DISC Funksjon - Formel, eksempler, hvordan du bruker DISC

DISC-funksjonen er en Excel Financial-funksjon Funksjoner Liste over de viktigste Excel-funksjonene for finansanalytikere. Dette juksearket dekker hundrevis av funksjoner som er kritiske å kjenne som en Excel-analytiker. Den vil beregne diskonteringsraten for en obligasjonsrabatt En diskonteringsobligasjon er en obligasjon som utstedes til en lavere pris enn pålydende, eller en obligasjon som handler i sekundærmarkedet til en pris som er under pålydende. Det ligner på en nullkupongobligasjon, bare at sistnevnte ikke betaler renter. En obligasjon anses å handle med rabatt. Det hjelper å kjenne diskonteringsrenten når vi vet de andre detaljene om obligasjonen.

Formel

= DISC (oppgjør, forfall, pr, innløsning, [basis])

DISC-funksjonen bruker følgende argumenter:

 1. Oppgjør (påkrevd argument) - Dette er datoen da kupongen ble kjøpt. Det er verdipapirets oppgjørsdato eller datoen etter utstedelsesdatoen da verdipapiret handles til kjøperen.
 2. Løpetid (obligatorisk argument) - Dette er forfallsdagen til sikkerheten eller datoen da sikkerheten utløper.
 3. Pr (obligatorisk argument) - Sikkerhetens pris per pålydende verdi på $ 100.
 4. Innløsning (obligatorisk argument) - Dette er verdipapirets innløsningsverdi per pålydende verdi på $ 100.
 5. Basis (valgfritt argument) - Definerer dagtellinggrunnlaget som brukes i beregningen. De mulige verdiene kan være som følger:

Basis Grunnlag for dagtelling
0 eller utelatt USA (NASD) 30/360
1 Faktisk / faktisk
2 Faktisk / 360
3 Faktisk / 365
4 Europeisk 30/360

Hvordan bruker jeg DISC-funksjonen i Excel?

For å forstå bruken av DISC-funksjonen, la oss vurdere noen eksempler:

Eksempel 1

Anta at vi får følgende data:

DISC-funksjon

Formelen som skal brukes er:

DISC-funksjon - Eksempel 1

Vi får et resultat på 3%. Hvis resultatet er i tallformat, må vi konvertere det til prosentvis format.

I eksemplet ovenfor:

 1. Vi utelatt basisargumentet, slik at funksjonen tok det som 0, som betegner USA (NADS) 30/360 dagers tellingsgrunnlag).
 2. Vi ga datoargumentene til DISC-funksjonen som referanser til celler som inneholder datoer. Hvis datoformatet ikke brukes, får vi en feil som et resultat.

Eksempel 2

La oss ta et annet eksempel. Anta at vi får informasjon om en europeisk obligasjon:

DISC-funksjon - Eksempel 2

Formelen som skal brukes er:

DISC-funksjon - Eksempel 2a

Vi får et resultat på 13%. I eksemplet:

 1. Vi brukte grunnlaget 4, så funksjonen tok det som 4, som betegner det europeiske 30/360 tellingsgrunnlaget.
 2. Vi ga datoargumentene til DISC-funksjonen som referanser til celler som inneholder datoer. Husk, basert på innstillingene til systemet ditt, kan tekstrepresentasjoner av datoer i Excel-funksjoner variere.

Ting å huske på DISC-funksjonen

 • #NUM! feil - Oppstår når:
  • Den gitte forfallsdatoen er mindre enn eller lik oppgjørsdatoen.
  • Inndata for argumentene pr, innløsning eller basis er ugyldige numeriske verdier. Det vil si at hvis pr er mindre enn eller lik 0, hvis innløsning er mindre enn eller lik 0, eller grunnlaget gitt i formelen ikke er lik 1, 2, 3 eller 4.
 • Oppgjør, modenhet og basis blir avkortet til heltall.
 • Datoer lagres i løpende serienumre, slik at de kan brukes i beregninger. Som standard er 1. januar 1900 serienummer 1, og 16. juli 2016 er serienummer 42567 fordi det er 42 567 dager etter 1. januar 1900.
 • #VERDI! feil - Oppstår når:
  • Den gitte forfallsdatoen eller oppgjørsdatoen er ikke en gyldig Excel-dato.
  • Ethvert av det gitte argumentet er en ikke-numerisk verdi.

Klikk her for å laste ned Excel-filen

Tilleggsressurser

Takk for at du leser Finance-guiden til Excel DISC-funksjonen. Ved å ta deg tid til å lære og mestre disse Excel-funksjonene, vil du øke hastigheten på din økonomiske analyse betydelig. For å lære mer, sjekk ut disse ekstra økonomiressursene:

 • Excel-funksjoner for økonomi Excel for økonomi Denne Excel for finans-guiden lærer de 10 beste formlene og funksjonene du må vite for å være en god finansanalytiker i Excel. Denne guiden har eksempler, skjermbilder og trinnvise instruksjoner. Til slutt laster du ned den gratis Excel-malen som inkluderer alle økonomifunksjonene dekket i opplæringen
 • Avansert Excel Formel Course
 • Avanserte Excel-formler du må vite Avanserte Excel-formler må vite Disse avanserte Excel-formlene er avgjørende for å kjenne og vil ta dine økonomiske analyseferdigheter til neste nivå. Avanserte Excel-funksjoner du må vite. Lær de 10 beste Excel-formlene hver finansanalytiker i verdensklasse bruker regelmessig. Disse ferdighetene vil forbedre regnearkarbeidet ditt i enhver karriere
 • Excel-snarveier for PC og Mac Excel-snarveier PC Mac Excel-snarveier - Liste over de viktigste og vanligste MS Excel-snarveiene for PC- og Mac-brukere, økonomi, regnskapsyrker. Tastatursnarveier gir deg raskere modellering og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigering, bånd, lim inn spesial, data manipulering, formel og celle redigering, og andre mangler

Siste innlegg

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found