Kanadiske skattekonsoller - Lær mer om beskatning i Canada

Denne artikkelen vil skissere hvordan kanadiske skatteparenteser fungerer. Inntektsbeskatningen Regnskap for inntektsskatt Inntektsskatt og dens regnskap er et nøkkelområde for bedriftsfinansiering. Å ha en konseptuell forståelse av regnskap for inntektsskatt gjør at et selskap kan opprettholde økonomisk fleksibilitet. Skatt er et intrikat felt å navigere i og forvirrer ofte selv de dyktigste finansanalytikerne. system i Canada er et progressivt system, noe som betyr at enkeltpersoner som tjener mer generelt blir skattlagt mer. Derimot, i et flatt skattesystem, betaler alle den samme prosentandelen av inntekten i inntektsskatt. Kanadiere er pålagt å betale en kombinasjon av både føderal og provinsiell inntektsskatt.

inntektsskatt

Federal Income Tax Brackets (2018)

Fra og med 2018 er kanadiske skatteparenteser på føderalt nivå som følger:

føderale skattesatser (2018)

  • "Inkrementalt beløp" refererer her til maksimal tilleggsinntekt som kan skattlegges med neste brakets skattesats før den totalt blir skattlagt med en høyere sats.
  • "Brakettgrense" refererer til maksimal totalinntekt som kan falle i hver av skatteklassene.
  • "Skattesats" refererer til gjeldende skattesats for den gitte inntektsgruppen.

Når vi tar en rask titt på satsforskjellene mellom de laveste og høyeste skatteklassene, kan vi se at enkeltpersoner som tjener mer enn 205 842 dollar blir skattlagt dobbelt så mye som enkeltpersoner som tjener mindre enn 46 605 dollar.

Provincial Income Tax Brackets (2018)

For en komplett liste over kanadiske provinsielle skattekonsoller, vennligst besøk Canadas regjerings skatteside.

Innen Canada pålegger hver provins sine egne skattesatser som er fastsatt av provinsregjeringene. Provinsielle avgifter går til å finansiere små og mellomstore offentlige tjenester og infrastrukturprosjekter i provinsene.

Eksempel på kanadiske skattekonsoller

Nedenfor er en detaljert oversikt over hvordan inntektsskatt ville bli brukt på en inntekt på $ 300.000. Eksemplet forutsetter at inntektsskatten blir arkivert i British Columbia og dermed er underlagt BC provinsskatter.

kanadiske skatteparenteser - eksempel

Mer om Progressive Tax System

Progressive skattesystemer Progressive Tax En progressiv skatt er en skattesats som øker når den skattepliktige verdien stiger. Det er vanligvis segmentert i skatteparenteser som utvikler seg til suksessivt høyere priser. For eksempel kan en progressiv skattesats bevege seg fra 0% til 45%, fra de laveste og høyeste parentesene gjør det mulig for regjeringer å kapitalisere på konseptet med redusert marginal nytte. Tanken er at når individer når en viss mengde inntekt, holder hver ekstra dollar generert over denne terskelen mindre og mindre nytte. Dette er fordi enkeltpersoner begynner å se på andre ressurser, for eksempel tid, som mer verdifulle etter å ha oppfylt terskelen. Å vurdere terskelen er ganske vanskelig, ettersom hver person følger en annen nyttekurve.

De fleste skatteeksperter er enige om at et progressivt skattesystem er mest gunstig for å bekjempe ulikhet i inntektene.

Tilleggsressurser

Takk for at du leser Finance-guiden til kanadiske skatteparametre. For å lære mer om relaterte skatteemner, sjekk ut følgende finansartikler:

  • Ad Valorem Tax Ad Valorem Tax Begrepet "ad valorem" er latin for "i henhold til verdi", som betyr at det er fleksibelt og avhenger av den vurderte verdien av et aktivum, produkt eller tjeneste.
  • Permanente / midlertidige forskjeller i skatteregnskap Permanente / midlertidige forskjeller i skatteregnskap Permanente forskjeller oppstår når det er et avvik mellom bokført inntekt før skatt og skattepliktig inntekt under selvangivelse og skatteregnskap som vises til investorer. Selve betalbar skatt kommer fra selvangivelsen. Denne guiden vil undersøke virkningen av disse forskjellene i skatteregnskap
  • Skatteparadis Skatteparadis Et skatteparadis eller offshore finansielt senter er ethvert land eller jurisdiksjon som tilbyr minimal skatteplikt til utenlandske enkeltpersoner og bedrifter.
  • Skatteskatt Skatteskjold Et skatteskjold er et tillatt fradrag fra skattepliktig inntekt som resulterer i reduksjon av skyldte skatter. Verdien av disse skjoldene avhenger av den effektive skattesatsen for selskapet eller individet. Vanlige utgifter som er fradragsberettigede inkluderer avskrivninger, avskrivninger, pantelån og rentekostnader

Siste innlegg