N-funksjon - formel, eksempler, hvordan du bruker N-funksjonen

N-funksjonen er kategorisert under Tekstfunksjoner Funksjoner Liste over de viktigste Excel-funksjonene for finansanalytikere. Dette juksearket dekker hundrevis av funksjoner som er viktige å kjenne som en Excel-analytiker i Excel. Det vil returnere et tall når vi oppgir en verdi. Funksjonen kan brukes til å konvertere logiske verdier SANN og FALSK til henholdsvis 1 og 0.

Som finansanalytiker gir finansanalytiker jobbbeskrivelse Finansanalytikerens stillingsbeskrivelse nedenfor et typisk eksempel på alle ferdigheter, utdannelse og erfaring som kreves for å bli ansatt for en analytikerjobb i en bank, institusjon eller selskap. Utfør sporing av økonomiske prognoser, rapportering og operasjonelle beregninger, analyser økonomiske data, lag økonomiske modeller N-funksjonen tilbyr begrenset bruk, da MS Excel automatisk konverterer verdier etter behov. Funksjonen er gitt for kompatibilitet med andre regnearkprogrammer.

Formel

= N (verdi)

Formelen bruker bare ett argument:

  1. Verdi (obligatorisk argument) - Dette er verdien vi ønsker å konvertere.

N-funksjonen konverterer data til en numerisk verdi ved hjelp av følgende regler:

Inngangsverdier Returverdi
Ethvert nummer Samme nummer
En anerkjent dato En dato konverteres til Excel-serienummerformat
EKTE 1
FALSK 0
En feilkode (#VALUE, # N / A, etc.) Samme feilkode
Andre verdier 0

I Excel lagres datoer som sekvensielle serienumre slik at vi kan bruke dem i beregninger. Som standard er 1. januar 1900 serienummer 1, og 1. januar 2018 er serienummer 43101, ettersom det er 43101 dager etter 1. januar 1900.

Hvordan bruker jeg N-funksjonen i Excel?

N-funksjonen er en innebygd funksjon i MS Excel. Som en regnearkfunksjon kan den legges inn i en formel i en regnearkcelle.

For å forstå bruken av funksjonen, la oss se på et eksempel:

Eksempel 1

Anta at vi får følgende data. La oss se hvordan funksjonen fungerer:

N-funksjon

Vi får resultatene nedenfor:

N Funksjon - Eksempel

For å vise resultater for formler i Excel, velg formlene, trykk F2 og trykk deretter Enter. Om nødvendig kan du øke kolonnebredden (e) for å se alle resultatene.

Klikk her for å laste ned Excel-filen

Tilleggsressurser

Takk for at du leser Finance-guiden til Excel N-funksjonen. Ved å ta deg tid til å lære og mestre disse funksjonene, vil du øke hastigheten din økonomiske modellering betydelig. For å lære mer, sjekk ut disse ekstra økonomiressursene:

  • Excel-funksjoner for økonomi Excel for økonomi Denne Excel for finans-guiden lærer de 10 beste formlene og funksjonene du må vite for å være en god finansanalytiker i Excel. Denne guiden har eksempler, skjermbilder og trinnvise instruksjoner. Til slutt laster du ned den gratis Excel-malen som inkluderer alle økonomifunksjonene dekket i opplæringen
  • Avansert Excel-kurs
  • Avanserte Excel-formler Avanserte Excel-formler må vite Disse avanserte Excel-formlene er viktige å kjenne og vil ta dine økonomiske analyseferdigheter til neste nivå. Avanserte Excel-funksjoner du må vite. Lær de 10 beste Excel-formlene hver finansanalytiker i verdensklasse bruker regelmessig. Disse ferdighetene vil forbedre regnearkarbeidet ditt i enhver karriere
  • Excel-snarveier Excel-snarveier til PC Mac Excel-snarveier - Liste over de viktigste og vanligste MS Excel-snarveiene for PC- og Mac-brukere, økonomi, regnskapsyrker. Tastatursnarveier gir deg raskere modellering og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigering, bånd, lim inn spesial, data manipulering, formel og celle redigering, og andre mangler

Siste innlegg