Excel VBA - Hva er VBA i Excel? Definisjon og oversikt

VBA står for Visual Basic for Applications. Excel VBA er Microsofts programmeringsspråk for Excel Excel Definisjon Excel-definisjon: programvare fra Microsoft som bruker regneark for å organisere tall og data med formler og funksjoner. Excel-analyse er allestedsnærværende over hele verden og brukes av bedrifter i alle størrelser for å utføre økonomisk analyse. og alle de andre Microsoft Office-programmene, som Word og PowerPoint. Office-suite-programmene deler alle et felles programmeringsspråk.

Hvorfor bruke Excel VBA?

Selv om brukere ikke kan manipulere hoved Excel-programvaren direkte gjennom VBA, kan de imidlertid mestre kunsten å lage makroer for å optimalisere tiden deres i Excel Excel Modeling Best Practices Følgende excel modellering beste fremgangsmåter tillater brukeren å tilby den reneste og mest bruker- vennlig modelleringsopplevelse. Microsoft Excel er et ekstremt robust verktøy. Å lære å bli en Excel-kraftbruker er nesten obligatorisk for de innen investeringsbank, bedriftsfinansiering og private equity. . Det er to måter å lage Excel-makroer på.

Den første metoden er å bruke Macro Recorder. Etter at opptakeren er aktivert, registrerer Excel alle trinnene en bruker utfører og lagrer den som en "prosess", kjent som en makro. Når brukeren avslutter opptakeren, lagres denne makroen og kan tilordnes en knapp som vil kjøre nøyaktig samme prosess når du klikker på den. Denne metoden er relativt enkel og krever ingen iboende kunnskap om VBA-koden. Denne metoden vil fungere for enkle prosesser.

Imidlertid er fallet med denne metoden at den ikke er veldig tilpassbar, og makroen vil etterligne brukerens innspill nøyaktig. Som standard bruker opptaksmakroer også absolutt referanse i stedet for relativ referanse. IKt betyr at makroer laget på denne måten er veldig vanskelig å bruke med variabler og “smarte” prosesser.

Den andre og kraftigere metoden for å lage en Excel-makro er å kode en ved hjelp av VBA.

Hvor skal jeg kode Excel VBA?

For å få tilgang til VBA-vinduet, trykk Alt + F11 i et hvilket som helst Office-program. Når det er gjort riktig, åpner dette et vindu med et filstrukturtre øverst til venstre, egenskaper nederst til venstre, en feilsøkingsrute nederst i midten og nederst til høyre, og kodingsseksjonen som tar opp flertallet av skjermen i midt og øverst til høyre. Dette kan virke overveldende i begynnelsen, men i virkeligheten er det enklere enn det ser ut til.

Excel VBA eksempel skjermbilde

Mesteparten av tiden vil brukeren jobbe i kodingseksjonen. Filstrukturseksjonen brukes bare til å opprette en ny makrofil. VBA-makroer Å sette makroer i Excel VBA er ganske enkelt. Strukturen for Excel VBA-makroer innebærer å starte med en underlinje () før du begynner på makrokoden. Makroer bruker Visual Basic-applikasjonen i Excel til å lage tilpassede brukergenererte funksjoner og øke hastigheten på manuelle oppgaver ved å lage automatiserte prosesser. Egenskapsdelen nederst til venstre vil bare brukes til mer avanserte makroer som bruker UserForms til å lage grafiske grensesnitt for makroen.

Kodingseksjonen er der mest, om ikke alle, kodingen skjer. Brukeren vil opprette, kode og lagre makroer her. Etter at makrokoden er skrevet og lagret, kan den deretter festes til visse utløsere i Excel-modellen. Makroen kan aktiveres ved å trykke på en bestemt knapp på regnearket, eller når for eksempel visse celler endres. Den enkleste måten å implementere en makro på er å feste den til en knapp.

Tilleggsressurser

Takk for at du leser denne guiden til Excel VBA. Disse ressursene vil være nyttige for å fortsette å lære og fremme karrieren din:

  • Excel Tastatursnarveier Excel Snarveier PC Mac Excel Snarveier - Liste over de viktigste og vanligste MS Excel-snarveiene for PC- og Mac-brukere, økonomi, regnskapsyrker. Tastatursnarveier gir deg raskere modellering og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigering, bånd, lim inn spesial, data manipulering, formel og celle redigering, og andre mangler
  • Excel Funksjoner Liste Funksjoner Liste over de viktigste Excel-funksjonene for finansanalytikere. Dette juksearket dekker hundrevis av funksjoner som er kritiske å kjenne som en Excel-analytiker
  • Gratis Crash Course i Excel
  • Alle Excel-ressurser Excel-ressurser Lær Excel online med 100-talls gratis Excel-veiledninger, ressurser, guider og jukseark! Finansressursene er den beste måten å lære Excel på dine egne vilkår.

Siste innlegg