Verdifulle papirforsikring - oversikt, hvordan det fungerer, dekning

Verdifull papirforsikring er en type forsikring som forsikrer organisasjonens verdifulle dokumenter som bedriftscharter, tillitskonto i tillit En konto i tillit, også kjent som en tillit eller ITF - “i tillit for” - konto, er en bankkonto som er registrert av en person, men som administreres, og deler sertifikater fra en bestemt fare. Slike dokumenter er vanligvis viktige for virksomheten eller eierne fordi de har pengeverdi.

Verdifulle papirforsikring

Bedrifter kan kjøpe den verdifulle papirforsikringen for å beskytte dokumentene, slik at hvis de går tapt eller ødelegges av brann eller annen fare, kan eierne få dekket kostnadene ved å erstatte slike verdifulle papirer.

Noen av papirene kan byttes ut eller gjenopprettes, mens andre dokumenter kan være dyre eller vanskelige å erstatte. Hvis den forsikrede hendelsen inntreffer, blir forsikringstakeren kompensert for verdien av verdifulle papirer eller erstatningsverdien.

Imidlertid er verdipapirforsikringen begrenset til en viss verdi, og dokumentene må alltid lagres ordentlig for at forsikringstakeren skal kunne inngi krav.

Sammendrag

  • Verdifull papirforsikring beskytter en organisasjons verdifulle papirer, for eksempel aksjesertifikater, pantelån pantelån Et pantelån er et lån - gitt av en pantelåner eller en bank - som gjør det mulig for en person å kjøpe et hjem. Selv om det er mulig å ta opp lån for å dekke hele boligkostnaden, er det vanligere å sikre et lån til omtrent 80% av boligens verdi. , gjerninger, tillit og bedriftscharter.
  • Forsikringen kompenserer forsikringstakeren for kostnadene det tar å erstatte tapte eller ødelagte poster.
  • Forsikringen kjøpes ofte av små bedrifter, store selskaper og velstående personer.

Hvordan verdifulle papirforsikringer fungerer

Hovedkomponentene i verdifull papirforsikring varierer fra en forsikring til en annen. Vanligvis definerer de fleste forsikringsselskaper verdifulle papirer som skriftlige, trykte eller innskrevne dokumenter som tegninger, skjøter, sertifikater, pantelån, medisinske poster, forretningslisenser, bygningskontrakter, etc.

Retningslinjene dekker ikke elektronisk lagrede poster. I moderne tid lagrer de fleste organisasjoner dokumentene elektronisk, men papirregister er fremdeles utbredt i de fleste organisasjoner.

Bedrifter innen helse- og eiendomsnæringen er fortsatt pålagt å lagre henholdsvis pasientjournaler og bygningsplaner i papirjournaler. Slike poster er utsatt for å bli skadet eller ødelagt, og krever derfor ytterligere forsikringsdekning.

Hvis en brann ødelegger pasientjournalene, kan det true virksomhetens overlevelse hvis den ødelagte informasjonen ikke kan hentes.

Selv om standard forsikringspolicy for kommersiell eiendom kan gi en viss dekning for verdifulle dokumenter, vil det ikke være tilstrekkelig å kompensere for verdien av verdifulle dokumenter.

Verdifull papirforsikring er spesielt designet for å beskytte bedrifter mot den komplekse prosessen med å erstatte skadede eller tapte verdifulle papirjournaler. Det kompenserer forsikringstakere for kostnadene det tar å erstatte papirene eller til deres pengeverdi.

Anta for eksempel at brann forårsaker omfattende skader i ABCs bygning, og ødelegger klientens poster og bygningsplanen for det kommende prosjektet.

For å gjenopprette dokumentene, måtte selskapet ansette kontraktsansatte i to måneder for å gjenskape klientjournalene og ansette en arkitekt for å tegne planen. Verdipapirforsikringen bør dekke kostnadene ved å gjenskape de skadede postene.

Dokumenter dekket i verdifulle papirforsikringer

Verdifull papirforsikring kompenserer forsikringstakeren opp til kostnadene ved å erstatte eller gjenopprette tapte verdifulle poster og papirer. I et slikt tilfelle inkluderer verdifulle poster og papirer skrevet, trykt eller innskrevet materiale - unntatt penger, verdipapirer. Et verdipapir er et finansielt instrument, vanligvis en hvilken som helst finansiell eiendel som kan handles. Hva som kan og ikke kan kalles et verdipapir, avhenger vanligvis av jurisdiksjonen der eiendelene omsettes. , dataposter og data lagret elektronisk.

