INDIREKTE funksjon - formel, eksempler, hvordan du bruker indirekte

INDIRECT-funksjonen er kategorisert under Excel-oppslags- og referansefunksjoner Funksjoner Liste over de viktigste Excel-funksjonene for finansanalytikere. Dette juksearket dekker hundrevis av funksjoner som er kritiske å kjenne som en Excel-analytiker. Det vil konvertere en tekststreng til en cellereferanse. Hvis vi for eksempel skriver inn referansen A1 i en formel, vil Excel forstå at den refererer til celle A1. Imidlertid, hvis den angitte cellehenvisningen har form av en tekststreng, må vi bruke INDIRECT-funksjonen.

I økonomisk analyse er funksjonen nyttig når vi importerer data fra en ekstern kilde, og vi vil konvertere en referanse samlet som tekst til en riktig referanse. INDIREKTE-funksjonen hjelper oss med andre ord til å lage en Excel-dynamisk cellehenvisning eller rekkeviddehenvisning i stedet for å manuelt legge inn referanser i Excel-formlene Funksjoner Liste over de viktigste Excel-funksjonene for finansanalytikere. Dette juksearket dekker hundrevis av funksjoner som er kritiske å kjenne som en Excel-analytiker.

Formel

= INDIREKTE (ref_text, [a1])

INDIRECT-funksjonen bruker følgende argumenter:

  1. Ref_text (obligatorisk argument) - Dette er teksten som beskriver referansen.
  2. a1 (valgfritt argument) - Dette definerer stilen til ref_text-referansen. Det kan være enten SANT (betegner at referansen er i A1-stil) eller FALSE (betegner at referansen er i R1C1-stil).

Når a1-argumentet er utelatt, tar det på seg standardverdien "SANT". Når a1 er satt til FALSE, vil INDIRECT opprette en referanse for R1C1-stil.

Hvordan bruker jeg den INDIREKTE funksjonen i Excel?

For å forstå bruken av funksjonen, la oss se på et eksempel:

Eksempel 1

Hvis vi ønsker å lage en rekke tall som {10; 20; 30; 40; 50}, kan vi bruke en formel basert på ROW- og INDIRECT-funksjonene. Teknikken kan brukes i matriseformler som trenger en numerisk matrise for behandling av noe slag.

Anta at vi får følgende data:

 INDIREKTE funksjon

Formelen som skal brukes er:

 INDIREKTE funksjon - Eksempel 1

Etter at formelen er skrevet, må vi bruke F9 for å se matrisen. Vi får resultatet nedenfor:

INDIREKTE funksjon - Eksempel 1a

Husk at når formelen legges inn i en enkelt celle, vil Excel bare vise det første elementet i matrisen. Som nevnt ovenfor, må vi bruke F9 i formellinjen for å se det faktiske matriseresultatet. Ideelt sett bruker vi denne formelen i en større matriseformel, angitt med Control + Shift + Enter-kommandoen.

INDIREKTE funksjon - Eksempel 1b

Ting å huske på INDIRECT-funksjonen

  1. #REF! error - Oppstår hvis den gitte ref_text ikke gjenkjennes som en gyldig cellereferanse.
  2. Som standard bruker Excel referansestilen A1. Hvis vi ønsker å bruke referansestilen R1C1, må vi angi dette i programmets innstillinger.

Klikk her for å laste ned Excel-filen

Tilleggsressurser

Takk for at du leser Finance-guiden til viktige Excel-funksjoner! Ved å ta deg tid til å lære og mestre disse funksjonene, vil du øke hastigheten på Excel-modellering Excel-modellering av beste fremgangsmåter Følgende Excel-modellering gir deg den reneste og mest brukervennlige modelleringsopplevelsen. Microsoft Excel er et ekstremt robust verktøy. Å lære å bli en Excel-kraftbruker er nesten obligatorisk for de innen investeringsbank, bedriftsfinansiering og private equity. . For å lære mer, sjekk ut disse ekstra økonomiressursene:

  • Excel-funksjoner for økonomi Excel for økonomi Denne Excel for finans-guiden lærer de 10 beste formlene og funksjonene du må vite for å være en god finansanalytiker i Excel. Denne guiden har eksempler, skjermbilder og trinnvise instruksjoner. Til slutt laster du ned den gratis Excel-malen som inkluderer alle økonomifunksjonene dekket i opplæringen
  • Avansert Excel Formel Course
  • Excel-snarveier for Windows og Mac Excel-snarveier PC Mac Excel-snarveier - Liste over de viktigste og vanligste MS Excel-snarveiene for PC- og Mac-brukere, økonomi, regnskapsyrker. Tastatursnarveier gir deg raskere modellering og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigering, bånd, lim inn spesial, data manipulering, formel og celle redigering, og andre mangler
  • Sertifisering av økonomisk modellering Progam FMVA®-sertifisering Bli med på 350 600 studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari

Siste innlegg