PEARSON Funksjon - Formel, eksempel, produkt-øyeblikk korrelasjon

PEARSON-funksjonen er kategorisert under Excel Statistiske funksjoner Funksjoner Liste over de viktigste Excel-funksjonene for finansanalytikere. Dette juksearket dekker hundrevis av funksjoner som er kritiske å kjenne som en Excel-analytiker. Den vil beregne Pearson Product-Moment Correlation Coefficient for to sett med verdier. For eksempel kan vi finne ut forholdet mellom en persons alder og utseendet på grått hår.

Som finansanalytiker Finansanalytiker Jobbeskrivelse Finansanalytikerens stillingsbeskrivelse nedenfor gir et typisk eksempel på alle ferdighetene, utdannelsen og erfaringene som kreves for å bli ansatt for en analytikerjobb i en bank, institusjon eller selskap. Utfør økonomisk prognoser, rapportering og operasjonelle målinger, analyser økonomiske data, lag økonomiske modeller, PEARSON-funksjonen er nyttig for å forstå sammenhengen mellom resultat per aksje (EPS) Resultat per aksje (EPS) Resultat per aksje (EPS) er en nøkkel beregning brukt til å bestemme den felles aksjonærens andel av selskapets fortjeneste. EPS måler hver vanlige aksjes overskudd og andre økonomiske beregninger Analyse av årsregnskap Hvordan utføre analyse av finansregnskap.Denne guiden vil lære deg å utføre en regnskapsanalyse av resultatregnskapet, balansen og kontantstrømoppstillingen inkludert marginer, forhold, vekst, likviditet, gearing, avkastning og lønnsomhet. .

Formel

= PEARSON (array1, array2)

PEARSON-funksjonen bruker følgende argumenter:

  1. Array1 (nødvendig argument) - Dette er antallet sett med uavhengige verdier.
  2. Array2 (Det er et nødvendig argument) - Dette er settet med avhengige verdier.

Funksjonen ignorerer tekstverdier og logiske verdier som leveres som en del av en matrise. Pearson produkt-øyeblikk korrelasjonskoeffisienten for to verdisett, x og y , er gitt med formelen:

Pearson-funksjon

Hvor x og y er eksemplet på middelverdiene til de to verdiene.

Hvis verdien av r er nær +1, indikerer det en sterk positiv korrelasjon, og hvis r er nær -1, betegner den en sterk negativ korrelasjon.

Hvordan bruker jeg PEARSON-funksjonen i Excel?

For å forstå bruken av PEARSON-funksjonen, la oss vurdere et eksempel:

Eksempel

Anta at vi får følgende datasett, og vi ønsker å finne ut sammenhengen mellom dem:

PEARSON Funksjon

Formelen som skal brukes er:

PEARSON-funksjon - Eksempel 1

Vi får resultatet nedenfor:

PEARSON Funksjon - Eksempel 1a

Resultatet ovenfor innebærer en positiv sammenheng mellom datasettene.

Ting å huske på PEARSON-funksjonen

  1. # N / A! error - Oppstår hvis de oppgitte arrayargumentene har forskjellige lengder.
  2. # DIV / 0! error - Oppstår når en av de oppgitte arrayargumentene er tomme eller når standardavviket til verdiene deres er lik null.
  3. PEARSON-funksjonen utfører samme beregning som CORREL-funksjonen. I MS Excel 2003 og tidligere versjoner kan PEARSON imidlertid vise noen avrundingsfeil.
  4. Hvis en matrise eller et referanseargument inneholder tekst, logiske verdier eller tomme celler, ignoreres verdiene. Imidlertid er celler med verdien null inkludert i denne funksjonen.

Klikk her for å laste ned Excel-filen

Tilleggsressurser

Takk for at du leser Finance-guiden til viktige Excel-funksjoner! Ved å ta deg tid til å lære og mestre disse funksjonene, vil du øke hastigheten din økonomiske modellering betydelig. For å lære mer, sjekk ut disse ekstra økonomiressursene:

  • Excel-funksjoner for økonomi Excel for økonomi Denne Excel for finans-guiden lærer de 10 beste formlene og funksjonene du må vite for å være en god finansanalytiker i Excel. Denne guiden har eksempler, skjermbilder og trinnvise instruksjoner. Til slutt laster du ned den gratis Excel-malen som inkluderer alle økonomifunksjonene dekket i opplæringen
  • Avansert Excel Formel Course
  • Avanserte Excel-formler du må vite Avanserte Excel-formler må vite Disse avanserte Excel-formlene er avgjørende for å kjenne og vil ta dine økonomiske analyseferdigheter til neste nivå. Avanserte Excel-funksjoner du må vite. Lær de 10 beste Excel-formlene hver finansanalytiker i verdensklasse bruker regelmessig. Disse ferdighetene vil forbedre regnearkarbeidet ditt i enhver karriere
  • Sertifiseringsprogram for finansanalytiker FMVA®-sertifisering Bli med på 350 600+ studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari

Siste innlegg