Demografi - oversikt, variabler, hvordan de påvirker avgjørelser

Demografi refererer til de sosioøkonomiske egenskapene til en befolkning som bedrifter bruker for å identifisere kundens preferanser og kjøpsatferd. Med målmarkedets trekk kan bedrifter lage en profil for kundebasen. De kan bestemme nøkkelkunder eller målrette markedet og lage markedsføringsmateriell Walmart Marketing Mix Walmart er et kraftverk for en bedrift, og en av dens viktigste styrker er markedsføringsmiksen. Å overleve i personmarkedet krever mer enn bare flaks.

Demografi - markedssegmentering

Demografi påvirker også andre forretningsfaktorer som priser, emballasje og tjenestetilbud. Når markedsføringskampanjer er tilpasset demografien til kundene, vil salg sannsynligvis øke.

Demografiske variabler

Hva er trekkene som påvirker en forretningsstrategi? Her er noen av de demografiske variablene som brukes av bedrifter uavhengig av bransje:

# 1 Kjøpekraft

Generelt appellerer forskjellige produkter og tjenester til forskjellige inntektsgrupper, og verdi er en avgjørende faktor for hvilke produkter du skal kjøpe eller tjenester som skal benyttes. Avanserte spisesteder henvender seg til kunder med høyere inntekt, mens de med lavere inntekt, og dermed mindre disponibel inntekt, mest sannsynlig går til rimelige restauranter.

Hvis virksomheten din selger budsjettvennlige klesvarer, er det best å tiltrekke folk med lavere lønn gjennom rabattbutikker og grossister. På den annen side, nå ut til butikker og spesialforretninger hvor folk med høyere inntekt går.

# 2 Geografisk region

Plasseringen påvirker også kundens preferanser og atferd. Bedrifter som har som mål å få høyere salg og fortjeneste, må forstå hvordan de geografiske regionene til kundene deres spiller inn. For eksempel bør du vite hvor kundene dine handler for bestemte matvarer, enten det er lokale markeder eller store supermarkeder. Hvis du selger produktene dine i områder der målforbrukerne vanligvis går til for å få mat og drikke, vil du mest sannsynlig øke salget. Ellers mister du slike kunder.

# 3 Alder

Produkter og tjenester appellerer til forskjellige aldersgrupper. For eksempel er tusenår eller mennesker som er 35 år og yngre vanligvis de kritiske kundene til gadgets som de nyeste modellene av telefoner og bærbare datamaskiner. Babyboomer-generasjonen, som refererer til mennesker som ble født mellom 1946 og 1964, er også en stor gruppe. Hvis produktene dine er designet for tusenår, må du sørge for å tilby dem i lokalsamfunn eller områder der det er mange unge mennesker.

# 4 Familiestatus

Omfatter samfunnet mange familier med barn eller unge fagpersoner som ennå ikke er gift? Familiestatus som en demografisk variabel har en betydelig innvirkning på en forretningsstrategi. Bedrifter må forstå den generelle statusen til befolkningen i et bestemt område for å avgjøre om deres produkter eller tjenester vil appellere til dem.

Hvordan få tak i demografisk informasjon

Demografi spiller en viktig rolle i suksessen til en bedrift, men hvordan kan du få tak i relevante variabler? En av de beste måtene er å gjennomføre markedsundersøkelser. Enten via e-post, telefon eller ansikt til ansikt-møter, er en markedsundersøkelse et flott verktøy for å få så mye demografiske data som mulig. Legg merke til de demografiske relaterte spørsmålene om tilbakemeldingsskjemaer i etablissementer og til og med online? Data fra spørsmålene hjelper bedrifter å vite mer om kundene sine.

Hvis du trenger mer demografiske data, kan du besøke nettstedet til Census Bureau hvor du kan finne informasjon om kunder på stats- eller fylkesnivå. Bransjeforeninger og lokale kapitler fra forskjellige bransjer gir også demografiske data som du kan bruke til din forretningsstrategi.

Relaterte målinger

Finance er den offisielle leverandøren av Financial Modelling and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-sertifisering Bli med på 350 600 studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari-sertifiseringsprogram, designet for å forvandle alle til en verdensklasse finansanalytiker.

For å fortsette å lære og utvikle kunnskapen din om økonomisk analyse, anbefaler vi på det sterkeste de ekstra finansressursene nedenfor:

  • 5 Ps of Marketing 5 Ps of Marketing De 5 Ps of Marketing - Product, Price, Promotion, Place, and People - er viktige markedsføringselementer som brukes til å posisjonere en virksomhet strategisk. De 5 Pene av
  • AIDA-modellen AIDA-modellen AIDA-modellen, som står for Attention, Interest, Desire, and Action model, er en modell for reklameeffekt som identifiserer stadiene som en person
  • Omfangsøkonomi Omfangsøkonomi Omfangsøkonomi er et økonomisk konsept som refererer til reduksjonen i de totale produksjonskostnadene når en rekke produkter produseres sammen i stedet for hver for seg.
  • Markedsplanlegging Markedsplanlegging Markedsplanlegging er prosessen med å organisere og definere markedsføringsmålene til et selskap og samle strategier og taktikker for å oppnå dem. En solid

Siste innlegg