Money Market Account (MMA) - Oversikt, hvordan det fungerer

En pengemarkedskonto (MMA) er en type sparekonto som har trekkene til en brukskonto - den kommer med sjekker og / eller debetkort og muligheten til å gjennomføre noen få transaksjoner månedlig uten å pådra bankgebyrer.

Pengemarkedskonto

Federal Reserve Federal Reserve (The Fed) Federal Reserve er USAs sentralbank og er finansmyndigheten bak verdens største frie markedsøkonomi. klassifiserer imidlertid fortsatt pengemarkedskontoer som "innskuddskontoer" (i henhold til regel D), noe som betyr at ikke mer enn seks transaksjoner er tillatt hver måned. Uttak fra tellere og minibanker teller imidlertid ikke med i transaksjonsgrensen.

Forstå kontanter for pengemarkedet

Pengemarkedskontoer - ofte referert til som MMAer - kommer med forsikring. Det betyr at hvis den anvendte finansinstitusjonen går konkurs eller slår seg helt av, vil ingen av innskuddene dine gå tapt.

For kredittforeninger leveres MMA-forsikring av National Credit Union Administration (NCUA). MMAer i banker er forsikret av Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) er en statlig institusjon som tilbyr innskuddsforsikring mot banksvikt. Kroppen ble opprettet, akkurat som andre innskuddskontoer.

En av de vanligste årsakene til at en person kan velge å bruke en pengemarkedskonto over en rett spar- eller sjekkekonto, er fordi MMA har en tendens til å tilby en høyere rente. Den høyere satsen krever imidlertid generelt et høyere minimumsinnskudd for å kvalifisere seg, og kan også kreve å opprettholde en minimumsbalanse.

Sammendrag

En pengemarkedskonto (MMA) er en kortvarig innskuddskonto som gjør at du kan tjene litt høyere renter enn tradisjonelle sparekontoer.

 • Innskuddssertifikater (CDer) har en tendens til å tilby betydelig høyere APY versus MMA; de holder imidlertid pengene låst på plass i minst ett år.
 • Kontrollkontoer med høy rente kan tilby betydelig høyere APY enn MMA, men de har flere krav, inkludert aktiv administrasjon.

Mer om saken

La oss utforske interesseområdet litt nærmere, mer spesifikt, hvordan rentene - ofte referert til som årlig prosentvis avkastning (APY) Årlig prosentvis avkastning Den årlige prosentvise avkastningen (APY) er en normalisert rente basert på den sammensatte perioden på en år. APY gir en standardisert representasjon av de underliggende rentene på finansielle produkter. - på MMAs sammenlignet med renter opptjent på andre typer innskuddskontoer.

Per mai 2020 var den nasjonale MMA-renten for banker i USA 0,15%. Det betyr at hvis du for eksempel skulle sette inn $ 20.000 i MMA, ville du tjene $ 30 i renter etter det første året.

La oss sammenligne det med gjennomsnittlig årlig rente opptjent på en tradisjonell sparekonto. Tidligere år var APY for rett sparekontoer betydelig lavere, rundt 0,06%. I 2020 ligger APY på rundt 0,10%. Det betyr at hvis du skulle sette $ 20 000 inn på en tradisjonell sparekonto, ville du tjene $ 20 etter det første året. Mens ingen av dem utgjør en enorm sum, vil du motta et noe høyere avkastning med en MMA.

Innskuddssertifikater (eller CDer) tilbyr vanligvis noen av de høyeste avkastningene på innskuddskontoen, med gjennomsnittet som ligger rundt 0,40% eller 0,60% (for henholdsvis 1- eller 2-årige CDer). Ulempen med CDer er imidlertid at pengene dine er låst inne i minst 1 til 2 år.

Tradisjonelle sparekontoer og CD-er gir ikke sjekkskrivingsrettigheter eller muligheter for uttak - uten betydelige bøter når det gjelder CDer - så pengemarkedskontoer gir likviditetsfordeler.

