Markedsplanlegging - Oversikt, eksempler, liste over topp planleggingsstrategier

Markedsplanlegging er prosessen med å organisere og definere markedsføringsmål for et selskap og samle strategier og taktikker for å oppnå dem. En solid markedsføringsplan bør bestå av selskapets verdiproposisjon, informasjon om målmarkedet Total Addressable Market (TAM) Total Addressable Market (TAM), også referert til som totalt tilgjengelig marked, er den totale inntektsmuligheten som er tilgjengelig for et produkt eller service if or kunder, en sammenlignende posisjonering Industrianalyse Industrianalyse er et markedsvurderingsverktøy som brukes av bedrifter og analytikere for å forstå kompleksiteten i en bransje. Det er tre vanlige og konkurrentene i markedet, markedsføringsstrategier, distribusjonskanaler og budsjett som er tildelt planen. Alle relevante team i organisasjonen bør henvise til markedsføringsplanen.

Markedsplanlegging

Markedsplanlegging for små bedrifter

I løpet av de siste tiårene har flere enkeltpersoner startet en reise som småbedriftsgründer. Dessverre mislykkes mange i å reflektere over markedsføringsstrategien og planen. Som andre ting i et prosjekt, er markedsføring av organisasjonen en viktig beslutning som starter med en plan hver gang. For å bli lagt merke til i markedet med en unik og konsekvent markedsføringsstrategi, er det viktig å bli kunnskapsrik om markedsplanlegging og dens fasetter.

Stadier av markedsplanlegging

Den første fasen av markedsplanleggingen innebærer salgsprognoser og evalueringer av tidligere markedsføringsaktiviteter for å vurdere effektiviteten. Prosessen med å analysere et produkt gjør det mulig for et selskap å identifisere hvilke områder av planen som skal ha et tyngre fokus eller hvilke områder som skal justeres. Analysen innebærer ikke bare å evaluere selskapets konkurranseposisjon i sitt respektive marked, men også vurdere hvordan man kan implementere nye strategier for forretningsmålene.

Den andre fasen er å organisere markedsføringsmål og strategier. Det er her avgjørende å etablere forholdet mellom de foreslåtte aktivitetene slik at planen kan gjennomføres effektivt.

Topp markedsplanleggingskonsepter

Selv om det er en rekke konsept for markedsføringsplanlegging som skal vurderes, er det noen viktige aspekter som bør nevnes nedenfor:

Markedsplanleggingsdiagram

Markedssegmentering og målmarkeder

Å vite hvem som utgjør markedet produktet eller tjenesten spiller i er avgjørende, men viktigheten av dette aspektet blir ofte oversett. Markedssegmentering innebærer å vurdere hele befolkningen som kan være potensielle kunder av produktet ditt, og deretter segmentere dem basert på forskjellige kriterier. Noen eksempler på aspekter å filtrere etter er kjøpsatferd Kjøpertyper Kjøpertyper er et sett med kategorier som beskriver forbrukernes bruksvaner. Forbrukeratferd avslører hvordan man appellerer til mennesker med forskjellige vaner, psykografi, alder og gjennomsnittsinntekt.

Etter at markedet er segmentert, må selskapet velge den gruppen det mener at produktet best kan tjene og er innenfor budsjettet å annonsere for. Dette segmentet danner deretter ditt målmarked. Det er generelt anbefalt for bedrifter å ha ett målmarked og deretter noen sekundære hvis de ser det.

For å illustrere, kan et selskap som selger fargede kontakter ha et primært målmarked for makeup-artister i film- og teaterindustrien. Imidlertid kan de oppleve at det er betydelige inntekter å komme inn i mer vanlige kanaler og markedsføring til kvinner i tjueårene som ønsker å eksperimentere med nye øyenfarger ved spesielle anledninger. De vil da bruke mesteparten av ressursene sine på markedsføring til sitt primære målmarked, men også tildele noe markedsføringsbudsjett til sistnevnte segment for ekstra inntekter.

Hovedårsaken til at markedssegmentering og målretting er viktig er at et selskap alltid skal fokusere ressursene på den mest lønnsomme kundegruppen, så det å vite hvilken gruppe det er, er en forutsetning.

