Demand Draft - Oversikt, egenskaper og typer

Et kravutkast, også kalt en fjernstyrt sjekk (RCC), er et omsettelig instrument for å overføre midler fra en bank til en annen. Det utstedes av en bank til en klient (skuff) for å lede en annen bank eller en annen filial av samme bank (gyldig) til å betale det spesifiserte beløpet til betalingsmottakeren.

Krav til utkastKilde

Når et kravutkast blir utstedt til skuffen, belastes pengene fra skuffens konto. Når det er gitt til betalingsmottaker og han / hun presenterer det for banken, blir det umiddelbart utbetalt til betalingsmottaker i form av kontanter eller sjekk. Hvordan skrive en sjekk Selv om digitale betalinger stadig vinner mer markedsandel, er det fortsatt viktig å vite hvordan du skriver en sjekk. Denne guiden viser deg trinn for trinn.

Noen ganger kan skuffen og betalingsmottakeren være den samme personen, da skuffen kanskje vil overføre penger fra en bankkonto til en annen konto i en annen bank.

Kjennetegn ved et kravutkast

  • Den utstedes av banken til en annen bank.
  • Det regnes som et forhåndsbetalt omsettelig instrument fordi pengene blir tatt fra skuffens konto når de utstedes. Derfor, når betalingsmottakeren utbetaler den, vil den ikke sprette på grunn av utilstrekkelige midler siden betalingen allerede er utført av skuffen. Som et resultat er det sikrere og har mindre risiko sammenlignet med en sjekk.
  • Det betales kun til betalingsmottaker skrevet på kravutkastet, og det betales på forespørsel. Det betyr at betalingsmottakeren umiddelbart kan få betalt det angitte beløpet og ikke kan stoppes fra betaling når han / hun presenterer det for banken for å bli utbetalt.
  • Det krever ikke bruk av en signatur for å godkjenne overføring av midler. Det kan godkjennes eksternt via faks, telefon eller online. I stedet for en signatur vil det stå "autorisert av innskyter" eller "autorisert av skuff."

Hvordan får du et etterspørselsutkast?

Du kan besøke banken din eller fylle ut en online applikasjon som tilbys av banken din. Du må oppgi detaljer som bankkontoinformasjonen, betalingsmottakerens fulle navn og adressen til betalingsmottakerens bank.

Du må også oppgi mengden penger, valutaen på pengene, årsaken til betaling og instruksjoner om banken skal sende dem til deg eller direkte til betalingsmottaker. I tillegg kan du bli bedt om å betale et gebyr til banken før kravutkastet kan utstedes.

Når brukes et etterspørselsutkast?

Et kravutkast kan brukes når du kjøper varer online eller over telefon. Den kan også brukes når det er gjentatte belastninger fra bankkontoen din, for eksempel regningsbetalinger.

Andre vanlige bruksområder inkluderer returavgifter, kundebetalinger som er gjort eksternt fra selskapet, og overføringsbetalinger mellom forskjellige bankkontoer. Derfor kan etterspørselsutkast vanligvis aksepteres av telefonselgere, forsyningsselskaper, kredittkort Kredittkort Et kredittkort er et enkelt, men ikke-vanlig kort som lar eieren foreta kjøp uten å ta ut noen kontanter. I stedet ved å bruke kredittfirmaer og forsikringsbyråer.

Typer etterspørselsutkast

1. Sikt etterspørselsutkast

Et lite kravutkast betales umiddelbart, og det brukes ofte når du kjøper varer internasjonalt. For eksempel når en selger sender varer til en kjøper, har selgeren fortsatt tittelen på varene til kjøperen mottar varene.

Kjøperen kan bruke et utkast til etterspørsel for å overføre penger til selgeren umiddelbart, slik at selgeren umiddelbart kan overføre varetittelen til kjøperen.

2. Utkast til tidskrav

Et tidskravutkast kommer med en angitt betalingsdato i fremtiden, og den skal ikke betales umiddelbart. Det betales kun i sin helhet etter en viss tid når varene mottas av betalingsmottaker.

I internasjonal handel kan det være at noen eksportører og importører foretrekker å bruke et tidskrav. For eksempel utsteder en importør et tidskravsutkast til eksportøren, men full betaling kan bare gjøres 15 dager etter ankomst av varetransporten og overføring av varetittelen til importøren.

Sikkerhetsreguleringer

Siden bruk av en signatur ikke er påkrevd og utstedelse kan gjøres eksternt (dvs. telefon, faks, online), er den utsatt for svindel, da svindlere bare trenger å vite bankkontoinformasjonen din International Bank Account Number (IBAN) The International Bankkontonummer - vanligvis referert til som IBAN - er et identifikasjonssystem for bankkontoer som brukes over landegrensene. Internasjonalt avtalt fungerer IBAN-systemet som en tilrettelegger for å kommunisere og behandle internasjonale transaksjoner for å belaste kontoen din. Imidlertid vil bankene nekte uautorisert kravutkast hvis de oppdager mistenkelig aktivitet.

Avhengig av banken din og landet du befinner deg i, får du omtrent 90 dager fra det tidspunktet forespørselsutkastet blir deponert på betalingsmottakerens konto for å bestride transaksjonen. Det kan også være regler som regulerer sikkerheten din, avhengig av hvor du er.

For eksempel den amerikanske Federal Reserve Federal Reserve (The Fed) Federal Reserve er sentralbanken i USA og er den finansielle myndigheten bak verdens største frie markedsøkonomi. ga en forskrift som flytter tapet fra skuffens bank til betalingsmottakerens bank. Som et resultat hjelper det skuffen å unngå å betale for falske etterspørselsutkast.

Tilleggsressurser

Finance er den offisielle leverandøren av den globale Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -sertifisering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ akkreditering er en global standard for kredittanalytikere som dekker økonomi, regnskap, kredittanalyse, kontantstrømanalyse , paktmodellering, tilbakebetaling av lån og mer. sertifiseringsprogram, designet for å hjelpe alle å bli en finansanalytiker i verdensklasse. For å fortsette karrieren din, vil tilleggsressursene nedenfor være nyttige:

  • Sjekke konto Sjekke konto En sjekkekonto er en type innskuddskonto som enkeltpersoner åpner i finansinstitusjoner med det formål å ta ut og sette inn penger. Også kjent som en transaksjons- eller etterspørselskonto, er en brukskonto veldig likvid. For å si det enkelt, gir det brukerne en rask måte å få tilgang til pengene sine.
  • Omsettelig instrument Omsettelig instrument Et omsettelig instrument er et dokument som garanterer betaling av et bestemt beløp til en spesifisert person (betalingsmottaker).
  • Postanvisning Postanvisning En postanvisning er en garantert betalingsmåte for et spesifisert beløp som to parter kan bruke som betalingsmåte i bytte mot et gitt
  • Bankoverføring Bankoverføring Bankoverføring er elektronisk overføring av midler mellom mennesker eller enheter. Det lar folk på fjerne steder over hele verden trygt overføre

Siste innlegg