrive inn navnet på hver makro på separate linjer i VBA-redigereren.
 6. Klikk på designmodus for å slå den av og lukke VBA-editoren før du kjører VBA-koden. Opprett deretter ActiveX-knappen, opprett i regnearket for å kjøre makroen.
 7. For å endre knappegenskaper, klikk på Egenskaper- alternativet under Kontroll-gruppeseksjonen. Alternativt kan du høyreklikke på knappen og velge Egenskaper i rullegardinmenyen.

3. Excel-figurer

Bortsett fra å opprette knapper fra kategorien Utvikler, kan Excel-brukere bruke Excel-figurer til å lage knappene. Fordelen med å bruke Excel Shapes fremfor Form Control-knapper eller ActiveX Control-knapper er at figurer tillater flest formaterings- og stylingsalternativer. Du kan endre knappefarger, design og skrift slik at knappene ser moderne ut.

Her er trinnene for å lage en knapp i Excel ved hjelp av Excel Shapes:

 1. Klikk på Sett inn- fanen, og klikk deretter på Figurer .
 2. Velg ønsket form på knappen din (vi valgte et avrundet rektangel).
 3. Dra og slipp den valgte formen på ønsket sted på regnearket for å stille inn størrelsen på formen.
 4. Høyreklikk på knappen, og velg Rediger tekst for å endre knappetiketten. Du kan også formatere knappen ved hjelp av verktøy som er tilgjengelige under kategorien Hjem.
 5. For å spesifisere en makro, høyreklikk på knappen og velg Tildel makro .
 6. Velg makroen fra denne arbeidsbokslisten for å gjøre makroene delbare med andre brukere som bruker arbeidsboken. Trykk på OK for å bekrefte makroen.
 7. Klikk på knappen for å utløse makrooperasjonen.

Tilleggsressurser

Finance er den offisielle leverandøren av den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-sertifisering. Bli med på 350 600 studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari-sertifiseringsprogram, designet for å hjelpe alle med å bli en finansanalytiker i verdensklasse . Gjennom økonomiske modelleringskurs, opplæring og øvelser kan alle i verden bli en stor analytiker.

For å fortsette karrieren din, vil de ekstra økonomiressursene nedenfor være nyttige:

 • Excel IVBA-eksempler Excel VBA-eksempler Excel VBA lar brukeren lage makroer som automatiserer prosesser i Excel. Denne guiden vil bruke Excel VBA-eksempler for å vise hvordan du registrerer en makro ved å sette opp makroen, hvordan man deklarerer variabler og hvordan man refererer til data.
 • VBA i Excel VBA i Excel VBA er en forkortelse for Visual Basic for Application. VBA er et programmeringsspråk som ble utviklet av Microsoft Corp., og det er integrert i
 • VBA hurtigreferanse VBA hurtigreferanse Denne VBA hurtigreferanseguiden inneholder en liste over funksjoner for VBA i Excel. En arbeidsbok arbeidsbøker ("MyBook.xls") Et regneark Regneark ("Ark1") eller Ark ("Ark1") En celle eller område i A1 konvensjonsområde ("A1") eller Område ("A1: C5") Flere celler eller områder Område ("A1, C5, D11") eller Område ("A1: C5, F6, D2: E5") Et område i R1C1
 • Overgang fra Excel til Python Overgang fra Excel til Python Mange selskaper går nå over fra Excel til Python, et høyt nivå, generelt programmeringsspråk opprettet av nederlandsk programmerer Guido van Rossum

Siste innlegg