VBA: Slik feilsøker du kode - oversikt, verktøy, hurtigtaster

Når du skriver og kjører VBA-kode, er det viktig for brukeren å lære å feilsøke kodefeil. Det er forventningen til Excel Excel Crash Course Vårt Excel Crash Course er designet for finansanalytikere som ønsker å forberede seg på Wall Street. Lær Excel-snarveier, formler, funksjoner, formatering, bruker at koden vil fungere som forventet. Imidlertid er det tilfeller når brukere støter på feil og feil i koden som kan påvirke integriteten. Ofte vil koden komme i problemer, og brukeren må feilsøke feilene først før de kan fortsette å skrive flere kodelinjer.

Hvordan feilsøke kode i VBA

Selv om noen av feilene kan være uthevet og advarsler vises, er det feil og feil som krever at brukerne undersøker koden på nytt for å finne, fjerne eventuelle feil de finner og løse feil som påvirker den jevne kjøringen av koden.

Rask oppsummering

  • VBA-feilsøking er en prosess for å finne og fikse feil, feil og andre utilsiktede funksjoner i VBA-koden.
  • VBA kommer med forskjellige innebygde feilsøkingsverktøy som kan brukes til å finne feil og feil, og eliminerer dermed behovet for å kompilere koden på nytt.
  • Noen av feilsøkingsverktøyene som er tilgjengelige i VBA Editor inkluderer å gå over, gå ut, brytepunkter og feilsøke utskrift.

Undersøk koden din

Når du undersøker VBA-koden for feil, er den mest enkle feilsøkingsteknikken å gjennomgå koden. Det krever å se på koden på nytt i et forsøk på å sjekke eksisterende feil eller andre utilsiktede funksjoner. Å finne feil ved hjelp av gjennomgangsmetoden krever kunnskap om VBA-kode og erfaring for å oppdage slike feil. Det kan hjelpe med å identifisere feil, men det er ikke så effektivt som de innebygde feilsøkingsverktøyene.

VBA Editor kommer med en innebygd feilsøkingsmekanisme som lar Excel-brukere samhandle og kjøre koden. Når brukeren starter VBA Editor (ved å trykke Alt + F11) i Excel, åpnes redigeringsvinduet, og det er et feilsøkingsalternativ i toppmenyen, som vist i figuren nedenfor:

VBA Editor

Når brukeren klikker på feilsøkingsmenyen, vises en rullegardinliste som inneholder en liste over kommandoer som kan brukes til å feilsøke VBA-koden. Kommandoene kommer med hurtigtaster Excel Snarveier PC Mac Excel Snarveier - Liste over de viktigste og vanligste MS Excel snarveiene for PC og Mac brukere, økonomi, regnskapsyrker. Tastatursnarveier gir deg raskere modellering og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigering, bånd, lim inn spesiell, datamanipulering, formel- og celleredigering og andre snarveier som brukere kan bruke til å utføre kommandoen.

Kjør nåværende prosedyre (F5)

En av metodene som brukes til å feilsøke VBA-kode, er å kjøre koden. Hurtigtasten for kommandoen er F5 . Start med å plassere markøren i UserForm eller Sub (makro) og trykk deretter på F5 for å kjøre suben. Vær oppmerksom på at F5 ikke fungerer når du kjører en sub som krever parametere for å utføre en funksjon Funksjoner Liste over de viktigste Excel-funksjonene for finansanalytikere. Dette juksearket dekker hundrevis av funksjoner som er kritiske å kjenne som en Excel-analytiker.

Stepping Over Code

Å gå over koden er en av kommandoene som er tilgjengelige under feilsøkingsmenyen til VBA Editor. Kommandoen krever at brukere dyktig går over hver linje i VBA-koden i den andre underdelen. Hvis koden krever en annen sub, kan du bare gå over den andre suben og fortsette å kjøre koden. For å kjøre koden, trykk Shift + F8 samtidig for å utføre den andre suben.

