Omni-channel - Oversikt, hvordan lage en Omni-channel-strategi

Omni-channel (eller omnichannel) refererer til en salgstilnærming som bruker flere kanaler for å nå kunder og gi dem en utmerket shoppingopplevelse. Den dekker alle måtene merkevarer og kunder samhandler med hverandre.

Enten de handler i en fysisk butikk Murstein og mørtel er det vanlige begrepet som brukes for å referere til en forhandler eller virksomhet som driver minst ett fysisk sted. Den refererer til materialet, via telefon eller mobilenhet eller bærbar PC, og en omnikanal-tilnærming er designet for å gjøre shopping så smidig som mulig. Det betyr at end-to-end prosessen - fra distribusjon og markedsføring til kommunikasjon og salg - er godt integrert.

Omni-kanal

Det er ingen tvil om det: kunder med en positiv opplevelse med et merke er mer sannsynlig å holde seg til merkevaren og til og med anbefale produktene og tjenestene. Produkter og tjenester Et produkt er en håndgripelig vare som blir markedsført for anskaffelse, oppmerksomhet eller forbruk mens en tjeneste er en immateriell vare, som oppstår fra andre mennesker. Med en omnikanal tilnærming kan en kunde enkelt kontakte en kundeservicerepresentant for å spørre om et produkt.

Ved hjelp av omnikanaltjenester kan en kunde sjekke merkevarens nettside, legge til et produkt i handlekurven sin ved hjelp av mobiltelefonen, men så stikke innom en fysisk butikk for å hente det. Omnikanal-tilnærmingen sikrer at kunden oppnår en sømløs shoppingopplevelse uavhengig av kanalen som brukes til å koble seg til merkevaren.

Omni-kanal vs. flerkanal

Både omni- og multi- er prefikser som antyder "mange" eller "flere". Omni-kanal går utover å bruke mange kanaler. Den er designet for å integrere alle veier for å sikre at kundene vil være i stand til å gjøre transaksjoner med deres foretrukne merkevare på en hvilken som helst måte de ønsker.

Når et merke bruker en omni-kanal-tilnærming, vil detaljer som blir skrevet inn av kunder via en kanal, bli integrert med alle andre kanaler, i motsetning til i en flerkanalstilnærming der kundene må legge inn detaljene sine når de bruker en bestemt kanal.

Hvordan lage en omnikanalstrategi

Et økende antall virksomheter benytter seg nå av den omnikanale tilnærmingen for å gi en utmerket kundereise. For å komme i gang er det noen av tingene du bør vurdere:

1. Kjenn markedet

Det handler ikke bare om å kjenne demografien Demografi Demografi refererer til de sosioøkonomiske egenskapene til en befolkning som bedrifter bruker for å identifisere produktpreferanser og kjøpsatferd hos kunder. Med målmarkedets trekk kan selskaper bygge en profil for kundebasen. av målgruppen din, men også om å identifisere plattformene eller mediet de vanligvis bruker til å drive forretning med merkevarer. Det er også viktig å vite hvilke enheter de foretrekker, så du vet hvor du skal fokusere på markedsføringsmessig og få mest mulig ut av den kanalen.

Det er forskjellige måter å kjenne markedet på, hvorav den ene er gjennom Google Analytics. Du vil lære mye om potensielle kunder - fra kanalene de vanligvis bruker, til sidene de besøker på nettstedet før du kjøper et produkt eller benytter deg av en tjeneste.

2. Gjør det enkelt for kunder å kjøpe produkter

I dag foretrekker kundene å bruke forskjellige kanaler, og en effektiv strategi for alle kanaler betyr at kundene vil kunne handle sømløst, uansett hvilken kanal de bruker. Hvis du holder en online tilstedeværelse gjennom et nettsted, er Facebook FAANG-aksjer FAANG-aksjer de børsnoterte aksjene til amerikanske teknologigiganter Facebook, Amazon, Apple, Netflix og Google (Googles morselskap er Alfabetet). De er blant de mest kjente og best ytende teknologibedriftene. , og Instagram, sørg for at målmarkedet ditt enkelt får tilgang til tilbudene dine.

3. Integrer offline og online tilstedeværelse

Når du bruker flere kanaler, er det avgjørende at overgangen mellom kanaler er så jevn som mulig. Nøkkelen er å gi en utmerket kundeopplevelse, så hvis kunder kan bestille et produkt online og stikke innom din fysiske butikk for å hente det, kan dette være en praktisk og tidsbesparende prosess for dem. Det betyr at fornøyde og fornøyde kunder, og forhåpentligvis at de fortsetter å gjøre forretninger med deg.

Endelig ord

Å bygge en omnikanalstrategi går utover bare å opprette og vedlikeholde flere kanaler som gjør det mulig for kunder å samhandle med merkevaren din. Det er også viktig å integrere alle kanaler for å gi sømløse transaksjoner og til slutt en hyggelig shoppingopplevelse for kundene dine.

Tilleggsressurser

Finance tilbyr Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-sertifisering Bli med på 350 600 studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari-sertifiseringsprogram for de som ønsker å ta karrieren til neste nivå. For å fortsette å lære og fremme karrieren din, vil følgende finansressurser være nyttige:

  • 5 Ps of Marketing 5 Ps of Marketing De 5 Ps of Marketing - Product, Price, Promotion, Place, and People - er viktige markedsføringselementer som brukes til å posisjonere en virksomhet strategisk. De 5 Pene av
  • AIDA-modellen AIDA-modellen AIDA-modellen, som står for Attention, Interest, Desire, and Action model, er en modell for reklameeffekt som identifiserer stadiene som en person
  • Typer kunder Kundetyper Kunder spiller en viktig rolle i enhver virksomhet. Ved å bedre forstå de forskjellige kundetyper, kan bedrifter være bedre rustet til å utvikle seg
  • Walmart Marketing Mix Walmart Marketing Mix Walmart er et drivkraft for en virksomhet, og en av dens viktigste styrker er markedsføringsmiksen. Å overleve i personmarkedet krever mer enn bare flaks

Siste innlegg