Budsjett

Budsjettering Budsjettering Budsjettering er den taktiske gjennomføringen av en forretningsplan. For å oppnå målene i en virksomhets strategiske plan trenger vi noen form for budsjett som finansierer forretningsplanen og setter mål og indikatorer for ytelse. kan være det viktigste begrepet i markedsføringsplanlegging når det gjelder utførelse. For å sikre midler fra toppledelsen eller bankene, er det ofte nødvendig med tilstrekkelig bevis på at annonseringsplanen din lykkes. Det krever nøyaktig prognose for avkastning generert av individuelle reklameutgifter. Det er viktig at avkastningen ikke er overvurdert for å unngå å bruke for mye og gå tom for penger tidlig.

Skjermbilde av driftsbudsjettmal

Lær mer i Finance's Budgeting and Forecasting Course.

Markedsføringsmiks

Markedsføringsmiksen Walmart Markedsføringsmiks Walmart er et drivkraft for en virksomhet, og en av dens viktigste styrker er markedsføringsmiksen. Å overleve i personmarkedet krever mer enn bare flaks er en kombinasjon av elementer som påvirker kundene til å kjøpe et produkt. Markedsføringsmiksen inkluderer fire hovedfaktorer: Produkt, Pris, Sted og Kampanje. Produkt refererer til enten det materielle varen din tilbyr eller det immaterielle varen, med henvisning til tjenester. Viktige beslutninger tatt under denne paraplyen er merkevare, produktdesign, pakke- og merkingsdetaljer, garantier og mer.

Pris kan ganske enkelt være den kvantitative prisen selskapets kunder må betale for å anskaffe produktet. Imidlertid vil grundige markedsplaner også vurdere andre ofre en kunde må gjøre, for eksempel reisetid, fraktkostnader eller forskningstid før de finner produktet. Kundens opplevde verdi er også et sentralt hensyn når det gjelder pris. Viktige avgjørelser under denne paraplyen inkluderer prisfastsettelse, prisstrategier, rabatter, aksepterte betalingsmåter og mer.

Sted refererer til hvor kunder kan kontakte virksomheten og kjøpe produktene. Å tilby bekvemmelighet og tilgang til selskapets kunder er målet. Viktige avgjørelser under denne paraplyen inkluderer distribusjon, kanaler, partnerskap, lokasjoner, transport og logistikk.

Kampanjen dekker all markedsføringskommunikasjon selskapet forplikter seg til å gjøre produktet kjent og forme kundenes image av produktet. Nøkkelbeslutninger her innebærer markedsføringsmiks, meldingsinnhold, meldingsfrekvens, mediestrategier og mer.

Customer Relationship Management (CRM)

Kundeforholdsstyring er en nøkkelfaktor for å opprettholde lojalitet etter at et selskap har oppnådd et bærekraftig antall kunder. Det er mange programvareløsninger på markedet for å håndtere CRM for et selskap. For små bedrifter kan det imidlertid anbefales å holde slike aktiviteter internt for å holde selskapet magert. Ting som å tilby garantier og returregler kan bidra til å holde kundene fornøyde og fortelle dem at selskapet bryr seg om deres bruk av produktet etter kjøpet.

Viktige takeaways

Markedsplanlegging er en konstruktiv prosess som muliggjør nøye vurdering av selskapets markedsføringsmål og produktmiks slik at ressurser som er tildelt annonseringsplaner og merkevarebygging gir optimal avkastning. Mens noen fasetter kan være unike for hver virksomhet, gjelder nøkkelbegreper som markedssegmentering, målmarkeder, markedsføringsmiks, budsjettering og CRM i alle tilfeller.

Tilleggsressurser

Finance er den offisielle leverandøren av den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-sertifisering. Bli med på 350 600 studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari-sertifiseringsprogram, designet for å hjelpe alle med å bli en finansanalytiker i verdensklasse . For å fortsette å lære og fremme karrieren din, vil de ekstra finansressursene nedenfor være nyttige:

  • 5 Ps of Marketing 5 Ps of Marketing De 5 Ps of Marketing - Product, Price, Promotion, Place, and People - er viktige markedsføringselementer som brukes til å posisjonere en virksomhet strategisk. De 5 Pene av
  • AIDA-modellen i markedsføring AIDA-modellen AIDA-modellen, som står for Attention, Interest, Desire, and Action model, er en reklameeffektmodell som identifiserer stadiene som en person
  • Knocking on Door Knocking on Doors Knocking on Doors er en ledende generasjonsstrategi som brukes av bankrådgivere for å sikre potensielle kunder.
  • Markedsposisjonering Markedsposisjonering Markedsposisjonering refererer til evnen til å påvirke forbrukernes oppfatning av et merke eller produkt i forhold til konkurrenter. Målet med markedet

Siste innlegg

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found