Zig Zag Indicator - Teknisk analyse - Corporate Finance Institute

Zig Zag-indikatoren er det som er kjent som en filtrerings- eller utjevningsindikator. Hovedformålet er å filtrere ut ubetydelige prissvingninger i et verdipapir Offentlig verdipapir Offentlige verdipapirer, eller omsettelige verdipapirer, er investeringer som selges åpent eller lett i et marked. Verdipapirene er enten egenkapital eller gjeldsbaserte. og spore nøyaktig den eksisterende trenden. Det kan også brukes til å identifisere prisnivåer for støtte og motstand i et marked.

Denne indikatoren brukes ofte med Elliott Wave Analysis for å identifisere begynnelsen og slutten av hver bølge.

Zig Zag-indikatorens primære formål - å ri en trend

Evnen til å filtrere ut “støy” - ubetydelige prisbevegelser som forekommer innenfor en samlet trend - er viktig for investorer. Zig Zag-indikatoren er designet for å hjelpe handelsmenn med å opprettholde en lønnsom markedsposisjon gjennom en vedvarende trend.

Zig Zag-indikatoren oppretter trendlinjer på et diagram. De justeres bare når prisbevegelse over en bestemt prosent forekommer. Standardverdien på de fleste versjoner av indikatoren er 5%. Dette betyr at Zig Zag-indikatoren ikke vil registrere noen svingninger i prisen som er mindre enn 5%. Traders Equity Trader En aksjehandler er en som deltar i kjøp og salg av selskapets aksjer på aksjemarkedet. I likhet med noen som ville investere i gjeldskapitalmarkedene, investerer en aksjehandler i aksjekapitalmarkedene og bytter pengene sine mot selskapets aksjer i stedet for obligasjoner. Bankkarrierer er høyt betalte, og markedsanalytikere kan selvfølgelig sette sine egne minimumsprosentverdier for indikatoren. Verdier mellom 6% og 10% er vanlige variasjoner fra standardverdien på 5%.

Denne terskelen for prisbevegelser hjelper handelsmenn å unngå å bli lurt av mindre, ubetydelige prissvingninger. Dermed hjelper Zig Zag-indikatoren deg med å holde fokus på den generelle trenden på plass. Dessverre er investorer ofte "redd" for å forlate lønnsomme posisjoner ved ubetydelig prishandling.

Hvordan ZZ-indikatoren vises på et diagram

Zig Zag tegner trendlinjer på diagrammer som forbinder svingtopp og lavt. Imidlertid produserer den bare linjer når høydepunktene eller nedturene representerer en betydelig prisbevegelse. "Betydelig" er definert av den prosentvise flytteterskelen som er satt for Zig Zag.

Diagrammet nedenfor viser hvordan Zig Zag (den gule linjen) ikke reagerer på noen av de ubetydelige, hakkete prissvingningene. Det klarer vellykket å indikere den fortsatte samlede nedadgående trenden.

sikksakkindikator

Følgende diagram viser hvordan Zig Zag fungerer over tid. Den reagerer ved å tegne en ny trendlinje bare når det er betydelig prisbevegelse. I dette tilfellet er den “betydelige” terskelen prisendring større enn 7%.

sikksakkindikator

Noen versjoner av indikatoren tillater analytikere å angi et minimum absolutt prisendringsbevegelse i stedet for en prosentbevegelse. For eksempel, i stedet for å sette terskelen for prisendring til 5%, kan den settes til $ 20.

Zig Zag slik den vises på forskjellige typer diagrammer

Betjeningen av Zig Zag-indikatoren er avhengig av hvilken type diagram den brukes på. Den opererer basert på sluttpriser når den brukes på linje- eller prikkart. Den reagerer på hele prisklassen for hver tidsperiode når den er plottet opp på søylediagrammer eller lysestakekart. Det er sannsynlig at det vil være mer svingninger i Zig Zag - flere trendlinjer tegnet - ved å bruke søylestegg eller lysestake, siden de vil gjenspeile et bredere spekter av priser enn diagrammer som bare gjenspeiler sluttpriser.

Svakheten i Zig Zag - en veldig hengende indikator

Fordi verdiene for Zig Zag-indikatoren først er tegnet etter utløpet av hver tidsperiode, og fordi Zig Zag bare vil tegne en permanent ny linje etter at prisen har beveget seg betydelig, har det en tendens til å være mye en forsinket indikator.

