QUARTILE.EXC Funksjon - Formel, eksempel, hvordan du bruker

Funksjonen QUARTILE.EXC er kategorisert under Excel Statistiske funksjoner Funksjoner Liste over de viktigste Excel-funksjonene for finansanalytikere. Dette juksearket dekker hundrevis av funksjoner som er kritiske å kjenne som en Excel-analytiker. Det vil returnere kvartilen til et gitt datasett basert på prosentilverdier fra 0,1, eksklusiv. Funksjonen baserer beregningen på et persentilområde fra 0 til 1, eksklusiv.

Som finansanalytiker Finansanalytiker Jobbbeskrivelse Finansanalytikerens stillingsbeskrivelse nedenfor gir et typisk eksempel på alle ferdigheter, utdannelse og erfaring som kreves for å bli ansatt for en analytikerjobb i en bank, institusjon eller selskap. Utfør sporing av økonomiske prognoser, rapportering og operasjonelle beregninger, analyser økonomiske data, lag økonomiske modeller, QUARTILE.EXC kan brukes til å finne ut en spesifikk prosentandel av inntektene i en befolkning. Funksjonen er også nyttig i inntektsanalyse.

Formel

= QUARTILE.EXC (matrise, kvart)

QUARTILE.EXC-funksjonen bruker følgende argumenter:

 1. Array (obligatorisk argument) - Dette er matrisen eller celleområdet med dataverdier som vi ønsker kvartilverdien for.
 2. Quart (obligatorisk argument) - Det indikerer hvilken verdi som skal returneres. Det er et helt tall mellom 1 og 3, som representerer den nødvendige kvartilen. Hvis kvart = 1 eller 3, må den medfølgende matrisen inneholde mer enn 2 verdier. Den aksepterer tre verdier for kvartargumentet: 1 (første kvartil - 25. persentil), 2 (medianverdi - 50. persentil) og 3 (tredje kvartil - 75. persentil).

Hvordan bruker jeg QUARTILE.EXC-funksjonen i Excel?

For å forstå bruken av QUARTILE.EXC-funksjonen, la oss vurdere et eksempel:

Eksempel 1

Anta at vi får inntektstallene nedenfor:

QUARTILE.EXC Funksjon

QUARTILE.EXC kan returnere første kvartil, andre kvartil og tredje kvartil, som vist nedenfor:

QUARTILE.EXC Funksjon - Eksempel 1

Formelen som ble brukt var:

QUARTILE.EXC Funksjon - Eksempel 1a

På samme måte kan vi bruke 2 for 50-persentilen og 3 for 75-persentilen.

Få notater om QUARTILE.EXC-funksjonen

 1. #NUM! error - Oppstår hvis enten:
  • Den gitte verdien av kvart er 3; eller
  • Den gitte matrisen er tom; eller
  • Den gitte matrisen inneholder mindre enn 3 verdier, og kvartargumentet er lik 1 eller 3.
 2. #VERDI! error - Oppstår hvis den gitte verdien av kvart er ikke-numerisk.
 3. Fra Excel 2010 erstatter funksjonene QUARTILE.EXC og QUARTILE.INC QUARTILE-funksjonen, som nå er klassifisert som en kompatibilitetsfunksjon.
 4. QUARTILE.EXC-funksjonen kan ikke beregne 0'th eller 4'th quartile (da beregningen er basert på området 0 til 1, eksklusiv).
 5. Hvis det forespurte kvartilet faller mellom to av verdiene i den medfølgende matrisen, interpolerer MS Excel mellom disse verdiene for å beregne kvartilverdien.

Klikk her for å laste ned Excel-filen

Tilleggsressurser

Takk for at du leser Finance-guiden til Excel QUARTILE.EXC-funksjonen. Ved å ta deg tid til å lære og mestre disse Excel-funksjonene, vil du øke hastigheten på din økonomiske analyse betydelig. For å lære mer, sjekk ut disse ekstra økonomiressursene:

 • Excel-funksjoner for økonomi Excel for økonomi Denne Excel for finans-guiden lærer de 10 beste formlene og funksjonene du må vite for å være en god finansanalytiker i Excel. Denne guiden har eksempler, skjermbilder og trinnvise instruksjoner. Til slutt laster du ned den gratis Excel-malen som inkluderer alle økonomifunksjonene dekket i opplæringen
 • Avansert Excel Formel Course
 • Avanserte Excel-formler du må vite Avanserte Excel-formler må vite Disse avanserte Excel-formlene er avgjørende for å kjenne og vil ta dine økonomiske analyseferdigheter til neste nivå. Avanserte Excel-funksjoner du må vite. Lær de 10 beste Excel-formlene hver finansanalytiker i verdensklasse bruker regelmessig. Disse ferdighetene vil forbedre regnearkarbeidet ditt i enhver karriere
 • Excel-snarveier for PC og Mac Excel-snarveier PC Mac Excel-snarveier - Liste over de viktigste og vanligste MS Excel-snarveiene for PC- og Mac-brukere, økonomi, regnskapsyrker. Tastatursnarveier gir deg raskere modellering og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigering, bånd, lim inn spesial, data manipulering, formel og celle redigering, og andre mangler

Siste innlegg