CHISQ.DIST.RT-funksjon - formel, eksempler, hvordan du bruker

CHISQ.DIST.RT-funksjonen er kategorisert under Excel Statistiske funksjoner Funksjoner Liste over de viktigste Excel-funksjonene for finansanalytikere. Dette juksearket dekker hundrevis av funksjoner som er kritiske å kjenne som en Excel-analytiker. Den vil beregne sannsynligheten for høyre tailed en chi-kvadratfordeling. Vi bruker denne funksjonen til å sammenligne observerte og forventede verdier. Så, χ2-fordelingen er assosiert med en χ2-test.

I finansiell analyse Finansanalytiker Jobbeskrivelse Finansanalytikerens stillingsbeskrivelse nedenfor gir et typisk eksempel på alle ferdigheter, utdannelse og erfaring som kreves for å bli ansatt for en analytikerjobb i en bank, institusjon eller selskap. Utfør sporing av økonomiske prognoser, rapportering og operasjonelle beregninger, analyser økonomiske data, lag økonomiske modeller, funksjonen kan brukes til å finne ut og sammenligne observerte og forventede verdier. For eksempel kan vi finne en kobling mellom inntektene våre og kundenes geografiske beliggenhet.

Hvis vi får en liten verdi fra chi-firkanttabellen, betyr det at det ikke er mye av et forhold mellom to gitte variabler. Men hvis vi får en større verdi, indikerer det et større forhold mellom de to variablene.

Formel

= CHISQ.DIST.RT (x, fri frihet)

Funksjonen CHISQ.DIST.RT bruker følgende argumenter:

 1. X (obligatorisk argument) - Dette er verdien som chi-kvadratfordelingen skal vurderes med. Den skal være større enn eller lik null.
 2. Deg_freedom (nødvendig argument) - Dette er antall frihetsgrader. Det må være et helt tall mellom 1 og 1010.

For å lære mer, start vårt gratis Excel-kollisjonskurs nå!

Hvordan bruker jeg CHISQ.DIST.RT-funksjonen i Excel?

For å forstå bruken av funksjonen CHISQ.DIST.RT, la oss se på et eksempel:

Eksempel

Anta at vi får følgende data:

 CHISQ.DIST.RT Funksjon

Formelen for beregning av den ensidige sannsynligheten for ki-kvadratfordeling er:

 CHISQ.DIST.RT - Eksempel 1

Vi får resultatet nedenfor:

 CHISQ.DIST.RT - Eksempel 1a

Noen få notater om CHISQ.DIST.RT-funksjonen

 1. Hvis argumentet deg_freedom ikke er et helt tall, blir det avkortet av MS Excel.
 2. Funksjonen tilhører CHISQ-gruppen av funksjoner. Den ble introdusert i MS Excel 2010, og er derfor ikke tilgjengelig for tidligere versjoner. CHISQ.DIST.RT-funksjonen er en oppdatert versjon av CHIDIST-funksjonen.
 3. #VERDI! error - Oppstår når noen av argumentene som er gitt er ikke-numeriske. Husk at CHISQ.DIST.RT godtar bare numeriske datasett for både argumenter og returnerer numeriske data.
 4. #NUM! feil - Oppstår når:
  1. Den gitte verdien av x er negativ.
  2. Argumentet for frihet er mindre enn 1 eller større enn 1010.

Tilleggsressurser

Finance er den offisielle globale leverandøren av FMVA Financial Analyst Certification FMVA® Certification Bli med på 350 600 studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari, designet for å forvandle alle til en finansanalytiker i verdensklasse.

Takk for at du leser denne guiden til viktige Excel-funksjoner og formler! Ved å ta deg tid til å lære og mestre disse funksjonene, vil du øke hastigheten på økonomisk modellering. For å lære mer, sjekk ut disse ekstra økonomiressursene:

 • Excel brukt for økonomi Excel for økonomi Denne Excel for finans-guiden vil lære deg de 10 beste formlene og funksjonene du må vite for å være en god finansanalytiker i Excel. Denne guiden har eksempler, skjermbilder og trinnvise instruksjoner. Til slutt laster du ned den gratis Excel-malen som inkluderer alle økonomifunksjonene dekket i opplæringen
 • Profesjonelt Excel-kurs
 • Vanskelige Excel-formler for profesjonelle Avanserte Excel-formler må vite Disse avanserte Excel-formlene er avgjørende for å kjenne og vil ta dine økonomiske analyseferdigheter til neste nivå. Avanserte Excel-funksjoner du må vite. Lær de 10 beste Excel-formlene hver finansanalytiker i verdensklasse bruker regelmessig. Disse ferdighetene vil forbedre regnearkarbeidet ditt i enhver karriere
 • Excel-snarveier på et tastatur Excel-snarveier PC Mac Excel-snarveier - Liste over de viktigste og vanligste MS Excel-snarveiene for PC- og Mac-brukere, økonomi, regnskapsyrker. Tastatursnarveier gir deg raskere modellering og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigering, bånd, lim inn spesial, data manipulering, formel og celle redigering, og andre mangler

Siste innlegg