Automated Customer Account Transfer Service (ACATS) - Hvordan det fungerer

Automated Customer Account Service (ACATS) er et elektronisk system i USA som tillater jevn overføring av finansielle verdipapirer fra en kunde fra en institusjonens handelskonto til en annen handelskonto. Institusjonene er vanligvis meglerfirmaer Megling En megling tilbyr formidlingstjenester på forskjellige områder, for eksempel å investere, få lån eller kjøpe eiendom. En megler er en mellommann som eller banker.

Automated Customer Account Transfer Service (ACATS)

Mange forskjellige typer eiendeler og investeringsprodukter overføres ved bruk av ACATS, for eksempel aksjer, obligasjoner, aksjefond, livrenter, opsjoner, aksjefond og kontanter. For aksjefondtransaksjoner er ACATS koblet til NSCCs fond / SERV-system. Systemet muliggjør rask omregistrering av midler når kontooverføringer skjer.

Mens overføring av forsikringsmidler kobles ACATS til Insurance Processing Service (IPS) for å gi informasjon som er nødvendig for omregistrering mellom to selskaper. Det tar omtrent seks virkedager å behandle en overføring gjennom ACATS. Imidlertid er ACATS-transaksjoner ikke garantert og kan derfor reverseres hvis en av partene i overføringen misligholder.

Systemet ble utviklet av National Securities Clearing Corporation (NSCC) National Securities Clearing Corporation (NSCC) National Securities Clearing Corporation (NSCC) tilbyr risikostyring, oppgjør og clearingtjenester til det amerikanske verdipapirmarkedet, som fortsatte med å bli et datterselskap av Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC). Systemet erstattet et tidligere aktivaoverføringssystem, som var et manuelt.

DTCC er et privat holdingselskap som eies av forskjellige banker og finansinstitusjoner som håndterer et flertall av verdipapirtransaksjoner i USA. Bare selskaper som er medlemmer av NSCC kan bruke ACATS. Bankene må være medlemmer av DTCC for å bruke ACATS.

Sammendrag

 • Automated Customer Account Transfer Service (ACATS) er et automatisert system som hjelper med å overføre eiendeler fra en kundehandelskonto til en annen.
 • ACATS ble utviklet av National Securities Clearing Corporation og erstattet et tidligere system, som var et manuelt system.
 • Systemet hjelper handelsmenn med å bytte forskjellige typer eiendeler og gir en standardisert prosedyre som er effektiv.

Hvordan fungerer en automatisert kundekontotjeneste?

En standard kontooverføring mellom to meglerforhandlermedlemmer vil følge trinnene nedenfor:

 1. Det mottakende medlemmet initierer overføringen ved å sende inn et TI-skjema for overføring til ACATS. Skjemaet er også kjent som et Transfer Initiation Form (TIF).
 2. Et kontrollnummer tildeles av ACATS til overføringen for fremtidig referanse. ACATS informerer også både det leverende og det mottakende medlemmet som er identifisert i TIF. Den setter også den forespurte overføringen i "FORESPØRSEL" -status i systemet. Hvis informasjonen som er sendt inn er ufullstendig eller i feil format, avviser ACATS forespørselen og informerer medlemmet som initierte forespørselen.
 3. Det leverende medlemmet legger enten til eiendelene som skal overføres, eller avviser overføringen. Medlemmet har en virkedag til å svare på produksjonen.
 4. Når det leverende medlemmet har lagt til eiendelene som skal overføres, har begge parter i overføringen muligheten til å sjekke eiendelene som er valgt. ACATS overfører statusen til “REVIEW”, og begge medlemmene har to virkedager til å gjennomgå eiendelene. Hvis det leverende medlemmet bestemmer seg for å legge til, slette eller modifisere eiendelene som er oppført, overfører ACATS statusen til "REVIEW-ADJUST-LEVERERER" og gir automatisk en ekstra virkedag for begge partene til å gjennomgå eiendelene.
 5. På grunn av aksjen til aksjefond Fond Et aksjefond er en pool av penger som samles inn fra mange investorer for å investere i aksjer, obligasjoner eller andre verdipapirer. Verdipapirfond eies av en gruppe investorer og forvaltes av fagpersoner. Lær om de forskjellige typene fond, hvordan de fungerer, og fordelene og fordelene ved å investere i dem og forsikringsmidler, det mottatte medlemmet må sende inn nødvendige skjemaer for fond og forsikring.
 6. Etter at gjennomgangsperioden er fullført, flytter ACATS kontoen til “SETTLE PREP” -status. Perioden varer i en virkedag, og ingen part kan gjøre ytterligere oppdateringer eller endringer i overføringen.
 7. ACATS vil deretter utstede en rapport til begge parter som informerer dem om eiendelene som blir gjort opp i overføringen. Medlemmene vil ha avgjørende grensesnitt, og ACATS vil sende avgjøringsmidlene til grensesnittene.
 8. Etter overføringen flytter ACATS kontoen til “SETTLE CLOSE” -status i systemet. Gjennom NSCCs pengeoppgjør vil det leverende medlemmet bli belastet markedsverdien av eiendelene, og det mottakende medlemmet vil bli kreditert markedsverdien av eiendelene.

Den samme prosedyren følges, selv om kontante eiendeler er involvert. Imidlertid, hvis en av partene er en bank i en kontant eiendeloverføring, avgjør den seg gjennom en sikkerhetsbetalingsordre (SPO) på DTCC.

Fordeler med ACATS

 • ACATS er kostnads- og tidseffektivt.
 • Den oppfyller FINRA-kravene.
 • Tjenesten kan enkelt håndtere flere behandlingssykluser.
 • Det akselererer bosetninger og er sikkert.

Tilleggsressurser

Finance er den offisielle leverandøren av Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -sertifisering. Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ akkreditering er en global standard for kredittanalytikere som dekker økonomi, regnskap, kredittanalyse, kontantstrømanalyse, paktmodellering, tilbakebetaling av lån og mer. sertifiseringsprogram, designet for å forvandle alle til en finansanalytiker i verdensklasse.

For å hjelpe deg med å bli en finansanalytiker i verdensklasse og fremme karrieren til ditt fulle potensiale, vil disse tilleggsressursene være svært nyttige:

 • Banking and Securities Industry Committee (BASIC) Banking and Securities Industry Committee (BASIC) Banking and Securities Industry Committee (BASIC) ble etablert i 1970 med målet om å standardisere, automatisere og effektivisere behandlingen
 • Managed Futures Managed Futures Managed futures er en underklasse av alternative investeringsstrategier som brukes av store fond og institusjonelle investorer for å oppnå både portefølje og marked
 • Financial Industry Regulatory Authority (FINRA) Financial Industry Regulatory Authority (FINRA) Financial Industry Regulatory Authority (FINRA) fungerer som en selvregulerende organisasjon for verdipapirforetak som opererer i USA.
 • Bankoverføring Bankoverføring Bankoverføring er elektronisk overføring av midler mellom mennesker eller enheter. Det lar folk på fjerne steder over hele verden trygt overføre

Siste innlegg

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found