Långiver - oversikt, typer og faktorer å vurdere

En långiver defineres som en virksomhet eller finansinstitusjon som gir kreditt til selskaper og enkeltpersoner, med forventning om at hele beløpet på lånet vil bli tilbakebetalt. Långiveren tjener renter på kreditten, som belastes med en bestemt prosentandel av det totale lånebeløpet som låneren har fått. Nedbetaling av lånet kan forekomme i avdrag, for eksempel månedlige tilbakebetalinger eller en engangsbeløp på et senere tidspunkt.

Långiver

Långiveren gir kreditt som kan brukes til forskjellige formål, for eksempel finansiering av arbeidskapital Arbeidskapitalformel Arbeidskapitalformelen er omløpsmidler minus kortsiktig gjeld. Det er et mål på selskapets kortsiktige likviditet; hva er igjen på balansen, studielånet eller forretningskapitalen. Bedrifter kan også låne kreditt for å gi en reservekredittlinje til virksomheten, der kontantstrømmene som genereres er uregelmessige.

Rask oppsummering

  • En långiver er en finansinstitusjon som låner ut penger til en bedrift eller en individuell låntaker med forventning om at pengene vil bli tilbakebetalt på et senere tidspunkt.
  • Långivere krever at låntakere betaler renter på det lånte beløpet, vanligvis belastet med en bestemt prosentandel av det totale lånebeløpet.
  • En utlåner kan være en person, gruppe eller virksomhet som spesialiserer seg på å gi lån til enkeltpersoner og selskaper.

Låneprosessen

Prosessen med utlån kan igangsettes av enten långiveren eller låntakeren. Vanligvis nærmer låntakeren banken for å få et lån og må fylle ut et søknadsskjema for lån. Informasjonen som trengs i søknaden inkluderer beløpet som er forespurt, den tiltenkte bruken, løpende kontantstrømmer eller inntekt, låntakerens fysiske adresse, navn og adresse på garantister osv.

Banken kan også henvende seg til en person eller et selskap med et forslag om å låne dem kreditt på visse vilkår. De potensielle låntakerne er i et slikt tilfelle ofte høye nettoverdiindivider High Net Worth Individual (HNWI) En høy nettoverdi individ (HNWI) refererer til et individ med en nettoverdi på minimum $ 1.000.000 i svært likvide eiendeler, som f.eks. kontanter og kontanter og virksomheter med høy vekst som kan ha regelmessig behov for kreditt for investering eller finansiering av arbeidskapital.

Typer långivere

Typer långivere

1. Tradisjonelle långivere

Tradisjonelle långivere inkluderer hovedsakelig banker, kredittforeninger og andre finansinstitusjoner som gir lån til små og mellomstore bedrifter Små og mellomstore bedrifter (SMB) SMB, eller små og mellomstore bedrifter, er definert forskjellig over hele verden. Landet et selskap opererer i gir. Vanligvis tilbyr slike långivere de beste vilkårene for alle tilgjengelige kommersielle utlånsalternativer, og de brukes som en referanse for å sammenligne andre alternative utlånsplattformer. Imidlertid må enkeltpersoner og bedrifter som søker kreditt fra tradisjonelle utlånsinstitusjoner, oppfylle de strenge lånekravene som stilles av finansinstitusjoner.

2. Alternative långivere

Alternative långivere nyter godt av avslappede regler fra føderale byråer, og de er ikke underlagt samme nivå av regulering som tradisjonelle långivere. Eksempler på alternative långivere inkluderer online långivere, peer to peer långivere og crowdfunding. De gir hovedsakelig kortsiktig kreditt, og de krever kanskje ikke at låntakere stiller sikkerhet.

For store mengder lån kan alternative långivere kreve at låntakere gir mer dokumentasjon enn tradisjonelle långivere krever. Noe av dokumentasjonen som kreves inkluderer forretningsregnskap og personlige regnskaper, kredittrapporter, forretningsplaner, ansettelsesbevis etc.

Renten på lånet avhenger av om lånet er sikret eller usikret Sikret mot usikret lån Når du planlegger å ta et personlig lån, kan låntakeren velge mellom sikrede og usikrede lån. Når du låner penger fra en bank, kredittforening eller. Usikrede lån tiltrekker seg ofte en høyere rente enn renten som tradisjonelle långivere tar på grunn av den høye risikoen for tap.

