Entry-level Credit Analyst - Oversikt, jobbansvar, utdanning

En startkredittanalytiker er en profesjonell i finansbransjen som hovedsakelig er ansvarlig for å vurdere kredittverdien og økonomiske poster til enkeltpersoner eller selskaper og organisasjoner for å se deres risikonivå og kapasitet til å betale tilbake lån de søker om. Ved hjelp av funnene vil kredittanalytikeren også lage rapporter for å hjelpe banker Toppbanker i USA I følge US Federal Deposit Insurance Corporation var det 6 799 FDIC-forsikrede forretningsbanker i USA per februar 2014. Landets sentralbank er Federal Reserve Bank, som oppsto etter at Federal Reserve Act i 1913 ble vedtatt, og finansinstitusjoner som bestemte om lånet skulle ytes eller ikke.

Førsteklasses kredittanalytiker

Jobbansvar for en startkredittanalytiker

Oppgavene til en startkredittanalytiker varierer avhengig av arbeidsgiver, men generelt er det noen av jobbansvarene:

  • Vurder kreditt- og økonomiske data fra mennesker og selskaper for å kjenne risikonivået forbundet med å låne dem penger
  • Forbered rapporter som dekker graden av risiko hos klienter
  • Lag finansielle forholdstall Finansielle forhold opprettes ved bruk av numeriske verdier hentet fra årsregnskapet for å få meningsfull informasjon om et selskap for å vurdere kundenes økonomiske status
  • Fyll ut og send inn lånesøknader
  • Koordinere med kunder for å verifisere økonomiske poster og løse deres bekymringer

Utdanningskrav

Hvis du vil bli kredittanalytiker, trenger du minst en bachelorgrad i økonomi, virksomhet eller regnskap. Du må være kunnskapsrik innen ulike områder, for eksempel statistikk, kalkulator, forholdsanalyse Forholdsanalyse Forholdsanalyse refererer til analyse av ulike deler av finansiell informasjon i en virksomhets regnskap. De brukes hovedsakelig av eksterne analytikere for å bestemme ulike aspekter av en virksomhet, for eksempel lønnsomhet, likviditet og solvens. , økonomi og risikovurdering.

Før du søker om en stillingskredittanalytikerstilling, må du først få arbeidserfaring innen relaterte områder som regnskap, kundefordringer Kundefordringer Kundefordringer (AR) representerer kredittsalget til en virksomhet, som ennå ikke er fullbetalt av kunder, en kortsiktig eiendel i balansen. Bedrifter tillater sine kunder å betale i en rimelig, lengre periode, forutsatt at vilkårene er avtalt. eller behandling av kredittapplikasjoner.

Sertifiseringskurs

En fireårig finansrelatert grad vil føre deg gjennom døren til bransjen, men finansverdenen er i stadig utvikling. Det er behov for å alltid lære de nyeste trendene og verktøyene for å holde tritt og være relevant. Flere sertifiseringskurs er tilgjengelige for å hjelpe deg å holde deg foran andre jobbkandidater. Også noen arbeidsgivere foretrekker de som har sertifisering.

Du kan ta et sertifiseringskurs i klasserom eller online. National Association of Credit Management (NACM) tilbyr Certified Credit and Risk AnalystSM (CCRASM) betegnelse som er designet for nyutdannede og nybegynnere i kredittanalyse. Det kan også være lurt å vurdere Corporate Finance Institute, som tilbyr online kurs ikke bare for kredittanalytikere, men også for andre fagpersoner i finansbransjen.

Vanlige arbeidsgivere og karrierealternativer

Kredittanalytikere kan bygge sin karriere i flere selskaper som er involvert i finansielle tjenester, detaljhandel og engros, forretningstjenester, samt energi og verktøy.

Når du får mer arbeidserfaring og tjener avanserte sertifiseringer, kan du flytte til en høyere stilling, for eksempel en kredittansvarlig. Du kan også stige opp bedriftsstigen til flere seniorstillinger knyttet til risiko eller investeringsstyring.

Flere ressurser

Finance tilbyr Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-sertifisering Bli med på 350 600 studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari-sertifiseringsprogram for de som ønsker å ta karrieren til neste nivå. For å fortsette å lære og utvikle kunnskapsbasen din, kan du utforske de relevante relevante finansressursene nedenfor:

  • Beste finansjobber i et selskap Beste finansjobber i et selskap Det er mange jobber i bedriftsfinansieringsverdenen. De beste finansjobbene i et selskap varierer etter bransje, ansiennitet og kompensasjon. I denne guiden vil vi undersøke de beste finansjobber man kan ha i et selskap.
  • Kreditt- og samlingsanalytiker Kreditt- og samlingsanalytiker En kreditt- og inkassoanalytiker har til oppgave å vurdere en persons eller et selskaps risikositet både når det gjelder å utvide kreditt og
  • Kredittrisikoanalyse Kredittrisikoanalyse Kredittrisikoanalyse kan betraktes som en utvidelse av kredittallokeringsprosessen. Etter at en person eller virksomhet søker om et lån til en bank eller finansinstitusjon, analyserer den utlånende institusjonen de potensielle fordelene og kostnadene knyttet til lånet.
  • Jobbtitler innen bank og finans Jobtitler innen bank og finans Dette er de vanligste banktittene, finans og regnskap for titler for studenter og fagpersoner som ønsker å fremme karrieren. Disse titlene brukes jevnlig i stillingsannonser som er funnet på nettet, og dekker alt fra innledende stillinger helt opp til leder- og ledernivå.

Siste innlegg