Gå ut av koden

Stepping out-kommandoen hjelper brukeren med å gå ut av den gjeldende suben som kjører. Snarveien for kommandoen er å trykke Ctrl + Shift + F8 . Den kan brukes når brukeren ønsker å gå ut av en sub som de angav enten med vilje eller ved et uhell. Når kommandoen kjøres, vil koden i den nåværende underen kjøres. Imidlertid vil koden stoppe ved neste uttalelse etter samtalen til underenheten.

Breakpoints

Brytpunktet spesifiserer linjen i koden din der VBA skal stoppe utførelsen av makrooperasjonen under feilsøking av koden. Å spesifisere bruddpunktet forhindrer at VBA kjører inn i en løkke med IF-setning.

Hurtigtasten for å legge til et bruddpunkt er F9 . Lag et brytpunkt, plasser markøren på den spesifikke linjen koden din der du vil at VBA skal stoppe, og trykk på F9. Alternativt, finn kodelinjen der du vil legge til brytepunktet, og klikk på venstre grå margin ved siden av linjen.

En mørkerød prikk vises på margen ved siden av den angitte linjen for å indikere at brytepunktet er opprettet. Den angitte kodelinjen vil også bli uthevet med samme farge (mørk rød). VBA Editor lar brukeren angi så mange brytepunkter som kreves når feilsøking av koden for å kontrollere at den fungerer som den skal.

For å fjerne brytepunktet, klikker du bare på prikken igjen eller trykker F9 med markøren plassert i den uthevede kodelinjen. Hvis det er mange bruddpunkter, kan brukeren fjerne dem alle samtidig ved å trykke Ctrl + Shift + F9 .

Bruke VBA Debug.Print

Debug.Print-verktøyet er en nyttig funksjon i VBA-editoren som hjelper Excel-brukere med å evaluere hvordan koden fungerer. I tillegg analyserer den endringer i variablene som er opprettet i programmet. Debug.Print er et alternativ til MsgBox-funksjonen i VBA, som også brukes til å vise utdataene fra vinduet når du kjører programmet.

I motsetning til Msgbox eliminerer Debug.Print behovet for bekreftelse eller bekreftelse hver gang. Den brukes også til å vise verdiene til variabler ved å vise en logg over returnerte verdier i det umiddelbare vinduet. Verktøyet er effektivt for å evaluere en kode for å bekrefte at den fungerer som den skal, samt oppdage eventuelle feil i koden. Den skriver ut variablene, tallene, matriser og strenger i de aktive og tomme Excel-arkene.

Tilleggsressurser

Finance tilbyr Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-sertifisering Bli med på 350 600 studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari-sertifiseringsprogram for de som ønsker å ta karrieren til neste nivå. For å fortsette å lære og fremme karrieren din, vil følgende ressurser være nyttige:

  • Excel VBA-eksempler Excel VBA-eksempler Excel VBA lar brukeren lage makroer som automatiserer prosesser i Excel. Denne guiden vil bruke Excel VBA-eksempler for å vise hvordan du registrerer en makro ved å sette opp makroen, hvordan man deklarerer variabler og hvordan man refererer til data.
  • Hvordan legge til en VBA-knapp i Excel? Hvordan legge til en VBA-knapp i Excel? Når du bruker en arbeidsbok som inneholder VBA-kode, kan du legge til en makroknapp for å gjøre det lettere for andre Excel-brukere å kjøre koden uten kjennskap til
  • VBA-cellereferanser VBA-cellereferanser VBA-cellereferanser lar brukeren fortelle Excel hvor den skal se etter dataene den trenger. Etter å ha opprettet makroen og deklarert variablene, er neste trinn å lage VBA-cellereferanser, som faktisk refererer til hver variabel, og som deretter kan brukes til å manipulere dataene i Excel-arket.
  • Overgang fra Excel til Python Overgang fra Excel til Python Mange selskaper går nå over fra Excel til Python, et høyt nivå, generelt programmeringsspråk opprettet av nederlandsk programmerer Guido van Rossum

Siste innlegg