Kredittpoeng - definisjon, brukere av kredittpoeng, hvordan man kan forbedre

En kredittpoeng er et tall som er representativt for den enkeltes økonomiske og kredittverdighet og evne til å oppnå økonomisk hjelp fra långivere. Långivere finansiell formidler En finansformidler refererer til en institusjon som fungerer som mellommann mellom to parter for å lette en finansiell transaksjon. Institusjonene som ofte kalles finansielle mellommenn inkluderer forretningsbanker, investeringsbanker, aksjefond og pensjonsfond. bruk kredittpoengene for å vurdere en potensiell låntagers kvalifikasjon for et lån og de spesifikke vilkårene for lånet. I hovedsak brukes den til å bestemme låntakers evne til å betale tilbake det lånte beløpet til rett tid. Kredittvurderingen er gitt av et rapporteringsbyrå for forbrukerkreditt som Equifax eller TransUnion.

Kredittpoeng

Hvem bruker kredittpoeng?

Enhver organisasjon som låner ut penger som virksomhetskilde, bruker kredittpoeng for å vurdere om en låntaker er kvalifisert. Slike organisasjoner inkluderer spesifikt banker Toppbanker i USA I følge US Federal Deposit Insurance Corporation var det 6 799 FDIC-forsikrede forretningsbanker i USA i februar 2014. Landets sentralbank er Federal Reserve Bank, som ble til etter gjennomføringen av Federal Reserve Act i 1913, kredittkortselskaper, fintech-baserte långivere, forsikringsselskaper, utleiere, offentlige etater og kredittforetak.

Det kan være enhver person eller organisasjon som søker å låne noen penger eller inngå en kontrakt som vil kreve at en annen part betaler dem tilbake i en forutbestemt tid.

Hva er en god kredittpoeng?

En kredittpoeng varierer fra 300 til 850. Jo høyere kredittpoeng du har, desto bedre er din status som låntaker. En respektabel kredittpoeng er over 670 .

God kredittpoeng

Hvordan du forbedrer kredittpoengene dine

1. Betal regningene i tide

Å betale av det som forfaller til enhver tid vil etablere din troverdighet som låntaker. Å bygge kreditthistorikken din tar tid og lønnsomt betaler det du skylder betraktes som en av de største indikatorene for kredittverdigheten din.

For långivere betraktes tidligere atferdsmønstre som viktige indikatorer for fremtiden. Å bevise for långivere at du er i stand til å betale tilbake i tide, bidrar derfor til å forbedre kredittpoengene dine.

2. Reduser de samlede lånebeløpene

Hvis du lønner deg mer enn det som forfaller, vil du til slutt hjelpe deg med å vise deg selv som en pålitelig låntaker, som ikke bare betaler tilbake, men som gjør det før forfallsdatoen. Å gjøre det kan også redusere eventuelle rentebetalinger Renteutgifter Renteutgifter oppstår fra et selskap som finansierer gjennom gjeld eller kapitalleie. Renter finnes i resultatregnskapet, men kan også beregnes gjennom gjeldsplanen. Tidsplanen skal skissere alle de viktigste gjeldsdelene et selskap har på balansen, og beregne renter ved å multiplisere de lånte midlene.

For eksempel, hvis du har mulighet til å forskuddsbetale pantelånet ditt Et pantelån er et lån - gitt av en pantelåner eller en bank - som gjør det mulig for en person å kjøpe et hjem. Selv om det er mulig å ta opp lån for å dekke hele boligkostnaden, er det vanligere å sikre et lån til omtrent 80% av boligens verdi. , så ved å gjøre det, kommer du over som en pålitelig låntaker, og kredittpoengene dine vil bli bedre.

3. Administrer kredittkort effektivt:

Kredittkort Kredittkort Et kredittkort er et enkelt, men ikke vanlig kort som lar eieren foreta kjøp uten å ta ut noe kontantbeløp. I stedet, ved å bruke en kreditt, hvis det brukes flittig, er det en utmerket måte å forbedre kredittpoengene dine. Ideelt sett bør du ikke bruke mer enn 35% av kredittgrensen. Å følge denne fremgangsmåten vil bidra til å holde det totale gjeldsbeløpet i sjakk og også bidra til at du er i stand til enkelt å betale tilbake finansiering utvidet til deg. Långivere ser spesifikt på hvor mye av din tilgjengelige kreditt du faktisk har lånt. Igjen, for å rangere høyere med långivere, er det en god ide å få tilgang til ikke mer enn 35% av din tilgjengelige kreditt til enhver tid. Så hvis du for eksempel har et kredittkort med en kredittlinje på $ 5.000, bør du ikke la den utestående saldoen for det kortet komme over $ 1700 - $ 1800.

4. Ikke kjøp det du ikke har råd til

Som en gylden regel, ikke kjøp ting du ikke umiddelbart kan betale deg. Selv om det er praktisk å kjøpe ting på kreditt, er det generelt bedre å se i den andre retningen hvis det er noe du ikke har råd med umiddelbart med de tilgjengelige midlene.

Å opprettholde økonomisk helse handler om å ta de riktige beslutningene for deg selv i den generelle ordningen, og ikke hengi deg til impulskjøp som du kan angre på senere.

Relaterte målinger

Finance er den offisielle leverandøren av den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-sertifisering. Bli med på 350 600 studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari-sertifiseringsprogram, designet for å hjelpe alle med å bli en finansanalytiker i verdensklasse . For å fortsette karrieren din, vil de ekstra økonomiressursene nedenfor være nyttige:

  • Årlig prosentsats (APR) Årlig prosentsats (APR) Den årlige prosentsatsen (APR) er den årlige renten som en person må betale på et lån, eller som de mottar på en innskuddskonto. Til slutt er april en enkel prosentandel som brukes til å uttrykke det numeriske beløpet som en person eller enhet betaler årlig for privilegiet å låne penger.
  • Etterskudd Restskatt refererer til betalinger som er forfalt og som skal utføres på slutten av en gitt periode etter å ha gått glipp av de nødvendige betalingene. Totale restanser er lik summen av alle betalinger som har akkumulert over tid siden den første betalingen var forfalt.
  • Fair Credit Billing Act (FCBA) Fair Credit Billing Act (FCBA) Fair Credit Billing Act (FCBA) er en amerikansk føderal lov som pålegger forbrukerne å beskytte forbrukerne mot utnyttelse av kreditorer gjennom faktureringsfeil. Enac
  • Loan Covenant Loan Covenant En lånepakt er en avtale som fastsetter vilkårene og betingelsene for lånepolitikken mellom en låntaker og en långiver. Avtalen gir långivere spillerom til å yte tilbakebetaling av lån samtidig som de beskytter utlånsposisjonen. På grunn av gjennomsiktigheten i regelverket får låntakere klare forventninger til

Siste innlegg