Som med hvilken som helst konto du velger å åpne, vil priser og minimumsinnskudd variere - både etter område i landet du er i og institusjonen du velger å bruke. Det er best å shoppe for de beste prisene. Hvis du ikke trenger å besøke et mursteinsted, er det ofte bedre renter for pengemarkedskontoer å finne hos nettbanker, som Ally.

Et alternativ for et pengemarkedskonto

Hvis du leter etter et kortsiktig sted å lagre litt av pengene dine uten bryet med aktiv ledelse, er MMAs et godt alternativ. De har selvfølgelig følgende begrensninger:

 • Høyere minimumsinnskudd
 • Begrensede månedlige transaksjoner

Hvis du imidlertid er interessert i høyere avkastning og et i det vesentlige ubegrenset antall månedlige transaksjoner, vil en høyrentekontokonto sjekke konto En brukskonto er en type innskuddskonto som enkeltpersoner åpner i finansinstitusjoner for å trekke og sette inn penger. Også kjent som en transaksjons- eller etterspørselskonto, er en brukskonto veldig likvid. For å si det enkelt, gir det brukerne en rask måte å få tilgang til pengene sine. kan være et bedre alternativ. De gode nyhetene? Gjennomsnittlig APY på høyrentekontoer for 2020 er rundt 3,5%. Imidlertid er det vanligvis den øverste grensen for tilbudte renter.

I tillegg begrenses innskuddsbeløp og dermed mengden av total årlig rente du kan tjene. Hetten er forskjellig for hver leverandør og region, alt fra så høyt som $ 25.000 til så lite som $ 1.000.

Høyinteressekontoer har alle fordelene ved de mest tradisjonelle kontrollkontoer. Ulempen er at du må oppfylle flere krav, som ofte inkluderer:

 • Registrering for elektroniske uttalelser
 • Sette opp direkte innskudd på kontoen
 • Utføre et sett antall minimums månedlige transaksjoner for å holde kontoen åpen
 • Å opprettholde en minimum månedlig kontosaldo (og sjonglere med minimumskontoer med kontomaksimum kan bli forvirrende)

Det er best å utforske høyrentekontokontosatser og krav fra forskjellige leverandører og veie dem mot MMA og CD, samt tradisjonelle sjekk- og sparekontoer, for å se hvilket alternativ som fungerer best for deg.

Flere ressurser

Finance er den offisielle leverandøren av Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -sertifisering. Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ akkreditering er en global standard for kredittanalytikere som dekker økonomi, regnskap, kredittanalyse, kontantstrømanalyse, paktmodellering, tilbakebetaling av lån og mer. sertifiseringsprogram, designet for å forvandle alle til en finansanalytiker i verdensklasse.

For å hjelpe deg med å bli en finansanalytiker i verdensklasse og fremme karrieren til ditt fulle potensiale, vil disse tilleggsressursene være svært nyttige:

 • Kontrollere kontoer kontra sparekontoer Kontrollere kontoer vs sparekontoer En bankklient kan velge å åpne kontrollkontoer vs sparekontoer, avhengig av flere faktorer, for eksempel formål, enkel tilgang eller andre attributter. En brukskonto er en type bankkonto som brukes til dagligdagse transaksjoner. Det er den mest grunnleggende kontoen banker, kredittforeninger og små långivere tilbyr.
 • Renteinntekter Renteinntekter Renteinntekter er beløpet som betales til et foretak for å låne ut pengene sine eller la en annen enhet bruke midlene. I større skala er renteinntekter det beløpet som opptjenes av en investors penger som han plasserer i en investering eller et prosjekt.
 • Retail Bank Typer Retail Bank Typer Det er i det store og hele tre hovedtyper av banker. De er forretningsbanker, kredittforeninger og visse investeringsfond som tilbyr detaljistbanktjenester. Alle tre jobber mot å tilby lignende banktjenester. Disse inkluderer kontrollkontoer, sparekontoer, pantelån, debetkort, kredittkort og personlige lån.
 • Bankutkast Bankutkast Et bankutkast er et praktisk og sikkert instrument for å foreta store innbetalinger uten å måtte ta ut kontanter fra kontoen.

Siste innlegg

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found