T.DIST.RT-funksjon - formel, eksempler, hvordan du bruker T.DIST.RT

T.DIST.RT-funksjonen er kategorisert under Excel Statistiske funksjoner Funksjoner Liste over de viktigste Excel-funksjonene for finansanalytikere. Dette juksearket dekker hundrevis av funksjoner som er kritiske å kjenne som en Excel-analytiker. Den vil beregne studentenes T-distribusjon. Studentens T-fordeling er en kontinuerlig sannsynlighetsfordeling som ofte brukes til å teste hypoteser på små eksempeldatasett.

Som finansanalytiker Finansanalytiker Jobbbeskrivelse Finansanalytikerens stillingsbeskrivelse nedenfor gir et typisk eksempel på alle ferdigheter, utdannelse og erfaring som kreves for å bli ansatt for en analytikerjobb i en bank, institusjon eller selskap. Utfør sporing av økonomiske prognoser, rapportering og operasjonelle beregninger, analyser økonomiske data, lag økonomiske modeller, T.DIST.RT brukes i porteføljerisikoanalyse. Den brukes til å modellere avkastning på eiendeler for å ta vare på tunge haler. Dette er slik T-fordelingen inkluderer fetere haler, som gir høyere verdier for risiko ved høye konfidensnivåer.

T.DIST.RT-funksjonen erstattet TDIST-funksjonen i MS Excel 2010.

Formel

= T.DIST.RT (x, fri frihet)

T.DIST.RT-funksjonen bruker følgende argumenter:

  1. X (påkrevd argument) - Dette er den numeriske verdien som vi ønsker å evaluere den høyre-svarte studentens T-fordeling.
  2. Deg_freedom (obligatorisk argument) - Dette er et heltall som indikerer antall frihetsgrader. Den må være større enn eller lik 1.

Hvordan bruker jeg T.DIST.RT-funksjonen i Excel?

For å forstå bruken av T.DIST.RT-funksjonen, la oss se på noen få eksempler:

Eksempel 1

Anta at vi får dataene nedenfor:

T.DIST.RT-funksjon

Når vi vil beregne verdien av funksjonen ved x = 1 med en frihetsgrad på 10, vil vi bruke formelen nedenfor:

T.DIST.RT-funksjon - Eksempel 1

Vi får resultatet nedenfor:

T.DIST.RT-funksjon - Eksempel 1a

Resultatet vi får er 17,04%.

Eksempel 2

Anta at vi får følgende data:

T.DIST.RT-funksjon - Eksempel 2

Når vi vil beregne verdien av funksjonen ved x = 2 med en frihetsgrad som 20, vil vi bruke formelen nedenfor:

T.DIST.RT-funksjon - Eksempel 2a

Vi får resultatet nedenfor:

T.DIST.RT-funksjon - Eksempel 2b

Resultatet vi får er 2,96%.

Ting å huske på T.DIST.RT-funksjonen

  1. #NUM! error - Oppstår når argumentet deg_freedom argument er <1.
  2. #VERDI! error - Oppstår når de angitte argumentene er ikke-numeriske.
  3. Argumentene for frihet og haler avkortes til heltall.
  4. Vi kan bruke T.DIST.RT-funksjonen i stedet for en tabell med kritiske verdier for T-fordelingen.

Klikk her for å laste ned Excel-filen

Tilleggsressurser

Takk for at du leser Finance-guiden til viktige Excel-funksjoner! Ved å ta deg tid til å lære og mestre disse funksjonene, vil du øke hastigheten på din økonomiske analyse betydelig. For å lære mer, sjekk ut disse ekstra økonomiressursene:

  • Excel-funksjoner for økonomi Excel for økonomi Denne Excel for finans-guiden lærer de 10 beste formlene og funksjonene du må vite for å være en god finansanalytiker i Excel. Denne guiden har eksempler, skjermbilder og trinnvise instruksjoner. Til slutt laster du ned den gratis Excel-malen som inkluderer alle økonomifunksjonene dekket i opplæringen
  • Avansert Excel Formel Course
  • Avanserte Excel-formler du må vite Avanserte Excel-formler må vite Disse avanserte Excel-formlene er avgjørende for å kjenne og vil ta dine økonomiske analyseferdigheter til neste nivå. Avanserte Excel-funksjoner du må vite. Lær de 10 beste Excel-formlene hver finansanalytiker i verdensklasse bruker regelmessig. Disse ferdighetene vil forbedre regnearkarbeidet ditt i enhver karriere
  • Excel-snarveier for PC og Mac Excel-snarveier PC Mac Excel-snarveier - Liste over de viktigste og vanligste MS Excel-snarveiene for PC- og Mac-brukere, økonomi, regnskapsyrker. Tastatursnarveier gir deg raskere modellering og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigering, bånd, lim inn spesial, data manipulering, formel og celle redigering, og andre mangler

Siste innlegg