Topp 5 suverene velstandsfond - De største SWF-ene i verden

Sovereign Wealth Funds (SWF) er inntektsbassenger - vanligvis avledet fra basale råvarer - som et land bruker til å investere i områder med mulig vekst. Flertallet av landene som forvalter statlige formuefond er de som er avhengige av et begrenset antall varer - vanligvis ett eller to - for den dominerende kilden til landets inntekt. Midtøsten-land er perfekte eksempler, ettersom de er veldig avhengige av olje som deres viktigste inntektskilde Salgsinntekter Salgsinntekter er inntektene som selskapet mottar fra salg av varer eller levering av tjenester. I regnskap kan begrepene "salg" og "inntekt" brukes, og blir ofte brukt om hverandre, for å bety det samme. Inntekt betyr ikke nødvendigvis mottatt kontanter. .

Suverene formuefond

Topp 5 SWF-er

Det er hundrevis av suverene formuefond i dag. Imidlertid har de på toppen av pakken eksistert og holdt seg i tet i mange år. Nedenfor er de fem største SWF-ene i dag.

1. Statens pensjonsfond utland - Norge

Norges statlige pensjonsfond utland, også referert til som oljefondet, eier mer enn 1 billion dollar USD i eiendeler. Fondet ble etablert i 1990 og ble opprettet for å kanalisere Norges omfattende inntekter fra petroleumssektoren til diversifiserte eiendeler Typer eiendeler Vanlige typer eiendeler inkluderer kortsiktig, langsiktig, fysisk, immateriell, drift og ikke-drift. Korrekt identifisering og.

Fondet genererer mye av inntektene fra skatter samlet inn fra oljeselskaper som betaler for lisenser for å lete etter olje.

2. China Investment Corporation - Kina

China Investment Corporation er en SWF som forvalter og investerer deler av valutareservene i Folkerepublikken Kina. Selv om det nøyaktige antallet eiendeler som for tiden er under forvaltning ikke er spesifisert, setter den estimerte verdien summen et sted nær $ 1 billion USD. Nylig sikret fondet en eierandel på 45% i en eiendom på 2 milliarder dollar i NYC på Avenue of the Americas. Fondet har også jobbet med en mulig avtale om å kjøpe et europeisk lagerfirma - Logicor - fra The Blackstone Group.

Overvåket av et styre Styret Et styre er i hovedsak et panel av mennesker som velges til å representere aksjonærene. Hvert offentlig selskap er lovpålagt å installere et styre; ideelle organisasjoner og mange private selskaper - selv om det ikke er nødvendig - oppretter også et styre. og tilsynsmyndigheter, samt et utøvende utvalg, har dette suverene formuesfondet også et eksternt rådgivende råd som består av spesialister i en rekke forskjellige land som inkluderer Canada, USA, Sør-Afrika, Brasil, Norge, Frankrike og Australia.

3. Abu Dhabi Investment Authority - Abu Dhabi, De forente arabiske emirater

Eid av Emiratet Abu Dhabi - i De forente arabiske emirater (UAE) - er Abu Dhabi Investment Authority (ADIA) et suverent formuefond som ble grunnlagt for å foreta investeringer på vegne av regjeringen i Emiratet Abu Dhabi. Sterkt mettet av inntekter og inntektsstrømmer generert fra oljeindustrien og oljereservene, er landets svimlende inntektsoverskudd på noe nær 900 milliarder dollar samlet i ADIA og brukes til å gjøre diversifiserte investeringer over hele verden.

Fondets portefølje har en årlig sammensatt vekstrate på omtrent 10%, og plasserer den blant de mest vellykkede SWF-ene. Fondet offentliggjør ikke omfanget av dets totale eiendeler. Imidlertid indikerer Sovereign Wealth Fund Institute - en global organisasjon som har til oppgave å holde orden på og analysere SWFer - at porteføljens eiendeler ligger et sted i nærheten av 790 milliarder dollar.

4. Kuwait Investment Authority - Kuwait

Kuwait Investment Authority ble startet tidlig på 1950-tallet. Den ble designet for å hjelpe Kuwait med å samle, investere og utvide sin formue etter oppdagelsen av olje- og oljereserver. Med diversifiserte eiendeler som ligger et sted nær 600 milliarder dollar, holdt fondet seg på toppen av SWF-topplisten i årevis.

Kuwait Investment Authority styres av et styre, ledet av finansministeren. Det er også seter i styret for guvernøren i Central Bank of Kuwait, energiministeren og finans- og oljeeksperter.

5. SAMA Foreign Holdings - Saudi-Arabia

SAMA - Saudi Arabian Monetary Authority - er sentralbanken i Saudi-Arabia. Det er ansvarlig for nasjonens utenlandske beholdninger og investering av nasjonens inntekt i diversifiserte eiendeler over hele verden.

Denne Saudi-Arabiske SWF, med eiendeler på mer enn 500 milliarder dollar, eier omtrent 115 milliarder dollar i amerikanske statskasser. Fondet er også sterkt investert i det offentlige investeringsfondet. PIF gjorde en milliard dollar investering i Uber Technologies i 2016.

Suverene formuefond er utrolig viktige for land som genererer størstedelen av inntekten sin fra et begrenset antall varer. Fondene gjør det mulig for slike nasjoner å investere, diversifisere og utvide ressursene sine.

Tilleggsressurser

Takk for at du leser denne finansguiden til Sovereign Wealth Funds. Finance er den offisielle leverandøren av den globale Financial Modelling & Valuation Analyst FMVA®-sertifiseringen. Bli med på 350 600 studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari-sertifiseringsprogram, designet for å hjelpe alle å bli en finansanalytiker i verdensklasse. Følgende ressurser vil være nyttige for å fremme din økonomiske utdanning:

  • Asset Allocation Asset Allocation Asset allocation refererer til en strategi der enkeltpersoner deler sin investeringsportefølje mellom forskjellige kategorier for å minimere investering
  • Fund of Funds (FOF) Fund of Funds (FOF) Et Fund of Funds (FOF) er et investeringsmiddel der et fond investerer i en portefølje som består av andeler i andre fond.
  • Futures og Forward Futures og Forward Framtids- og terminkontrakter (ofte referert til som futures og forward) er kontrakter som brukes av bedrifter og investorer for å sikre seg mot risiko eller spekulere. Terminer og terminer er eksempler på derivater som henter verdien fra underliggende eiendeler.
  • Private Equity vs Hedge Fund Private Equity vs Hedge Fund Sammenlign private equity vs hedgefond når det gjelder investorer, risiko, likviditet, tidshorisont, kompensasjonsstruktur, karriere og flere fordeler og ulemper med hver

Siste innlegg