Darvas Box Theory - Oversikt, opprinnelse og innsikt

Darvas Box Theory var en handelsstrategi som ble oppfunnet av den selvlærte investoren Nicolas Darvas, som pleide å målrette aksjer med priser og volum som indikatorer. Det gjør Darvas Box Theory lik teknisk analyse Teknisk analyse - En nybegynnerveiledning Teknisk analyse er en form for investeringsvurdering som analyserer tidligere priser for å forutsi fremtidig prishandling. Tekniske analytikere mener at de kollektive handlingene til alle deltakerne i markedet nøyaktig gjenspeiler all relevant informasjon, og derfor tildeler verdipapirer kontinuerlig en virkelig markedsverdi. , som er en handelsdisiplin som brukes av sikkerhetshandlere som observerer mønstre i historiske handelsdata og prøver å analysere verdipapirer med de underliggende handelsdataene.

Darvas Box Theory

Handelsstrategien for Darvas Box innebærer å kjøpe aksjer som handler til nye høyder av priser og trekke en rute rundt prisens nylige høyder og nedturer for å etablere et inngangspunkt og et utgangspunkt for en stop-loss-ordre Stop-Loss Order A stop- loss order er et verktøy som brukes av handelsmenn og investorer for å begrense tap og redusere risikoeksponering. Lær mer om stop-loss-ordrer i denne artikkelen. .

Aksjer anses å handle i en Darvas Box når prisen stiger over forrige høyde, men trekker seg deretter tilbake til en pris som er relativt nær den høye.

Forstå Darvas Box Theory

Opprinnelse

Nicolas Darvas reiste verden rundt som balldanser på 1950-tallet da han fikk abonnement på The Wall Street Journal og Barron’s og bare brukte de noterte aksjekursene for å bestemme hvilke aksjer han ville investere i.

Darvas ville tegne bokser og følge handelsregler for å gjøre en initial investering på $ 10.000 til $ 2.000.000. Hans suksess førte til en bok som han skrev kalt How I Made $ 2.000.000 på aksjemarkedet og gjorde Darvas Box Theory veldig populær.

Darvas Box Theory blir brukt i dag gjennom teknisk analyse. Teknisk analyse bruker bokser eller andre tekniske verktøy som følger underliggende prinsipper, som støtte, motstandsbånd og momentum Momentum Momentum er observasjonen at finansielle eiendeler som trender sterkt i en bestemt retning, vil fortsette å bevege seg i den retningen. Begrepet momentum. Darvas brukte sin strategi når informasjonsflyten var mye tregere, og teknisk kartlegging var umulig. De samme prinsippene som Darvas brukte, kunne brukes med teknisk kartlegging.

Hvordan det fungerer

Darvas Box Theory er en handelsstrategi som følger aksjemomentet. Momentumsteorien sier ganske enkelt at aksjekursene som økte tidligere, er mer sannsynlig å øke i fremtiden. Omvendt vil aksjekursene som har gått ned tidligere, sannsynligvis reduseres i fremtiden.

Teorien ga innsikt i når man skulle gå inn og ut av visse posisjoner ved å tegne ruter rundt høyder og nedturer over tid. Det instruerer utøvere å bare ta lange posisjoner i stigende bokser og bruke høyden på disse boksene til å sette utgangspunkter. Slik at hvis en aksjekurs falt under det utgangspunktet, bør aksjen selges.

Darvas Box Theory - EksempelKilde

Darvas Box Theory ser ut til å være en rent teknisk handelsstrategi - som er en strategi som bare bruker pris- og voluminformasjon for å informere investeringsbeslutninger. Darvas brukte grunnleggende analyse Grunnleggende analyse I regnskap og økonomi er grunnleggende analyse en metode for å vurdere den indre verdien av et verdipapir ved å analysere ulike makroøkonomiske og mikroøkonomiske faktorer. Det endelige målet med grunnleggende analyse er å kvantifisere den indre verdien av et verdipapir. også å bestemme hvilke aksjer du vil målrette mot.

Grunnleggende analyse inkluderer å observere kvalitative og kvantitative faktorer for individuelle investeringer for å informere investeringsbeslutninger. Darvas ville målrette seg mot sektorer eller bransjer som tilbød et høyt spennende potensiale for investorer og forbrukere og som skapte revolusjonerende produkter. Darvas ville også se etter selskaper som opprettholdt en sunn inntjeningsvekst over tid også.

Innsikt fra Darvas Box Theory

Selv om Darvas Box Theory på den tiden var veldig vellykket, ville den sannsynligvis ikke være like effektiv i den moderne investeringsverdenen. Informasjonseffektiviteten i dag er langt større enn da Darvas opplevde sin suksess. Til tross for det faktum, kan noen viktige innsikter hentes fra teorien, nemlig:

  • Fokus på vekstnæringer
  • Investering i verdipapirer med høyt volum
  • Bruk av stop-loss ordrer

Darvas oppfordret investorer til å fokusere på aksjer med høyt volum siden det var en indikator på at en aksje gjorde sterke trekk. En slik praksis kan være begrenset i dag, siden mye handelsvolum er skapt av algoritmiske, ikke-menneskelige handelsmenn.

Han brukte stopp-tap-ordrer for å minimere tap og ta gevinster fra bordet fra posisjoner. En stopp-tap-ordre er en gratis ordreinstruksjon som instruerer en megler om å selge en posisjon etter at den faller under et bestemt punkt. Det kan bidra til å begrense tap i stillinger og sette en gratis forsikring.

Tilleggsressurser

Finance tilbyr Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -sertifisering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ akkreditering er en global standard for kredittanalytikere som dekker økonomi, regnskap, kredittanalyse, kontantstrømanalyse, covenant modellering, lån tilbakebetaling og mer. sertifiseringsprogram for de som ønsker å ta karrieren til neste nivå. For å fortsette å lære og fremme karrieren din, vil følgende ressurser være nyttige:

  • Algoritmehandel Algoritmehandel Algoritmehandelstrategier innebærer å ta handelsbeslutninger på grunnlag av forhåndsinnstilte regler som er programmert i en datamaskin. En handelsmann eller investor
  • Defensive Stock Defensive Stock En defensive aksje er en aksje som viser relativt stabil ytelse uavhengig av den nåværende økonomien. De er også
  • Momentum Indicators Momentum Indicators Momentumindikatorer er verktøy som brukes av handelsmenn for å få en bedre forståelse av hastigheten eller hastigheten som prisen på et verdipapir endres på. Momentum
  • Handelsordre Handelsordre Å plassere en handelsordre virker intuitiv - en "kjøp" -knapp for å starte en handel og en "selg" -knapp for å avslutte en handel. Selv om det er mulig å utføre handler på en slik måte, er det veldig ineffektivt, da det krever konstant overvåking av aksjen.

Siste innlegg

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found