Kredittutnyttelsesgrad - Oversikt, formel, hvordan du kan forbedre

Kredittutnyttelsesgraden, også kjent som balanse-til-grense-forholdet, sammenligner mengden kreditt som brukes mot den totale tilgjengelige kreditten. Forholdet skisserer hvor godt en person administrerer kreditten sin og brukes av forbrukerkredittrapporteringsbyråer som TransUnion og Equifax som en del av prosessen med å bestemme kredittpoengene. og evne til å skaffe økonomisk bistand fra långivere. Långivere bruker kredittpoengene for å vurdere en potensiell låntakers kvalifikasjon for et lån og de spesifikke vilkårene for lånet. av et individ.

Kredittutnyttelsesgrad

Formel for kredittutnyttelsesgrad

Kredittutnyttelsesgrad

Hvor:

  • Brukt kreditt refererer til utestående kreditt; og
  • Tilgjengelig kreditt refererer til det totale beløpet tilgjengelig (autorisert) kreditt.

Praktisk eksempel

Tenk på en person med følgende forbruksvaner på kredittkortet sitt Kredittkort Et kredittkort er et enkelt, men ikke vanlig kort som lar eieren foreta kjøp uten å ta ut noen kontanter. I stedet ved å bruke en kreditt:

Eksempel Tabell

Den enkeltes kredittutnyttelsesgrad for hver måned beregnes som:

  • $ 500 / $ 1500 x 100 = 33% i januar;
  • $ 254 / $ 1500 x 100 = 17% i februar; og
  • $ 765 / $ 1500 x 100 = 51% i mars.

Betydningen av forholdet mellom kredittutnyttelse

Forbrukskredittrapporteringsbyråene bruker ofte kredittutnyttelsesgraden som en del av deres kredittvurderingsprosess for forbrukere. Et forhold som er for høyt påvirker individets kredittpoeng negativt. Ifølge Experian anbefales det å holde forholdet under 30%.

Et lavt forhold innebærer at en person gjør en god jobb med å administrere sin kreditt. På den annen side kan et høyt forhold være et rødt flagg som den enkelte ikke forvalter kreditten sin godt.

Hvordan forbedre en kredittutnyttelsesgrad

1. Be om en økning i kredittgrensen

Hvis en person konstant er over referanseporteføljen på 30%, bør personen be kredittkortutstederen om å øke den tilgjengelige kredittgrensen. Ved å gjøre dette vil nevneren i forholdet øke og effektivt redusere forholdet (forutsatt at den anvendte kreditten forblir den samme).

Tenk for eksempel på en person med en brukt kreditt på $ 1000 og en kredittgrense på $ 2000. Det vil innebære at forholdet er 50%. Hvis personen kan øke grensen til $ 2500 og opprettholde mengden brukt kreditt, vil forholdet nå være 40%.

2. Bruk ekstra kredittkort

Selv om det ikke anbefales for en person med dårlig kredittadministrasjonsevne, kan bruk av ekstra kredittkort redusere kredittutnyttelsesgraden.

Tenk for eksempel på en person med en brukt kreditt på $ 1000 og en kredittgrense på $ 2000. Det vil innebære at kredittutnyttelsesgraden er 50%. Imidlertid, hvis den enkelte kan bruke et ekstra kredittkort og bruke $ 500 på hvert, ville han oppnå et forhold på 25% på begge kortene.

Ekstra kredittkort

3. Sette opp saldovarsler

Hvis en person synes det er vanskelig å administrere kreditten sin, vil det være effektivt å sette opp saldovarsler. Sette opp varslene kan vanligvis gjøres ved å kontakte kredittkortutstederen.

For eksempel kan en person registrere seg med kortutstederen for å motta varsler via tekstmelding eller e-post når kredittutnyttelsesgraden når et visst punkt (30%, 50%, 70% osv.).

Flere ressurser

Finance tilbyr Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-sertifisering Bli med på 350 600 studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari-sertifiseringsprogram for de som ønsker å ta karrieren til neste nivå. For å fortsette å lære og fremme karrieren din, vil følgende finansressurser være nyttige:

  • Årlig prosentsats (APR) Årlig prosentsats (APR) Den årlige prosentsatsen (APR) er den årlige renten som en person må betale på et lån, eller som de mottar på en innskuddskonto. Til slutt er april en enkel prosentandel som brukes til å uttrykke det numeriske beløpet som en person eller enhet betaler årlig for privilegiet å låne penger.
  • Etterskudd Restskatt refererer til betalinger som er forfalt og som skal utføres på slutten av en gitt periode etter å ha gått glipp av de nødvendige betalingene. Totale restanser er lik summen av alle betalinger som har akkumulert over tid siden den første betalingen var forfalt.
  • Beste personlige økonomiprogramvare Beste personlige økonomiprogramvare Gitt de mange alternativene som er tilgjengelige på markedet i dag, kan det være vanskelig å velge den beste programvaren for personlig økonomi. Moderne teknologi har gitt oss personlig finansprogramvare som er designet for å hjelpe oss med å administrere pengene våre bedre og holde oss på toppen av økonomien.
  • FICO SCore FICO Score En FICO score, mer kjent som en kreditt score, er et tresifret tall som brukes til å vurdere hvor sannsynlig en person er å betale tilbake kreditten hvis personen får et kredittkort eller hvis en utlåner låner dem penger. FICO-poeng brukes også til å bestemme renten på utvidet kreditt

Siste innlegg