Hvordan VC ser på startups og grunnleggere - oddsen for å bli finansiert

Å samle inn penger fra et Venture Capital (VC) firma er ekstremt utfordrende. Oddsen for å motta en aksjesjekk fra Andreessen Horowitz er bare 0,7% (se nedenfor), og sjansene for at oppstarten din blir vellykket etter det er bare 8%. Kombinert er det en suksessrate på 0,05% eller 1 i 2000.

odds for å få VC-finansiering

Bildedatakilde. Merk: grafen er ikke i målestokk.

Så hvordan kan du øke sjansene dine for å bygge et selskap som vil lykkes?

Denne guiden fremhever hva de beste risikovillige kapitalfirmaene ser etter i en forretningside og hos en grunnlegger.

Oddsen for å bli finansiert av en topp VC

Oddsen for å bli finansiert av Andreessen Horowitz er omtrent 0,7% .

Marc Andreessen (grunnlegger av Venture Capital-firmaet Andreessen Horowitz) ga nylig en interessant oversikt over sjansen for at en oppstart mottok finansiering fra firmaet sitt i et intervju ved Stanford Graduate Business School.

I intervjuet forklarer Andreessen at det er omtrent 4000 startups i året som søker å skaffe kapital.

Av de 4000 nyetableringene som leter etter finansiering, ser de på rundt 3000 per år , hovedsakelig fra inngående interesse. Dette tallet brytes ned til å se på omtrent 12 muligheter per dag (50 uker per år, 5 dager per uke).

Av de 3000 de viser, ser de på 200 veldig seriøst .

Til slutt investerer de i rundt 20 oppstart hvert år (0,7%).

Oddsen for å lykkes for en oppstart som er finansiert av en topp VC

Andreessen fortsetter med å forklare at, fra et samlet perspektiv, den øverste VC-fondet omtrent 200 startups per år.

Siden det er 4000 selskaper som ønsker finansiering, betyr det odds på 5,0%.

Av de 200 per som er finansiert av topp VC-er, vil 15 av disse oppstartene generere nesten all økonomisk avkastning . Resten vil enten gå null eller halte sammen uten å gi mye avkastning.

Derfor til og med den øverste VC-tanken over halvparten av tilbudene. Dermed må de være veldig forsiktige og være litt paranoide om å ta feil.

De totale oddsene for suksess er 1 i 2000

Hvis oddsen for å bli finansiert er 0,7%, og oddsen for at et finansiert selskap lykkes er 8%, er den totale sjansen for suksess 0,05% (1 i 2000).

Hva ser VC etter i en oppstart?

Når en sponsor som Andreessen vurderer å finansiere en oppstart, er det noen hovedting de ser etter.

De tre egenskapene de ser etter i en oppstart er:

 • Stort marked
 • Differensieringsteknologi
 • Utrolige mennesker

Disse kriteriene er ganske logiske. Hvis markedet er for lite, spiller det ingen rolle hvor flott produktet eller tjenesten er, det vil bare ikke ha stor innvirkning. Hvis teknologien er for lik andre konkurrenter, er sjansen for å bryte seg bort fra pakken lav. Til slutt, uten utrolige mennesker, har ingen av de to andre kriteriene betydning.

hva gjør et godt oppstartsdiagram

Hva ser en topp VC ut i en grunnlegger?

Av de ovennevnte tre kriteriene (marked, teknologi, mennesker) vil de fleste risikokapitalfirmaer si at avgjørelsen i stor grad kommer ned på mennesker, ettersom meninger om markeder og teknologi er ekstremt utfordrende å få rett, og ikke nødvendigvis er så relevante.

Når det gjelder mennesker, er de to viktigste egenskapene:

 • Mot - ikke gi opp i møte med motgang; fast bestemt på å lykkes; kan lære av feil
 • Geni - ideer, tankegang; vanskeligere å tvinge deg til å gjøre / mer iboende

Av de to egenskapene kan man lære (gjennom kondisjonering), men den andre ikke.

Vi er alle født med en viss motkvotient, men denne figuren kan forbedres betydelig gjennom livserfaring, kondisjonering og trening.

Genius er derimot veldig vanskelig å utvikle. Intelligens kan forbedres gjennom lesing, kontinuerlig læring osv., Men det kan ikke øke sjansen for suksess.

Det er ikke å si at geni er viktigere enn mot - ikke i det hele tatt. Å ha viljestyrke og ikke stoppe på noen hindring er viktig.

Hva gjør en god tonehøyde mot en dårlig tonehøyde?

Gode ​​plasser

En god tonehøyde, ifølge Andresseen, kan lede deg gjennom "idélabyrinten" om hvordan de kom fra sitt opprinnelige konsept til en kommersiell idé som faktisk vil fungere. Det er bare et kort vindu å presentere for en investeringskomité, så historien må være veldig kortfattet, logisk og overbevisende.

Dårlige plasser

En dårlig tonehøyde mangler egentlig egenskapene til en god tonehøyde-liste ovenfor.

Spesielt kan en dårlig tonehøyde ha følgende trekk:

 • - Idé labyrint er ikke godt forklart (går seg vill i labyrinten)
 • - Lite marked, vanlig teknologi, vanlige mennesker
 • - Gründer holder seg ikke til sin stilling når han blir utfordret på den
 • - En "meg også" -strategi (f.eks. Er det som snapchat for katter)

Nyttige ressurser for nyetablerere og grunnleggere

Hvis du håper å skaffe penger fra et topp risikovillig kapitalfirma, så har du definitivt fått jobben din skåret ut for deg! For å hjelpe deg med å forberede deg på banen, har vi mange verktøy og ressurser for å støtte deg. Relevante ressurser inkluderer:

 • Veivurderingsveiledning for private selskaper Private teknikker for verdsettelse av private selskaper - lær hvordan du verdsetter en bedrift selv om den er privat og med begrenset informasjon. Denne guiden gir eksempler, inkludert sammenlignbar selskapsanalyse, diskontert kontantstrømanalyse og den første Chicago-metoden. Lær hvordan fagfolk verdsetter en bedrift
 • DCF-modelleringsteknikker DCF-modellopplæring Gratis guide En DCF-modell er en bestemt type finansiell modell som brukes til å verdsette en virksomhet. Modellen er rett og slett en prognose for et selskaps unlevered gratis kontantstrøm
 • Maler for økonomisk modellering
 • Excel-kurs

Siste innlegg