Lei for å eie et hus - viktige punkter du trenger å vite!

Rent to Own er en måte for noen å umiddelbart flytte inn og bo i et hus ved å betale husleie, og senere ha muligheten (men ikke plikten) til å kjøpe huset fra eieren. Det er flere grunner til at leie til eie kan være attraktivt for begge parter i transaksjonen.

Lei til eget diagram

Hvordan Rent to Own fungerer

La oss bryte ned trinnene for hvordan leien til egen struktur fungerer. I de følgende avsnittene vil vi undersøke hva hver parts motivasjon for å inngå en leie til egen avtale kan være, og hvordan avtalen er strukturert.

# 1 Potensiell kjøper kan ikke få pant

En potensiell kjøper bestemmer seg for at de leter etter et sted å bo, og om mulig, vil de eie det stedet. De søker rundt etter alternativer og finner et hus de ønsker å bo i. Ved nærmere undersøkelser innser de at banken ikke vil gi pantelånet de trenger for å kjøpe huset, men de er optimistiske til at de har råd til det i fremtiden.

# 2 Eieren (selgeren) tilbyr et alternativ

Hvis den nåværende eieren av huset er motivert til å inngå en avtale, kan de tilby den potensielle kjøperen muligheten til å flytte inn i huset som leietaker og betale månedlig leie, med muligheten til å kjøpe huset i fremtiden.

# 3 Leieavtale og kontanter for muligheten til å kjøpe

På dette tidspunktet inngår den potensielle kjøperen en leieavtale med eieren av huset og betaler kontanter på forhånd for muligheten til å kjøpe huset på en fremtidig dato. Kostnaden for opsjonen er forhandlet mellom kjøper og selger og kan være mellom 2% og 7%, men kan variere mye.

# 4 Spesifikke vilkår

Det er mange spesifikke vilkår og betingelser som kan bygges inn i Rent to Own-avtalen. De viktigste vilkårene inkluderer:

 • Den månedlige leieprisen ($ / måned)
 • Leieavtalens løpetid (f.eks. 3 år)
 • Kreditt fra leien som er betalt mot kjøpet av boligen (f.eks. 20% av all betalt leie krediteres kjøpesummen)
 • Kostnad ved kjøpsopsjonen (f.eks. 4% av eiendommens verdi)
 • Utløpsdato for opsjonen (f.eks. 3 år etter signering av kontrakten)
 • Eiendoms kjøpesum (f.eks. $ 1,2 millioner, eller en pris som skal fastsettes i fremtiden)
 • Kostnader for å avslutte leieavtalen tidlig (f.eks. 3 måneders leiebøter)
 • Tildeling (f.eks. Hvis opsjonen kan selges til en annen part eller ikke)
 • Andre vilkår som kjøper og selger finner passende

Lær om økonomi og økonomisk analyse

Alle som vurderer å utføre sin egen analyse av en Rent to Own-transaksjon, kan ønske å pusse på sine økonomiske analyseferdigheter før de hopper inn. Det er mye som står på spill med en transaksjon som denne, og det er viktig å forstå nøyaktig hvordan økonomien fungerer.

For å lære det grunnleggende om regnskap, økonomi, Excel og økonomisk analyse, har Finance publisert gratis økonomiske kurs for å lære deg nøyaktig hva du trenger å vite.

kurs i økonomisk analyse

Ta en titt på alle finansøkonomikursene i Finance nå!

Tilleggsressurser

Takk for at du leser denne pedagogiske veiledningen om en husleiekontrakt for et hus. For å fortsette å lære med flere gratis ressurser fra økonomi, sjekk ut disse tilleggsveiledningene:

 • Panterelaterte verdipapirer Pantelån-sikkerhet (MBS) En pantelånte sikkerhet (MBS) er en gjeldssikkerhet som er pantsatt av et pantelån eller en samling av pantelån. En MBS er en verdipapirstøttet sikkerhet som handles på sekundærmarkedet, og som gjør det mulig for investorer å tjene på pantelånet
 • Investeringsguide for nybegynnere Investering: En nybegynnerguide Finansens guide for investering for nybegynnere vil lære deg det grunnleggende om å investere og hvordan du kommer i gang. Lær om forskjellige strategier og teknikker for handel, og om de forskjellige finansmarkedene du kan investere i.
 • Teknisk handelsanalyse Trading & Investing Finance's handels- og investeringsguider er designet som selvstudieressurser for å lære å handle i ditt eget tempo. Bla gjennom hundrevis av artikler om handel, investering og viktige emner for finansanalytikere å vite. Lær om aktivaklasser, obligasjonsprising, risiko og avkastning, aksjer og aksjemarkeder, ETF, momentum, teknisk
 • Finansiell modellering Finansiell modellering Gratis økonomiske modelleringsressurser og guider for å lære de viktigste konseptene i ditt eget tempo. Disse artiklene vil lære deg økonomisk praksis for modellering med hundrevis av eksempler, maler, guider, artikler og mer. Lær hva økonomisk modellering er, hvordan du bygger en modell, Excel-ferdigheter, tips og triks

Siste innlegg