Valideringskode - Oversikt, typer og hvordan det forhindrer svindel

En valideringskode er et ekstra sikkerhetslag som beskytter kunder mot svindel. Fraud Fraud refererer til enhver villedende aktivitet som en person driver med, med sikte på å skaffe noe gjennom midler som bryter loven. Ett nøkkelord i når du betaler online eller over telefon. Koden består av tre eller fire tall som ligger foran eller bak på et kredittkort.

Valideringskode

En valideringskode er forskjellig fra en PIN-kode, som en bruker er pålagt å legge inn når du foretar kontantuttak i en minibank med et kreditt- eller debetkort. Det brukes primært som et bedrageriforebyggende tiltak som selgere på nettet kan bruke til å verifisere kjøp.

Vanligvis krever online selgere at kundene oppgir en valideringskode for kredittkortet Kredittkort Et kredittkort er et enkelt, men ikke vanlig ord, som lar eieren foreta kjøp uten å ta ut noen kontanter. I stedet, ved å bruke en kreditt de bruker til å foreta kjøp på nettet. Det verifiserer at personen som bruker kortet er den faktiske kortholderen og har fysisk besittelse av kortet.

Det kan også være kjent som en kortverifiseringsverdi (CVV), kortkodeverifisering (CCV) eller kortverifiseringskode (CVC).

Sammendrag

  • En valideringskode er en klynge med tre eller fire tall som er plassert på forsiden eller baksiden av et kredittkort.
  • Det er en sikkerhetsfunksjon som kundene må tilby når de foretar kjøp på nettet for å forhindre svindel.
  • Det er forskjellig fra et personlig identifikasjonsnummer (PIN), hvilke brukere som må oppgi for salgstransaksjoner.

Valideringskoder forklart

En valideringskode er en sikkerhetsfunksjon i tillegg til bankkortnummeret som er trykt på kortet. Det brukes i "kort ikke til stede" -korttransaksjoner, der personlig identifikasjonsnummer (PIN) ikke kan brukes.

PIN-koden settes inn manuelt under en salgsposisjon eller i minibanken når du tar ut kontanter. Når kunden er fysisk til stede på salgsstedet, er de bare pålagt å oppgi PIN-koden.

Selgere som trenger koden når de behandler korttransaksjoner, har ikke tillatelse til å lagre kodene når transaksjonen er godkjent. Hvis selgerens database er kompromittert, vil ikke den stjålne informasjonen inneholde valideringskoden.

Også ansatte som har tilgang til betalingsportaler og kundens kredittkortinformasjon, kan ikke bruke informasjonen til ondsinnede formål, siden valideringskoden ikke lagres i selgerens database med transaksjoner.

Hvor finner du valideringskoden

Valideringskoden er vanligvis et tre- eller firesifret nummer som er trykt på signaturstripen på baksiden av et kredittkort. Når du bruker et VISA-, MasterCard- eller Discover-kreditt- eller debetkort, er det den siste klyngen av tall som skrives ut på baksiden av signaturpanelet på baksiden av kortet.

Et korts signaturpanel inneholder en rekke sifre. De tre siste sifrene er valideringskodene. På American Express-kort er koden plassert på forsiden av kortet mot høyre side, over kontokortnummeret.

Typer valideringskoder

Følgende er hovedtyper av valideringskoder:

1. CVC1 / CVV1

CVC1 / CVV1-koden skrives ut på spor to av magnetstripen. Den brukes av selgere i "kort-nå-transaksjoner" når kunden er fysisk til stede på salgsstedet.

Denne koden blir automatisk hentet når kortet blir svevet på et salgsstedssystem og godkjent av utstederen. Det bekrefter at eieren av kortet er fysisk til stede på salgsstedet.

2. CVV2 / CVC2

CVV2 / CVC2 brukes i “kort-ikke-tilstedeværende” transaksjoner, der kunden ikke er fysisk til stede på salgsstedet. Den brukes til å verifisere betalingstransaksjoner som skjer online, via e-post, telefon eller på e-handel. Introduksjon til e-handel E-handel refererer til kommersielle transaksjoner med varer eller tjenester utført over internett. I løpet av de siste årene har e-handel raskt utviklet seg til å bli en kombinasjon av online og offline detaljhandel, som er vertikalt integrert. Netthandelsselskaper selger forskjellige produkter og tjenester. Intro Guide nettsteder.

Kunden må legge inn valideringskoden før en betalingstransaksjon godkjennes. Hvis det ikke blir gitt under transaksjonen, avvises betalingen automatisk.

Hvordan valideringskoder forhindrer svindel

Når en kunde går online og kjøper et produkt eller en tjeneste, er de pålagt å oppgi personlig informasjon, fysisk adresse og kredittkortdetaljer, for eksempel kortnummer, utløpsdato og valideringskode. Hvis noe av denne informasjonen er feil, avvises betalingen automatisk.

De fleste handelsnettsteder kan lagre informasjonen i databasen - bortsett fra valideringskoden - for å gjøre det lettere for kunder å gjøre transaksjoner i fremtiden.

Vanligvis kan en kunde ikke vite valideringskoden til et kort med mindre det er i deres besittelse. Valideringskoden er en viktig del av data som kan forhindre cybertyver i å bruke en annen persons kort for å utføre falske online-transaksjoner. Hvis en kunde mister kreditt- eller debetkortet, må de umiddelbart varsle kortutstederen som deretter blokkerer kortet for å forhindre misbruk.

Flere ressurser

Finance er den offisielle leverandøren av Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -sertifisering. Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ akkreditering er en global standard for kredittanalytikere som dekker økonomi, regnskap, kredittanalyse, kontantstrømanalyse, paktmodellering, tilbakebetaling av lån og mer. sertifiseringsprogram, designet for å forvandle alle til en finansanalytiker i verdensklasse.

For å fortsette å lære og utvikle kunnskapen din om økonomisk analyse, anbefaler vi ytterligere ressursene nedenfor:

  • Online betalingsselskaper Online betalingsselskaper Online betalingsselskaper er ansvarlige for å håndtere online eller internettbaserte betalingsmåter. De elektroniske betalingssystemene tillater selgeren å godta betalinger og kjøperen å sende betalinger over internett. Eksempler på online betalingsselskaper inkluderer PayPal, Alipay, WeChat Pay
  • Gyldige transaksjoner Gyldige transaksjoner Gyldige transaksjoner er transaksjoner som kanselleres av en selger eller næringsdrivende før transaksjonen avvikles via en kundes kortkonto.
  • Skimming Fraud Skimming Fraud Skimming fraud er en type tjenestemannskriminalitet som innebærer å ta kontanter fra en bedrift før de inngår i regnskapssystemet.
  • Kredittkortanalyse Kredittkortanalyse Interesserte enkeltpersoner utfører kredittkortanalyse for å finne den beste kredittleverandøren for deres behov. Et kredittkort er et plastkort med identitet

Siste innlegg