American Dream - Definisjon, opprinnelse og historiske faser

Den "amerikanske drømmen" er en slags etos eller trossett som driver mange amerikanske borgere når de jobber for å skape et liv for seg selv. Dette settet med idealer - som inkluderer forestillinger om individuelle rettigheter, frihet, demokrati og likeverd - er uten tvil sentrert rundt troen på at hvert individ har rett og frihet til å søke velstand og lykke, uavhengig av hvor eller under hvilke omstendigheter de ble født. Et sentralt element i den amerikanske drømmen er troen på at gjennom hardt arbeid og utholdenhet kan hvem som helst stige "fra filler til rikdom", bli økonomisk vellykket og sosialt oppover mobil.

Amerikansk drøm

Amerikansk forfatter og historiker, James Truslow Adams, fanget best definisjonen av den amerikanske drømmen: "Livet skal være bedre og rikere og fyldigere for alle, med mulighet for hver etter evne eller prestasjon," med verken sosial klasse Demografi Demografi refererer til sosioøkonomiske kjennetegn ved en befolkning som bedrifter bruker for å identifisere kundens produktpreferanser og kjøpsatferd. Med målmarkedets trekk kan bedrifter lage en profil for kundebasen. heller ikke omstendighetene rundt deres fødsel er en barriere for suksess.

Opprinnelsen til den amerikanske drømmen

Den amerikanske drømmen er forankret i den amerikanske uavhengighetserklæringen. Dokumentet, laget av Amerikas grunnleggere, sier to viktige ting som i stor grad er ansvarlige for å forme hva den klassiske amerikanske drømmen er. Erklæringen sier at "alle menn er skapt like" og at hver mann / kvinne har rett til "liv, frihet og jakten på lykke."

Det er viktig å merke seg at den amerikanske grunnloven - det juridiske grunnlaget som avgrenser hvordan regjeringen skal operere på en daglig basis - gjentar denne ideen i sin innledning, og bemerker at dens formål er å bidra til å "sikre frihetens velsignelser for oss selv og vår ettertid. ”

De mange versjonene av den amerikanske drømmen

Gjennom hele USAs historie - både før og etter at den ble en uavhengig nasjon - har den amerikanske drømmen endret seg, gjennomgått en rekke former og betydninger, samtidig som den opprettholder kjernetroene om frihet og lykke på plass.

I de tidligste årene var drømmen sentrert rundt lokket av vestlig ekspansjon og grense liv i USA. I 1774 sa Virginias guvernør, John Murray, at de fleste amerikanere stadig forestilte seg at "landene lenger borte er fortsatt bedre enn de de allerede er bosatt på." Han bemerket også den konstante misnøyen og ønsket om stadig mer og stadig bedre når han sa at: "Hvis de nådde paradiset, ville de gå videre hvis de hørte om et bedre sted lenger vest."

1800-tallet Amerika

På 1800-tallet ble begynnelsen på masseutvandring påvirket av og påvirket den amerikanske drømmen. Et perfekt eksempel på dette er utvandringen til mange høyt utdannede tyskere, som løp til USA etter den tyske revolusjonen i 1848 og forsøket på å bryte ned hierarkiske standarder. De ble trukket av de politiske og økonomiske frihetene som ble omfavnet i den nye verden, og det faktum at Amerika ikke opererte på samme klassesystem, og heller ikke abonnerte på forestillingen om at en person bare kunne oppnå så mye som klassen deres dikterte.

Den amerikanske drømmen ble også betydelig formet og opprettholdt av oppdagelsen av gull på 1800-tallet. 1849-oppdagelsen i California trakk hundretusenvis av menn til å tro at de også kunne få en formue over natten. Mens de fleste ikke gjorde det, og faktisk brukte mange menn hele familiens sparepenger for å finne ingenting, ble flere menn rike i løpet av noen dager. Selv om det har endret seg gjennom mange år og forskjellige politiske og økonomiske forhold i landet, er troen på at personlig suksess er mulig for alle å oppnå en drøm som fremdeles motiverer amerikanere i dag.

