Fusjonsmåndag - Oversikt, historie, tilbud i 2019

Fusjonsmåndag refererer til praksis fra selskaper med å kunngjøre større fusjoner og oppkjøp på en mandag. De involverte partene fullfører detaljene i avtalen i løpet av helgen og gjør kunngjøringen først mandag morgen. Målet er selvfølgelig å formidle informasjonen om å bli med i to (eller flere) selskaper, men hensikten er å bidra til å drive aksjekursene Aksjekurs Begrepet aksjekurs refererer til den nåværende kursen som en aksje på aksjen er handler for på markedet. Hvert børsnotert selskap, når aksjene er fra nevnte selskaper, opp med kunngjøringen.

Fusjonsmandag

Sammendrag:

 • Fusjonsmåndag er et begrep oppfunnet av Wall Street for å betegne det faktum at store aktører i markedet ofte fullfører store fusjoner og oppkjøp i løpet av helgen og kunngjør dem på mandag.
 • Målet for mandagens kunngjøringer er å hjelpe til med å svinge aksjekursene til fordel for selskapene som gjør store spill i markedet.
 • For en tid syntes mandag kunngjøringer om fusjoner og oppkjøp å dø ut, og selskaper valgte å gi ut nyheter om deres forretning mens de skjedde; 2019 ser ut til å være året som introduserte Fusjonsmåndag på nytt i det økonomiske språket.

Fusjonens død mandager

Det virket, i det minste en tid, at fusjonsmandager var en saga blott. Bedriftene ventet ikke på å gi ut informasjon om oppkjøp. Tradisjonelle Wall Streeters presset fremdeles på å lage avtaler, men mange begynte å gjøre kunngjøringer på tirsdager. Noen begynte til og med å avsløre fusjoner på fredager.

Mens mange selskaper bestemte seg for å kunngjøre fusjoner og oppkjøp (M & As) Fusjoner Oppkjøp M & A-prosess Denne guiden tar deg gjennom alle trinnene i M & A-prosessen. Lær hvordan fusjoner og oppkjøp og avtaler blir fullført. I denne veiledningen vil vi skissere oppkjøpsprosessen fra start til slutt, de forskjellige typene kjøpere (strategiske vs. økonomiske kjøp), viktigheten av synergier og transaksjonskostnader andre dager, fant analytikere at ved å se på nyere data , Fusjonsmandager er fremdeles veldig levende og godt. I 2014 ble 37% av alle M & A-avtaler (verdsatt til 1 milliard dollar eller bedre) kunngjort på en mandag. I 2015 ble 33% kunngjort på en mandag.

2019s fusjonsmåndag

Styrken til Fusjonsmåndag er tydelig i 2019. Mandagens kunngjøringer om større begivenheter fortsatte i løpet av juni måned. De siste tilbudene inkluderer:

 1. Prosperity Bancshares 'oppkjøp av LegacyTexas for 2,1 milliarder dollar i en kontant- og aksjeavtale.
 2. Pfizers kjøp av Array Biopharma for 11,4 milliarder dollar.
 3. Keane Groups fusjon med C&J Energy Services.
 4. BidFairs oppkjøp av Sotheby's for 3,7 milliarder dollar.

Sannsynligvis det sterkeste beviset for retur av Fusjonsmåndag er den første uken i juni 2019. Mandag 3. juni samlet Bloomberg data om et forbløffende antall store avtaler, alt klokka 15.00. Det var den nest største dagen - i form av kontanter Kontantvederlag Kontantvederlag er kjøp av utestående aksjer i et selskap ved bruk av kontanter som betalingsmåte. Et tilbud med alle kontanter er en måte en overtakende kan bruke for å erverve en andel i et annet selskap under en fusjon eller anskaffelse. Kontant vederlag foretrekkes vanligvis av aksjonærene - for året. Blant de 40 milliarder dollar dollar i avtaler som ble kunngjort denne dagen, er de mest bemerkelsesverdige Blackstone Group LPs oppkjøp av noen GLP Petes lagre for 18,7 milliarder dollar.

Andre verdige omtaler inkluderer kjøpet av El Paso Electric Co. av JPMorgan Chase & Co. for 2,78 milliarder dollar, samt Hospitality Properties Trust oppkjøp av Spirit MTA REITs portefølje av utleie, til en verdi av 2,4 milliarder dollar.

Med mer enn 1 billion dollar i avtaler som er gjort hittil i 2019, ble nesten 30% kunngjort på mandager.

Flere ressurser

Finance er den offisielle leverandøren av den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-sertifisering. Bli med på 350 600 studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari-sertifiseringsprogram, designet for å hjelpe alle med å bli en finansanalytiker i verdensklasse . For å fortsette karrieren din, vil de ekstra økonomiressursene nedenfor være nyttige:

 • Kjøp side mot salg side M&A Kjøp side mot salg side M&A Rådgivere på kjøpssiden og selger side M & A-transaksjoner er forskjellige når det gjelder roller og hvordan de kompenseres. Kjøpesiden betyr å jobbe med kjøperne i muligheter for å kjøpe andre virksomheter. M&A på salgssiden betyr derimot å jobbe med selgerne.
 • Black Friday Black Friday Dagen etter Thanksgiving - i USA - blir ofte referert til som Black Friday. Spørsmålet er da: ”Hvorfor blir den dagen referert til som svart
 • Cyber ​​Monday Cyber ​​Monday Cyber ​​Monday kan betraktes som online-ekvivalenten til Black Friday, som er et verdensomspennende salgsarrangement som er beryktet for sine bratte rabatter og giga
 • M & A-betraktninger og implikasjoner M & A-betraktninger og implikasjoner Når man gjennomfører M&A, må et selskap erkjenne og gjennomgå alle faktorer og kompleksiteter som inngår i fusjoner og oppkjøp. Denne guiden skisserer viktige

Siste innlegg