Klikkfrekvens (CTR) - Definisjon, formel, viktighet

Klikkfrekvens (CTR) refererer til forholdet mellom antall brukere som er utsatt for en bestemt lenke på en nettside eller i en e-post som klikker på lenken og viser det annonserte produktet eller tjenesten. CTR brukes primært av digitale og online markedsførere for å kvantifisere suksessen og effektiviteten til en e-post eller reklamekampanje AIDA Model AIDA-modellen, som står for Attention, Interest, Desire, and Action model, er en reklameeffektmodell som identifiserer trinnene som et individ .

Klikkfrekvens

Klikkfrekvensformel

Klikkfrekvensen er forholdet mellom antall brukere som klikker på en lenke og antall brukere som ser på siden linken er på. Matematisk kan det uttrykkes ved hjelp av følgende formel:

Klikkfrekvens - formel

Hvor:

  • Totalt antall klikk - Totalt antall brukere som klikket på en bestemt kobling
  • Totalt antall visninger - Totalt antall brukere som så på en bestemt lenke (for e-postkampanjer er det totale antallet visninger det totale antallet mottakere av e-post).

Tolker klikkfrekvenser

Internets voksende popularitet over hele verden tvinger selskaper til å følge nøye med på suksessen med online markedsføring. I dag er mange selskaper avhengige av markedsføringskampanjer på nettet, og klikkfrekvensen er et effektivt verktøy for å vurdere dem.

En høy CTR er generelt en positiv indikator på at folk blir tiltrukket av en virksomhets reklame. På den annen side avslører en lav CTR noen problemer med utformingen av en markedsføringskampanje.

Det er ingen definert standard CTR for en vellykket kampanje fordi prisene kan variere betydelig avhengig av omstendigheter og situasjoner. Vi kan si at i gjennomsnitt betraktes en 2% CTR generelt som en svært vellykket rate.

Viktigheten av klikkfrekvens

For digitale og elektroniske markedsførere kvantifiserer klikkfrekvensen suksessen med elektronisk annonsering eller e-postkampanjer. I hovedsak kvantifiserer CTR brukernes reaksjon på markedsførings- eller reklamekampanjer. Beregningen brukes ofte til å evaluere hvilke annonser og nøkkelord Pay-per-click (PPC) Pay-per-click (PPC) er en online annonseringsmodell der en annonsør betaler en utgiver hver gang det klikkes på en annonselink. Alternativt er PPC kjent som CPC-modellen (cost-per-click). Pay-per-click-modellen tilbys primært av søkemotorer (f.eks. Google) og sosiale nettverk (f.eks. Facebook). er mer vellykkede enn andre.

Hvis CTR er lav, kan det tyde på at du retter deg mot feil målgruppe eller bruker penger på irrelevante søkeord. I tillegg kan beregningen bidra til å evaluere suksessen til forskjellige markedsføringskanaler. Markedssegmentering og målretting Markedssegmentering og målretting refererer til prosessen med å identifisere selskapets potensielle kunder, velge kundene å forfølge, og skape verdier (f.eks. Nettsted 1 leverer 1% CTR og nettsted 2 returnerer 3,5% CTR).

Klikkfrekvensen har en kritisk ulempe. Selv om klikkfrekvensen vurderer hvor godt brukerne reagerer på markedsføring eller reklamekampanje, oversetter den ikke slik suksess til pengeverdi. Det er med andre ord vanskelig å bestemme hvordan spesifikke markedsføringsaktiviteter påvirker salg og inntekter ved å bare se på klikkfrekvensen.

Derfor brukes denne beregningen ofte i kombinasjon med konverteringsfrekvensen, som indikerer prosentandelen klikk som resulterer i faktisk salg. Merk at for e-postkampanjer vurderes klikkfrekvensen i kombinasjon med beregningene som åpen frekvens og avvisningsfrekvens.

Flere ressurser

Finance er den offisielle leverandøren av Financial Modelling and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-sertifisering Bli med på 350 600 studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari-sertifiseringsprogram, designet for å forvandle alle til en verdensklasse finansanalytiker.

For å fortsette å lære og utvikle kunnskapen din om økonomisk analyse, anbefaler vi på det sterkeste de ekstra finansressursene nedenfor:

  • 5 Ps of Marketing 5 Ps of Marketing De 5 Ps of Marketing - Product, Price, Promotion, Place, and People - er viktige markedsføringselementer som brukes til å posisjonere en virksomhet strategisk. De 5 Pene av
  • Click and Mortar Click and Mortar Click and Mortar er en omnichannel forretningsmodell som integrerer online og offline virksomhet. Kunder kan handle på internett hos forhandleren
  • E-handel forretningsmodeller e Commerce forretningsmodeller Det finnes et bredt spekter av forretningsmodeller for e-handel. Markedsplasser, forhandlere og merkevarer konkurrerer om virksomhet innen e-handel. Denne oversikten skisserer
  • Pay-per-Click (PPC) Pay-per-Click (PPC) Pay-per-click (PPC) er en online annonseringsmodell der en annonsør betaler en utgiver hver gang det klikkes på en annonselink. Alternativt er PPC kjent som kostnad per klikk (CPC) -modellen. Pay-per-click-modellen tilbys primært av søkemotorer (f.eks. Google) og sosiale nettverk (f.eks. Facebook).

Siste innlegg