Magnetic Ink Character Recognition (MICR) Line - Oversikt, hvordan det fungerer

Begrepet Magnetic Ink Character Recognition (MICR) refererer til de små digitale tegnene nederst i en sjekk eller et økonomisk dokument. MICR-linjen er et sett med digitale tall som representerer bankens rutingnummer, kontonummer Kontonummer Et kontonummer er en unik kode som består av tall, bokstaver eller andre tegn, og tildeles kontoeieren for å gjøre det lettere å referere i en og sjekk nummer.

Magnetic Ink Character Recognition (MICR) Line

MICR digitale tall er følsomme for magnetfeltet og skrives ut ved hjelp av teknologi med en spesiell blekkgjenkjenningslinje for å muliggjøre lesbarhet av tegn. Den trykte informasjonen kan bare leses av bestemte datamaskiner.

Sammendrag

  • Magnetic Ink Character Recognition (MICR) -linjen er et sett med digitale numre som representerer bankens rutingnummer, kontonummer og kontrollnummer.
  • Magnetisk blekkgjenkjenning bruker magnetisk blekk eller toner i et klart bånd for å tegne et sett med digitale tall.
  • Hovedfordelen med MICR-linjen er at den letter bruken av rutingnummer, samt oppdager og forhindrer svindel.

Slik fungerer gjenkjennelseslinjen for magnetisk blekk

Banker og finansinstitusjoner bruker MICR-teknologi for å gjøre det lettere å behandle sjekker. Hvordan skrive en sjekk Selv om digitale betalinger stadig vinner mer markedsandel, er det fortsatt viktig å vite hvordan man skal skrive en sjekk. Denne guiden viser deg trinn for trinn. Den ble etablert på slutten av 1950-tallet av American Bankers Association. American National Standards Institute vedtok senere MICR-linjen som standard industriverktøy for korrektur.

MICR-nummeret gjør det mulig å konvertere bildet av dokumenter til et digitalisert format som gjør at datamaskiner kan behandle og lagre kontonummer, rutenummer, kontrollnummer og tall som finnes i andre økonomiske dokumenter. MICR-linjen er gruppert i en bestemt rekkefølge fra høyre til venstre i seks arkiverte linjer som inkluderer beløp, transaksjonskode, innenlandsk eller kontonummer, bankstatskontor (BSB) -kode, ekstra innenlands og ekstrahjelp innenlands.

Magnetisk blekk eller toner brukes til å skrive ut MICR-linjen på en sjekk. Linjen inneholder et klart bånd - vanligvis mindre enn en tomme dypt og plassert langs bunnen av et dokument. Spesifikke datamaskiner kan lese og internalisere tegnene med magnetisk blekk, selv om de er dekket med merker, for eksempel bankstempler, signaturer eller avbestillingsmerker.

Banker bruker vanligvis MICR-linjenumre for å minimere eksponering for sjekksvindel ved å sende dem til det sentrale behandlingssystemet på slutten av en virkedag. MICR-skriftene er enten CMC-7 eller E-13B, som brukes globalt. Førstnevnte brukes ofte i deler av Sør-Amerika og Europa, mens sistnevnte brukes mest i Nord-Amerika, Storbritannia og Australia. Begge blekkpatronene kan hjelpe datamaskiner med å gjenkjenne falske og falske kontroller ved å ikke svare på magnetfeltet.

Spesielle hensyn

Bruk av magnetisk blekktegneteknologi har andre bruksområder og er ikke begrenset til å skrive ut informasjon om sjekker. For eksempel brukes MICR-teknologi også til å skrive ut mange økonomiske dokumenter i USA. Noen av de økonomiske dokumentene som skrives ut ved hjelp av MICR-linjen inkluderer kuponger, kredittkortfakturaer og direkte e-post.

Et akkrediteringssystem brukes for å beskytte effektiviteten til clearingsystemet. Det er nødvendig på grunn av det store volumet av MICR-skrivere i markedet. Hvis MICR ikke er akseptabelt, kan det store antallet dokumenter med MICR-koding føre til alvorlig økonomisk sammenbrudd. Akkrediteringskriteriet fokuserer på sidebeskrivelsesspråk (PDL), magnetisk toner, utskriftsmotoren, CMC-7 eller E-13B-skrifttyper og operativsystemet.

