Juridisk rådgiver - Oversikt og funksjoner i virksomheten

Juridisk rådgiver er en person eller organisasjon som tilbyr rådgivningstjenester som behandler ulike saker, spesielt juridiske spørsmål som involverer forhandlinger Forhandling Taktikk Forhandling er en dialog mellom to eller flere personer med sikte på å oppnå enighet om et spørsmål eller saker der konflikt eksisterer. God forhandlingstaktikk er viktig for forhandlingspartiene å vite for at deres side skal vinne eller for å skape en vinn-vinn-situasjon for begge parter. . Tittelen "juridisk rådgiver" brukes også om hverandre med tittelen "advokat."

Juridiske rådgiver

Juridisk rådgivning - Hva det betyr i Nord-Amerika

I Nord-Amerika refererer juridisk rådgiver til en advokat som har lov til å praktisere i alle domstoler. Det er grunnen til at begrepet brukes om hverandre med tittelen advokat.

Formelt er en juridisk rådgiver en person som ansettes av et stort eller mellomstort selskap Corporation. Et selskap er en juridisk enhet opprettet av enkeltpersoner, aksjeeiere eller aksjonærer, med det formål å operere for fortjeneste. Bedrifter har lov til å inngå kontrakter, saksøke og bli saksøkt, eie eiendeler, betale føderale og statlige skatter og låne penger fra finansinstitusjoner. å håndtere juridiske forhold og tvister. Slike “rådgivere” er advokater av yrke og utdanningsbakgrunn, men tar tittelen “juridisk rådgiver” på grunn av deres ansettelse og rolle i visse firmaer.

I andre land, som Storbritannia, ble begrepet juridisk rådgiver brukt som erstatning for advokater, men er nå foreldet og bare brukt i sammenheng med enkeltpersoner som jobber i juridisk avdeling for selskaper.

Advokat mot juridisk rådgiver

Den primære og eneste forskjellen mellom en advokat og en juridisk rådgiver er at en advokat kan ha sitt eget firma eller kan jobbe uavhengig som advokat. På den annen side er en advokat ansatt av et firma for å håndtere alle juridiske forhold og tvister som firmaet kan støte på og ikke jobber uavhengig - i motsetning til advokater.

Derfor, mens advokater blir betalt av sine klienter basert på faktorer som arbeidstiden og utfallet av saken, er juridiske rådgivere lønnede ansatte som har en tendens til å motta ekstra insentiver og bonuser forbundet med vellykkede resultater fra forhandlinger og juridiske tvister.

Juridisk rådgivning - Funksjoner i virksomheten

En juridisk rådgiver håndterer alle lovrelaterte forhold som et selskap møter, inkludert:

 • Forsker på forskjellige lover og forskrifter i forskjellige geografiske og politiske miljøer
 • Utarbeide juridiske dokumenter som kreves av selskapet, basert på situasjoner og kunder
 • Forhandle oppgjørsvilkår med enkeltpersoner av interesse
 • Håndtering av juridiske tvister med andre selskaper og / eller enkeltpersoner
 • Dokumentere og arkivere skatter i henhold til forskjellige skattesystemer
 • Dokumentere og arkivere dokumenter relatert til immateriell eiendom
 • Styring av juridisk risiko

Hvorfor juridiske rådgivere?

Advokater har ofte en tendens til å spesialisere seg i et enkelt praksisområde - som immateriell eiendom, eiendom, konkurs Konkurs Konkurs er den juridiske statusen til et menneske eller en ikke-menneskelig enhet (et firma eller et offentlig etat) som ikke er i stand til å betale tilbake utestående gjeld til kreditorer. , innvandring, forhandlinger og så videre. Derfor må selskaper som ikke ansetter interne juridiske rådgivere forfølge forskjellige individuelle advokater for forskjellige typer juridiske forhold.

På den annen side fungerer en juridisk rådgiver som en generell advokat som håndterer alle juridiske forhold i et selskap - reduserer kostnadene ved rekruttering og behovet for flere individuelle advokater. Juridiske rådgivere kan være spesielt gunstige for selskaper som har en tendens til å komme over juridiske forhold og tvister regelmessig.

Relaterte målinger

Finance tilbyr Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -sertifisering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ akkreditering er en global standard for kredittanalytikere som dekker økonomi, regnskap, kredittanalyse, kontantstrømanalyse, covenant modellering, lån tilbakebetaling og mer. sertifiseringsprogram for de som ønsker å ta karrieren til neste nivå. For å fortsette å lære og fremme karrieren din, vil følgende ressurser være nyttige:

 • Advokatlønnsguide Advokatlønnsguide I denne advokatlønnsguiden presenterer vi en oversikt over flere advokatjobber og deres tilsvarende midtpunktlønn for 2018. En advokat, også kalt advokat, er en profesjonell som praktiserer advokat. Ansvar inkluderer å gi juridisk rådgivning til klienter under rettssaker og juridiske forhandlinger.
 • Bedriftsstruktur Bedriftsstruktur Bedriftsstruktur refererer til organisering av forskjellige avdelinger eller forretningsenheter i et selskap. Avhengig av selskapets mål og bransjen
 • Paralegal lønn guide Paralegal lønn guide Denne advokatlønn guide dekker flere advokatjobber og deres tilsvarende midtpunkt lønn for 2018. En advokatfullmektig, også kalt en juridisk assistent, hjelper advokater i nesten alle aspekter av feltet. Pliktene inkluderer utkast til bevegelser og oppsummerende rapporter.
 • Skifte Skifte Skifte er den juridiske og økonomiske prosessen som oppstår etter at en person dør, og som spesifikt tar for seg individets vilje, eiendom og

Siste innlegg