DMAX-funksjon - formel, eksempler, hvordan du bruker

DMAX-funksjonen er kategorisert under Excel-databasefunksjoner Funksjoner Liste over de viktigste Excel-funksjonene for finansanalytikere. Dette juksearket dekker hundrevis av funksjoner som er kritiske å kjenne som en Excel-analytiker. Funksjonen hjelper deg med å finne maksimumsverdien for et bestemt felt / kolonne i en database for utvalgte poster basert på brukerdefinerte kriterier.

DMAX returnerer en numerisk verdi. Den ble introdusert i MS Excel 2000.

Formel

= DMAX (database, felt, kriterier)

DMAX-funksjonen bruker følgende argumenter:

 1. Database (obligatorisk argument) - Database er celleområdet der den første raden i databasen spesifiserer feltnavnene.
 2. Felt (obligatorisk argument) - Dette er kolonnen i databasen som vi ønsker å finne den maksimale verdien fra. Felt kan være et feltnavn, det vil si overskriften som er oppgitt på den øverste raden, for eksempel "Salgsrepresentant", "Salg", etc., eller det kan være et tall.
 3. Kriterier (obligatorisk argument) - Dette er et celleområde som inneholder de angitte kriteriene. Den spesifiserer posten som skal inngå i beregningen. Vi kan bruke hvilket som helst område for kriterieargumentet så lenge det inkluderer minst en kolonnetikett og minst en celle under kolonnetiketten der betingelsen for kolonnen er spesifisert.

Kriterierargumentet som gis kan være enten:

 • En numerisk verdi (inkludert et helt tall, desimal, dato, klokkeslett eller logisk verdi) (f.eks. 10, 10/01/2017, FALSE)
 • En tekststreng (f.eks. "Nord", "Fredag")
 • Et uttrykk (f.eks. "> 15", "0").

Hvordan bruker jeg DMAX-funksjonen i Excel?

For å forstå bruken av funksjonen, la oss vurdere noen eksempler:

Eksempel 1

Anta at vi får dataene nedenfor:

DMAX-funksjon

Hvis vi ønsker å finne det høyeste salgstallet fra en salgsrepresentant i løpet av kvartal 3 og 4, kan vi bruke DMAX-funksjonen. I eksemplet er kriteriene spesifisert i cellene H5-I6 og DMAX-formelen er vist nedenfor:

DMAX-funksjon - Eksempel 1

Det høyeste salget av myke leker var $ 145.000, som ble produsert av Ali. I tilfelle det er mer enn to salgsrepresentanter, vil en måte være å bruke et datafilter og finne ut representantene som oppnådde maksimalt salg.

Eksempel 2

Fortsett med de samme dataene, anta at vi trenger data som forteller oss det høyeste salget av Tina. Kriteriene som er spesifisert er:

 • Selger: Tina
 • Kvartal:> = 1

Vi må sette '> =' da vi ønsker det høyeste salget fra alle fire kvartaler.

Formelen som brukes er:

DMAX-funksjon - Eksempel 2

Det høyeste salget av Tina er $ 250.000.

Ting å huske på DMAX-funksjonen:

 1. Kriterieområdet kan være hvor som helst på regnearket, men det tilrådes å ikke plassere kriterieområdet under listen. Hvis vi legger til mer informasjon i listen, blir den nye informasjonen lagt til i den første raden under listen. Hvis raden under listen ikke er tom, kan ikke MS Excel legge til den nye informasjonen.
 2. Vi bør sørge for at kriterieområdet ikke overlapper listen.
 3. Hvis vi ønsker å utføre en operasjon på en hel kolonne i en database, må vi oppgi en tom linje under kolonnetikettene i kriterieområdet.
 4. Husk at Excel-databasefunksjonene tillater at jokertegn kan brukes i tekstrelaterte kriterier som? (samsvarer med et enkelt tegn) og * (samsvarer med en hvilken som helst tegnrekke).

Imidlertid, hvis vi ønsker å finne ut et "?" eller “*”, så må vi skrive ~ (tilde) -symbolet før tegnet i søket ditt. For eksempel vil tilstanden "m * e" matche alle celler som inneholder en tekststreng som begynner med "m" og slutter med "e".

Klikk her for å laste ned Excel-filen

Tilleggsressurser

Takk for at du leser Finance-guiden til viktige Excel-funksjoner! Ved å ta deg tid til å lære og mestre disse Excel-funksjonene, vil du øke hastigheten på din økonomiske analyse betydelig. For å lære mer, sjekk ut disse ekstra økonomiressursene:

 • Excel-funksjoner for økonomi Excel for økonomi Denne Excel for finans-guiden lærer de 10 beste formlene og funksjonene du må vite for å være en god finansanalytiker i Excel. Denne guiden har eksempler, skjermbilder og trinnvise instruksjoner. Til slutt laster du ned den gratis Excel-malen som inkluderer alle økonomifunksjonene dekket i opplæringen
 • Avansert Excel Formel Course
 • Avanserte Excel-formler du må vite Avanserte Excel-formler må vite Disse avanserte Excel-formlene er avgjørende for å kjenne og vil ta dine økonomiske analyseferdigheter til neste nivå. Avanserte Excel-funksjoner du må vite. Lær de 10 beste Excel-formlene hver finansanalytiker i verdensklasse bruker regelmessig. Disse ferdighetene vil forbedre regnearkarbeidet ditt i enhver karriere
 • Excel-snarveier for PC og Mac Excel-snarveier PC Mac Excel-snarveier - Liste over de viktigste og vanligste MS Excel-snarveiene for PC- og Mac-brukere, økonomi, regnskapsyrker. Tastatursnarveier gir deg raskere modellering og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigering, bånd, lim inn spesial, data manipulering, formel og celle redigering, og andre mangler

Siste innlegg