Fordeler med MICR Line

En av de mest bemerkelsesverdige fordelene med MICR-linjen er dens evne til å lette bruken av rutingnummer. I USA bruker banker og finansinstitusjoner en spesifikk ni-sifret numerisk kode for å behandle sjekker og fjerne midler.

Rutenummeret er angitt på forsiden av en sjekk for å representere depotbanken med kontoen som midler skal hentes fra. Rutetall er ofte gjeldende for direkte innskudd og bankoverføringer Bankoverføring Bankoverføring er elektronisk overføring av midler mellom mennesker eller enheter. Det lar folk på fjerne steder over hele verden trygt overføre.

Bruke MICR-linjen til å oppdage svindel

Finanssektoren er plaget av store tilfeller av svindel. Svindel er internasjonalt anerkjent som bedrag og ulovlig erverv av penger gjennom bedrag eller kriminell aktivitet.

Det er mange typer økonomisk svindel, inkludert skattesvindel, pyramidespill Pyramid Scheme En pyramidespill er en uholdbar forretningsmodell der originale investorer tjener penger ved å rekruttere andre i stedet for å selge faktiske produkter eller skattesvindel, falske kort, identitetssvindel, konkursbedrageri, og verdipapirbedrageri. Imidlertid består MICR-linjen av unike magnetiske blekktegn som er designet for å oppdage og dempe svindel. For eksempel gjør bruk av unike skrifter og spesialmagnetisk blekk i MICR-linjen det vanskelig å forfalske kontroller.

En av de vanligste lovene om straffesvindel i banker er seksjon 3-407 i Uniform Commercial Code (UCC). Finansielle kontrakter er regulert av settet med forretningslover gitt i UCC. Vedtekten inneholder ni artikler som behandler hvert aspekt av bank og lån.

Tap forårsaket av forskjellige typer svindel kan oppdages og reduseres ved å bruke MICR-linjen. For eksempel kan en bank pådra seg tap når den ikke klarer å verifisere legitimiteten til en fotokopiert sjekk som er omsluttet av en svindler.

Relaterte målinger

Finance er den offisielle leverandøren av Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -sertifisering. Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ akkreditering er en global standard for kredittanalytikere som dekker økonomi, regnskap, kredittanalyse, kontantstrømanalyse, paktmodellering, tilbakebetaling av lån og mer. sertifiseringsprogram, designet for å forvandle alle til en finansanalytiker i verdensklasse.

For å fortsette å lære og utvikle kunnskapen din om økonomisk analyse, anbefaler vi ytterligere ressursene nedenfor:

  • Internasjonalt bankkontonummer (IBAN) Internasjonalt bankkontonummer (IBAN) Det internasjonale bankkontonummeret - vanligvis referert til som IBAN - er et identifikasjonssystem for bankkontoer som brukes over landegrensene. Internasjonalt avtalt fungerer IBAN-systemet som en tilrettelegger for kommunikasjon og behandling av internasjonale transaksjoner
  • Tilgjengelig saldo Tilgjengelig saldo En kontoinnehavers tilgjengelige saldo er mengden midler på kontoen som det er tilgang til umiddelbart. Det kan betraktes som mengden av
  • Kontrollere kontoer kontra sparekontoer Kontrollere kontoer vs sparekontoer En bankklient kan velge å åpne kontrollkontoer vs sparekontoer, avhengig av flere faktorer, for eksempel formål, enkel tilgang eller andre attributter. En brukskonto er en type bankkonto som brukes til dagligdagse transaksjoner. Det er den mest grunnleggende kontoen banker, kredittforeninger og små långivere tilbyr.
  • Online betalingsselskaper Online betalingsselskaper Online betalingsselskaper er ansvarlige for å håndtere online eller internettbaserte betalingsmåter. De elektroniske betalingssystemene tillater selgeren å godta betalinger og kjøperen å sende betalinger over internett. Eksempler på online betalingsselskaper inkluderer PayPal, Alipay, WeChat Pay

Siste innlegg