Revolverende gjeld - Oversikt og guide til revolverende kredittlinjer

Revolverende gjeld blir også referert til som en kredittlinje (LOC). En revolverende gjeld har ikke et fast betalingsbeløp hver måned. Kostnadene er basert på lånets faktiske saldo. Det samme gjelder beregningen av renten; det er avhengig av lånets totale utestående saldo.

roterende gjeldsbilde

Hvordan få tilgang til revolverende gjeld

Før en finansinstitusjon gir en revolverende kredittlinje, vurderer en finansinstitusjon flere faktorer som bestemmer låntakers muligheter til å betale tilbake. For en individuell søker er kredittpoeng, inntekt og jobbstabilitet de viktigste faktorene. For en virksomhet kan en finansinstitusjon se på selskapets resultatregnskap, kontantstrømoppstilling og balanse for å bestemme virksomhetens betalingsevne.

Typer revolverende kreditt

Det er forskjellige typer revolverende gjeld, inkludert signaturlån, kredittkort og kredittlinjer. Den vanligste formen for revolverende gjeld er et kredittkort. Kredittkort faller i den roterende kategorien på grunn av kortinnehaverens ansvar å bare betale en minimumsbetaling hver måned

Den andre viktige delen av revolverende gjeld er at det ikke er noe fast beløp, vanligvis bare en kredittgrense. Det er forskjellig fra andre lån og gjeld siden et fast beløp ikke kan oppgis. Revolverende gjeld er helt avhengig av balansen i en bestemt måned, i motsetning til personlige lån og andre lån som har et fast hovedbeløp. Revolverende gjeld har vanligvis høyere renter enn tradisjonelle avdragslån, og renten er vanligvis variabel i stedet for fast.

HELOCs

Boligkapitallinjer og kredittbeskyttelse for å kontrollere kontoer betraktes også som revolverende gjeld. Denne typen gjeld kan ha variable rentebetalinger og gebyrer, i stedet for en fast rente som forblir den samme i løpet av lånets levetid.

Fordeler med revolverende kreditt

Revolverende kreditt er nyttig for enkeltpersoner og bedrifter som trenger å låne midler raskt og etter behov. En person eller virksomhet som opplever skarpe svingninger i kontantinntektene, kan finne en kredittlinje som er en praktisk måte å betale for daglige eller uventede utgifter. Det gir også fleksibiliteten til å kjøpe varer nå og betale for dem senere.

Farene ved å dreie gjeld

Hvis den brukes uforsiktig, kan revolverende kreditt gå ut av kontroll.

Enkeltpersoner, selskaper og land er i fare for økonomiske vanskeligheter hvis de har påtatt seg for mye gjeld. Også å låne for mye og / eller ikke betale i tide vil treffe kredittrapporten med potensielt negativ informasjon. Dårlig kredittvurdering kan sende et negativt signal til noen banker og kan utgjøre problemer i godkjenningen av nye lånesøknader.

Å gå i gjeld om og om igjen kan føre til noen store effekter som tap av frihet, tap av kontantstrøm, tap av tid og tap av muligheter også.

Les mer om gjeld

For å lære mer om gjeld og kreditt, anbefaler Finance ressursene som er oppført nedenfor.

  • Gjeldskostnad Gjeldskostnad Gjeldskostnad er avkastningen som et selskap gir til gjeldsinnehavere og kreditorer. Gjeldskostnader brukes i WACC-beregninger for verdsettelsesanalyse.
  • Revolver Gjeld Revolver Gjeld Revolver gjeld er en form for kreditt som skiller seg fra avdragslån. I revolvergjeld har låntakeren konstant kredittilgang opp til det maksimale
  • Gjeldsplan Gjeldsplan En gjeldsplan legger opp all gjeld en virksomhet har i en tidsplan basert på løpetid og rentesats. I økonomisk modellering flyter rentekostnadene
  • Mezzanine Fund Mezzanine Fund Et mezzanine fond er en pool av kapital som investerer i mesaninfinansiering for oppkjøp, vekst, rekapitalisering eller forvaltning / leveraged buyouts. I kapitalstrukturen i et selskap er mellomfinansiering en hybrid mellom egenkapital og gjeld. Mezzanine-finansiering har oftest form av foretrukket aksje eller ansvarlig og usikret gjeld.

Siste innlegg

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found