Noen av de verdifulle papirene som dekkes inkluderer bøker, kart, filmer, tegninger, manuskripter, lisenser, regnskapslångivere, pantelån, skjøter, medisinske poster, ansattes poster, ansattelister og filer, juridiske papirer, forretningstillatelser, kontrakter, lånedokumenter, etc.

Uansett om en forsikringstaker laget duplikater for de skadede papirene, bør forsikringen dekke kostnadene for å erstatte dem. For eksempel, hvis medarbeiderregistrene er skadet, kan selskapet rekonstruere posten ved å legge inn de ansattes poster manuelt eller bruke andre uskadede poster som inneholder informasjon om ansatte.

Kostnadene ved å kjøpe materialer for å registrere de ansattes detaljer og kostnadene ved å ansette midlertidige ansatte for å gjenskape postene, skal dekkes av forsikringen. Verdifull papirforsikring kompenserer forsikringstakere for den tid og krefter som brukes på å gjenopprette tapte dokumenter, siden mest verdifulle papirer ikke kan erstattes.

De fleste forsikringsselskaper gir ikke all risikodekning. De kompenserer kun forsikringstakeren når en forsikret fare oppstår. Eksempler på farer som forsikringsselskapene dekker inkluderer brann, eksplosjon, haglvær, flom og bygningskollaps.

Hva dekkes ikke av verdifull papirforsikring?

Mest verdifulle papirretningslinjer dekker ikke verdifulle data som lagres elektronisk. Selv om de fleste organisasjoner har utnyttet teknologi for å lagre dataene sine i elektronisk format, gir de fleste eiendomsretningslinjer liten eller ingen dekning for skadede eller stjålne elektroniske data.

Imidlertid kan bedrifter kjøpe en egen policy kjent som elektronisk databehandlingsdekning for å beskytte mot den økonomiske risikoen for å miste data som er lagret elektronisk.

Selv om det er mulig å lagre data elektronisk, kreves det at noen dokumenter lagres i sin opprinnelige tilstand. Dokumenter som pant og handling krever sikker lagring i sin fysiske form. Hvis dokumentene går tapt, vil det være dyrt å erstatte dem.

Derfor bør virksomheter ta skritt for å beskytte sine verdifulle dokumenter mot naturkatastrofer, tyveri og andre uventede farer som kan påvirke virksomheten.

Med verdifull papirforsikring er virksomheter beskyttet mot risikoen for å miste eller skade papirene. Forsikringsselskaper krever at virksomheter beskytter disse dokumentene ved å legge dem i en safe eller hvelv som et ekstra sikkerhetslag før de kan kompenseres når den forsikrede faren oppstår.

Flere ressurser

Finance er den offisielle leverandøren av Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -sertifisering. Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ akkreditering er en global standard for kredittanalytikere som dekker økonomi, regnskap, kredittanalyse, kontantstrømanalyse, paktmodellering, tilbakebetaling av lån og mer. sertifiseringsprogram, designet for å forvandle alle til en finansanalytiker i verdensklasse.

For å fortsette å lære og utvikle kunnskapen din om økonomisk analyse, anbefaler vi ytterligere ressursene nedenfor:

  • Eiendomsbeskyttelse Eiendomsbeskyttelse Eiendomsbeskyttelse refererer til et sett med teknikker, strategier og lover som tar sikte på å beskytte eiendeler som tilhører enkeltpersoner og virksomheter mot påstandene.
  • Bedriftsvedtekter Selskapsvedtekter Selskapsvedtekter er reglene som styrer hvordan et selskap drives og en av de første varene som ble etablert av styret på det tidspunktet et selskap ble startet. Slike vedtekter opprettes vanligvis etter at vedtektene er sendt inn
  • Å akseptere risiko Å akseptere risiko Å akseptere risiko er et konsept der en person eller virksomhet identifiserer risiko og gjør den akseptabel, og dermed ikke gjør noe for å redusere eller redusere den.
  • National Association of Insurance Commissioners (NAIC) National Association of Insurance Commissioners (NAIC) National Association of Insurance Commissioners (NAIC) er en reguleringsstøtteorganisasjon som styres av sjefforsikringsmyndigheter fra alle 50

Siste innlegg

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found