WEIBULL.DIST-funksjon - Hvordan bruke Excel Weibull-distribusjon

WEIBULL.DIST-funksjonen er kategorisert under Excel Statistiske funksjoner Funksjoner Liste over de viktigste Excel-funksjonene for finansanalytikere. Dette juksearket dekker hundrevis av funksjoner som er kritiske å kjenne som en Excel-analytiker. Den returnerer Weibull-distribusjonen for et medfølgende sett med parametere. Denne veiledningen til Excel Weibull-distribusjonen viser deg hvordan du bruker den trinnvis.

Som finansanalytiker Finansanalytiker Jobbbeskrivelse Finansanalytikerens stillingsbeskrivelse nedenfor gir et typisk eksempel på alle ferdigheter, utdannelse og erfaring som kreves for å bli ansatt for en analytikerjobb i en bank, institusjon eller selskap. Utfør økonomisk prognoser, rapportering og driftsmåling, analyser økonomiske data, lag økonomiske modeller, funksjonen er nyttig i pålitelighetsanalyse. For eksempel kan vi bruke Excel Weibull-distribusjonsformelen for å måle gjennomsnittlig feiltid for et utstyr i produksjonsprosessen. Vi kan se for å finne ut: “Hvor mange feil vil oppstå i neste kvartal, seks måneder og år? Hva vil det koste? Hva er den beste korrigerende tiltak for å redusere risiko og tap? "

WEIBULL.DIST-funksjonen ble introdusert i MS Excel 2010 og er den oppdaterte versjonen av WEIBULL-funksjonen.

Formel for Excel Weibull-distribusjon

= WEIBULL.DIST (x, alfa, beta, kumulativ)

WEIBULL.DIST-funksjonen bruker følgende argumenter:

 1. X (obligatorisk argument) - Dette er verdien funksjonen skal beregnes på. Den må være større enn eller lik null.
 2. Alpha (obligatorisk argument) - Dette er en parameter for fordelingen. Det er formparameteren til fordelingen. Den må være større enn 0.
 3. Beta (obligatorisk argument) - Dette er skalaparameteren til Excel Weibull-distribusjonen, og den må være større enn 0.
 4. Kumulativt (obligatorisk argument) - Dette er et logisk argument som angir distribusjonstypen som skal brukes, som enten kan være SANT (Weibull Cumulative Distribution Function) eller FALSE (Weibull Probability Density Function).

Weibull sannsynlighets tetthetsfunksjon er gitt av ligningen:

Weibull sannsynlighets tetthetsfunksjon

Der x er den uavhengige variabelen, er α formparameteren, og β er skalaparameteren.

Weibull Cumulative Distribution Function-ligningen er:

Weibull kumulativ distribusjonsfunksjon

For å lære mer, start vårt gratis Excel-kollisjonskurs nå!

Hvordan bruke Excel WEIBULL-distribusjonsfunksjonen

For å forstå bruken av WEIBULL.DIST-funksjonen, la oss se på noen få eksempler:

Eksempel

Anta at vi får følgende data:

WEIBULL.DIST - Excel Weibull-distribusjon

Formelen som skal brukes for Weibulls kumulative distribusjonsfunksjon er:

WEIBULL.DIST - Eksempel 1

Vi får resultatet nedenfor:

WEIBULL.DIST - Eksempel 1a

Formelen som skal brukes for funksjonen for sannsynlighetstetthet for Weibull er:

WEIBULL.DIST - Eksempel 1b

Vi får resultatet nedenfor:

WEIBULL.DIST - Eksempel 1c

Noen få notater om WEIBULL.DIST-funksjonen

 1. #VERDI! error - Oppstår når x-, alfa- eller beta-verdiene er ikke-numeriske.
 2. #NUM! feil - Oppstår når:
  1. Når den gitte verdien av x er mindre enn 0; eller
  2. Når den gitte verdien av alfa- eller beta-argument er mindre enn eller lik 0.

Gratis Excel-kurs

For å fortsette å lære om Excel-funksjoner og utvikle ferdighetene dine, sjekk vårt gratis Excel Crash Course! Lær hvordan du lager mer sofistikerte økonomiske analyser og modeller for å bli en vellykket finansanalytiker.

gratis kurs for snarveier i Excel

Tilleggsressurser

Takk for at du leser Finance-guiden til Excel Weibull Distribution-funksjonen. Ved å ta deg tid til å lære og mestre disse Excel-funksjonene, vil du øke hastigheten på din økonomiske analyse betydelig. For å lære mer, sjekk ut disse ekstra økonomiressursene:

 • Excel-funksjoner for økonomi Excel for økonomi Denne Excel for finans-guiden lærer de 10 beste formlene og funksjonene du må vite for å være en god finansanalytiker i Excel. Denne guiden har eksempler, skjermbilder og trinnvise instruksjoner. Til slutt laster du ned den gratis Excel-malen som inkluderer alle økonomifunksjonene dekket i opplæringen
 • Avansert Excel Formel Course
 • Avanserte Excel-formler du må vite Avanserte Excel-formler må vite Disse avanserte Excel-formlene er avgjørende for å kjenne og vil ta dine økonomiske analyseferdigheter til neste nivå. Avanserte Excel-funksjoner du må vite. Lær de 10 beste Excel-formlene hver finansanalytiker i verdensklasse bruker regelmessig. Disse ferdighetene vil forbedre regnearkarbeidet ditt i enhver karriere
 • Excel-snarveier for PC og Mac Excel-snarveier PC Mac Excel-snarveier - Liste over de viktigste og vanligste MS Excel-snarveiene for PC- og Mac-brukere, økonomi, regnskapsyrker. Tastatursnarveier gir deg raskere modellering og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigering, bånd, lim inn spesial, data manipulering, formel og celle redigering, og andre mangler

Siste innlegg