Den 20. århundre amerikanske drømmen

Begrepet "American Dream" ble enda mer populært i det 20. århundre, delvis på baksiden av James Truslow Adams 'bok fra 1931, "Epic of America." Adams bemerket hvordan den amerikanske drømmen hadde endret seg over tid, og hvordan det var vanskelig for europeisk aristokrati å forstå verdien eller hvorfor den trakk så mange innvandrere til statene.

Adams fortsatte med å si at den amerikanske drømmen er, "ikke en drøm om biler og høye lønninger. Godtgjørelse Godtgjørelse er noen form for kompensasjon eller betaling som en person eller ansatt mottar som betaling for sine tjenester eller arbeidet de gjør for en organisasjon eller selskap. Den inkluderer uansett grunnlønn en ansatt mottar, sammen med andre typer betaling som påløper i løpet av arbeidet, som bare, men en drøm om en sosial orden der hver mann og hver kvinne skal være i stand til å oppnå fullest mulig vekst som de er medfødte til, og blir anerkjent av andre for hva de er, uavhengig av de tilfeldige omstendighetene i deres fødsel eller stilling. "

Den amerikanske historikeren understreket også at, til tross for landets vekst, eksplosjonen av de rike og vellykkede, og hvordan slike familier etablerte en slags sosial orden der de som kom fra en velstandsposisjon hadde en tendens til å lykkes og ha større muligheter, at troen var at uansett dette kunne hvem som helst finne suksess og lykke. Han bemerket at den amerikanske drømmen er og har vært “... mye mer enn det. Det har vært en drøm om å kunne vokse til fullstendig utvikling som mann og kvinne, uhindret av barrierer som sakte hadde blitt reist i de eldre sivilisasjonene, uendret av sosiale ordener som hadde utviklet seg til fordel for klasser snarere enn for det enkle mennesket. være i alle klasser. ”

Uten å komme inn i en langvarig diskusjon om politikk, var flere politiske bevegelser - som bevegelsen for kvinners rett til å stemme, så vel som borgerrettighetsbevegelsen som blomstret på 1960-tallet - alle deler av det som ble formet av, og deretter videre formet, den amerikanske drømmen.

Konklusjon

Til slutt opprettholder den amerikanske drømmen et kjernesett av tro: retten til visse friheter som gjør det mulig for hvert individ å forfølge et liv med suksess og lykke. Hva suksess og lykke betyr for en person, er ikke nødvendigvis det de betyr for en annen. Til slutt er det opp til hver amerikaner å bestemme hvordan drømmen ser ut for dem, med kunnskapen om at Amerika gir dem muligheten til å forfølge den fritt.

Relaterte målinger

Finance tilbyr Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-sertifisering Bli med på 350 600 studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari-sertifiseringsprogram for de som ønsker å ta karrieren til neste nivå. For å fortsette å lære og fremme karrieren din, vil følgende finansressurser være nyttige:

  • Mellommenneskelige ferdigheter mellommenneskelige ferdigheter mellommenneskelige ferdigheter er ferdighetene som kreves for å effektivt kommunisere, samhandle og arbeide med enkeltpersoner og grupper. De med gode mellommenneskelige ferdigheter er sterke verbale og ikke-verbale kommunikatorer og blir ofte ansett for å være "gode med mennesker".
  • Ledertrekk Ledertrekk Ledelsesegenskaper refererer til personlige egenskaper som definerer effektive ledere. Ledelse refererer til evnen til et individ eller en organisasjon til å veilede enkeltpersoner, team eller organisasjoner mot oppfyllelse av mål og mål. Ledelse spiller en viktig funksjon i ledelsen
  • Ledelsesteorier Ledelsesteorier Ledelsesteorier er begreper rundt anbefalte styringsstrategier, som kan inkludere verktøy som rammer og retningslinjer som kan implementeres i moderne organisasjoner. Generelt vil fagpersoner ikke stole bare på en ledelsesteori alene
  • Personal Brand Personal Brand Vårt personlige merke er hva folk ser på som vår identitet, hvem de ser på oss som og hvilke kvaliteter og ting de forbinder med oss. Den avslører hvem vi er, hva vi tilbyr, og hva vi setter pris på. Når vi jobber i et selskap, skaper våre kolleger en oppfatning om oss basert på hvordan vi presenterer oss for dem.

Siste innlegg

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found