Hvordan finne en utlåner?

Når du planlegger å låne et lån, anbefales det å bruke tid på å undersøke forskjellige långivere på markedet. Hver utlåner tilbyr forskjellige lånevilkår og renter, og det er bare gjennom forskning man kan bestemme de beste å nærme seg.

Start forskningen basert på hvilken type lån som trengs, siden de fleste långivere fokuserer på utlån av spesifikke typer lån. Be om anbefalinger fra familie, venner, rådgivere, mentorer og kolleger som tidligere har lånt penger. Velg i det minste to forskjellige långivere og sammenlign dem for å bestemme det mest gunstige alternativet.

Det beste stedet å begynne med når du låner et lån, er banker og kredittforeninger Credit Union En kredittforening er en type finansiell organisasjon som eies og styres av medlemmene. Kredittforeninger gir medlemmene en rekke finansielle tjenester, inkludert kontroll- og sparekontoer og lån. De er ideelle organisasjoner som har som mål å tilby finansielle tjenester av høy kvalitet. Slike finansinstitusjoner er et godt valg hvis du tar opp et virksomhetslån, egenkapitallån, personlig lån eller autolån. For bankkunder eller kredittforeningsmedlemmer, kontakt kredittavdelingen for å diskutere låneforespørselen.

Faktorer å ta hensyn til når du finner en utlåner

1. Lånebeløp

Mengden kreditt som trengs, vil avgjøre hvilken type utlåner som skal kontaktes. For smålån kan familie, venner og peer-to-peer-långivere være levedyktige alternativer, siden det er lite eller ingen lånebehov. For store bedriftslån, kontakt en bank for å se vilkårene og rentene de tilbyr.

2. Oppstartsvirksomhet

De fleste forretningsbanker viker fra å låne ut til oppstartsselskaper på grunn av fravær av stabile kontantstrømmer og transaksjonshistorikk med banken. De beste stedene å få et startlån er de mindre tradisjonelle långivertypene, som familie og venner, crowdfunding og online-långivere.

3. pantsatte eiendeler

De fleste långivere krever at låntakere stiller sikkerhet mot lånet. Hvis det er virksomhetsmidler med verifiserbare bevis på eierskap, kan lån lett skaffes fra finansinstitusjoner og til bedre vilkår. Å tilby eiendeler som sikkerhet gir utlåner et forsikringsnivå om at banken i tilfelle mislighold kan selge eller auksjonere eiendelen for å få tilbake det totale beløpet som er utvidet som lån.

Relaterte målinger

Finance tilbyr Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -sertifisering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ akkreditering er en global standard for kredittanalytikere som dekker økonomi, regnskap, kredittanalyse, kontantstrømanalyse, covenant modellering, lån tilbakebetaling og mer. sertifiseringsprogram for de som ønsker å ta karrieren til neste nivå. For å fortsette å lære og fremme karrieren din, vil følgende ressurser være nyttige:

  • Kommersiell låneavtale Kommersiell låneavtale En kommersiell låneavtale refererer til en avtale mellom en låntaker og en långiver når lånet er til forretningsformål. Hver gang det lånes et betydelig beløp, må en person eller organisasjon inngå en låneavtale. Långiveren gir pengene, forutsatt at låntakeren godtar alle lånebestemmelsene
  • Hovedbetaling Hovedbetaling En hovedbetaling er en betaling mot det opprinnelige beløpet på et lån som skyldes. Med andre ord er en hovedbetaling en betaling som gjøres på et lån som reduserer det gjenværende lånebeløpet, fremfor å gjelde for betaling av renter belastet på lånet.
  • Kvaliteten på sikkerheten Kvaliteten på sikkerheten Kvaliteten på sikkerheten er relatert til den generelle tilstanden til et bestemt aktivum som et selskap eller en person ønsker å stille som sikkerhet når de låner midler
  • Toppbanker i USA Toppbanker i USA I følge US Federal Deposit Insurance Corporation var det 6 799 FDIC-forsikrede forretningsbanker i USA per februar 2014. Landets sentralbank er Federal Reserve Bank, som ble til etter gjennomføringen av Federal Reserve Act i 1913

Siste innlegg