Det er viktig å vite at den siste Zig Zag-linjen - den som vises helt til høyre i et diagram - ikke er "satt i stein". Når prisretningen endres, vil Zig Zag begynne å tegne en ny linje i den retningen. Men hvis prisbevegelsen til slutt ikke når Zig Zags angitte terskel før den beveger seg tilbake i motsatt retning, vil den midlertidige linjen til slutt forsvinne når Zig Zag begynner å trekke en ny linje, basert på den siste prisbevegelsen.

For eksempel, på diagrammet ovenfor, se punktet indikert av en pil med betegnelsen "beveger seg mindre enn 7% blir ignorert". Zig Zag-indikatoren vil i utgangspunktet vise en midlertidig linje som trekkes oppover sammen med prisbevegelsen. Imidlertid, når 7% terskelen ikke ble krysset og prisen deretter vendte tilbake til ulempen, ville den midlertidige linjen forsvinne og erstattes av en utvidet nedadgående linje som koblet til neste sving lav.

Bruk Zig Zag med andre tekniske indikatorer

Svingningen går høyt og lavt som Zig Zag-indikatoren identifiserer, kan representere fremtidig støtte- eller motstandsnivå. Det kan derfor hjelpe handelsmenn til å oppdage viktige prisnivåer som kan være kontrollpunkter for fremtidig handel.

Zig Zag avslører noen ganger en stor trendendring i kraft av linjene den trekker for å markere et velkjent markedsmønster som hodet og skuldrene mønster Hode og skuldre mønster - Teknisk analyse Hode og skuldre er et mønster som ofte ses i handel diagrammer. Hode- og skuldermønsteret er en forutsigende diagramdannelse som vanligvis indikerer en reversering i trenden der markedet skifter fra bullish til bearish, eller omvendt. . Handlere trenger fortsatt å øke slike indikasjoner fra Zig Zag med tradisjonell prishandlingsanalyse, ved hjelp av tekniske indikatorer som glidende gjennomsnitt eller lysestake-mønstre.

Det viktige å huske på er det begrensede og spesifikke formålet med Zig Zag-indikatoren. Hensikten er å filtrere ut små, ubetydelige prissvingninger, slik at en næringsdrivende som ser på et diagram, kan opprettholde sitt fokus på den generelle trenden. For å finne handelsinngangs- og utgangspunkter betjenes handelsmenn bedre av mer tradisjonelle tekniske indikatorer som brukes til prishandling.

Les mer om teknisk analyse:

Finance tilbyr den globale Financial Modelling & Valuation Analyst FMVA®-sertifiseringen. Bli med på 350 600 studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari-sertifiseringsprogram, designet for å hjelpe alle å bli en finansanalytiker i verdensklasse. Følgende ressurser vil være nyttige for å fremme din økonomiske utdanning:

  • Trekantmønstre Trekantmønstre - Teknisk analyse Trekantmønstrene er vanlige kartmønstre hver næringsdrivende bør vite. Trekantmønstre er viktige fordi de hjelper til med å indikere fortsettelsen av et bullish eller bearish marked. De kan også hjelpe en næringsdrivende med å oppdage en markedsreversjon.
  • Aroon-indikator Aroon-indikator - Teknisk analyse Aroon-indikatoren bruker aroon-opp- og aroon-down-beregningene for å identifisere begynnelsen på en ny trend, eller en endring i markedet.
  • Hvordan lese aksjekart Hvordan lese aksjekart Hvis du aktivt skal handle aksjer som aksjemarkedsinvestor, må du vite hvordan du leser aksjekart. Selv handelsmenn som primært bruker grunnleggende analyse for å velge aksjer å investere i, bruker ofte teknisk analyse av aksjekursbevegelse for å bestemme spesifikk kjøp og salg, aksjekart
  • Beste aksjesimulatorer Tre beste aksjesimulatorer De beste aksjesimulatorene lar brukeren øve seg på og forbedre sine investeringsteknikker. Aktiehandelssimulatorer tillater handel med falske kontanter med sanntidsdata, slik at handelsmenn kan teste ut forskjellige handelsstrategier før de risikerer ekte penger på dem.

Siste innlegg