Numeraire - Oversikt, hvordan det fungerer, amerikanske dollarindeks

Numeraire er et økonomisk begrep som refererer til en bytteenhet som folk bruker som en referanse når man sammenligner lignende instrumenter eller varer. Begrepet "numeraire" er et fransk ord som oversettes til "pålydende" eller "penger". En numeraire brukes på et enkelt instrument eller produkt, som deretter brukes som en referanseindeks for hele markedet for lignende produkter eller finansielle instrumenter i en indeks.

Numeraire

En numeraire kan også være en valuta eller et produkt hvis pris er satt til en. I pengeøkonomien brukes penger som numeraire, og de tjener som regningsenhet når man bestemmer verdien på varene. Enkelt sagt betyr det at penger, uavhengig av valuta, fungerer som referanseverdien i forhold til verdien av varer og tjenester Produkter og tjenester Et produkt er en håndgripelig vare som markedsføres for anskaffelse, oppmerksomhet eller forbruk mens en tjeneste er en immateriell vare, som oppstår i et marked er bestemt. Telleren muliggjør sammenligning av verdier når de relative prisene er relevante i markedet.

Sammendrag

  • Numeraire refererer til et finansielt instrument, valuta eller produkt som brukes som standard når man sammenligner verdien på lignende varer.
  • Telleren tillater verdisammenligning av lignende produkter når de relative produktene på de andre produktene er relevante.
  • Et eksempel på numeraire er den amerikanske dollaren, som brukes som den pålydende valutaen ved bestemmelse av oljepriser i det internasjonale markedet.

Forstå Numeraire

Praksisen med å bruke valutaer som numeraire oppsto for lenge siden. I løpet av midten av 1900-tallet, da handel med gull var en vanlig praksis blant handelsmenn, ble den amerikanske dollar priset til en trettifemte av verdien av en unse gull.

Andre valutaer - som det britiske pundet, yen og euro - ble satt benchmark på amerikanske dollar. Derfor var den amerikanske dollaren numerær, og de andre valutaene ble beregnet som en brøkdel eller et multiplum av den amerikanske dollaren.

Den amerikanske dollaren var den mest brukte valutaen, og prisen ble festet til prisen på gull, som var et byttemiddel. For eksempel, hvis valuta X hadde to ganger markedsverdien til en enhet av numeraire (US dollar), er den relative prisen på valuta X 2.

Den amerikanske dollarindeksen

Den amerikanske dollarindeksen var en numeraire som ble etablert etter Bretton Woods-avtalen Bretton Woods-avtalen Bretton Woods-avtalen ble nådd på et toppmøte i 1944 i New Hampshire, USA på et nettsted med samme navn. Avtalen ble nådd av 730 delegater, som var representanter for de 44 allierte nasjonene som deltok på toppmøtet. Delegatene, innenfor avtalen, brukte gullstandarden til å opprette en fast valutaveksling ble oppløst i 1973. Indeksen ble brukt til å måle dollarens verdi mot en kurv med andre valutaer, inkludert euro, japansk yen, kanadisk dollar, britisk pund , Sveitsiske franc og svenske kroner. Valutaene utgjør USAs viktigste handelspartnere. Den amerikanske dollarindeksen ble etablert med en base på 100,og det er en rettferdig indikasjon på dollarens verdi i internasjonale markeder.

Gjennom årene svingte den amerikanske dollarindeksen kraftig. Indeksen nådde det høyeste punktet i februar 1985 på 164,72, og det laveste punktet under den globale finanskrisen i 2008 2008-2009 den globale finanskrisen Den globale finanskrisen i 2008-2009 refererer til den enorme finanskrisen verden møtte fra 2008 til 2009. Finanskrisen tok sin toll på enkeltpersoner og institusjoner over hele verden, med millioner av amerikanere som ble dypt påvirket. Finansinstitusjoner begynte å synke, mange ble absorbert av større enheter, og den amerikanske regjeringen ble tvunget til å tilby redning klokka 70.698. Per mars 2020 nådde indeksen en verdi på 100,35, som er samme nivå som indeksens startverdi i 1973.

Verdien på den amerikanske dollarindeksen påvirkes av ulike faktorer, som lavkonjunktur, økonomisk vekst og inflasjon / deflasjon av amerikanske dollar og komponentvalutaer som er inkludert i sammenlignbar kurv. Handelsmenn overvåker indeksens verdi mot kurven med valutaer, slik at de kan sikre seg mot enhver risiko knyttet til dollaren. De kan også bruke indeksen til å sikre de forventede valutatrekkene og spekulere når dollaren forventes å vinne eller tape.

Numeraire i oljeindustrien

Oljeprisen i det internasjonale markedet er svært volatil, og de fleste land benchmarker oljeprisene i sine lokale markeder ved bruk av amerikanske dollar som baseenhet. Amerikanske dollar er en sterk valuta som er allment akseptert i det internasjonale markedet, og å benytte oljepriser i amerikanske dollar standardiserer oljeprisene. Praksisen gjør det mulig for selskaper som handler i olje å akseptere og motta betalinger raskt, siden oljen er denominert i en globalt anerkjent valuta med kjente valutakurser mot andre utenlandske valutaer.

Utenlandske oljeeksportører og importører kan også bestemme verdien av olje i sin valuta ved hjelp av amerikanske dollar som referanseindeks. Det gjør det også mulig for andre land å se hvordan valutaen sammenlignes med amerikanske dollar for å bestemme oljeprisen. Når verdien av den amerikanske dollaren går opp, betyr det at den amerikanske valutaen vinner mot den utenlandske valutaen.

Numeraire (Cryptocurrency Term)

Numeraire er en kryptovaluta Cryptocurrency Cryptocurrency er en form for digital valuta som er basert på blockchain-nettverk. Kryptovaluta som Bitcoin og Ethereum blir allment akseptert. fra Numerai, et hedgefondsselskap etablert i 2015 av Richard Craib. Kryptovaluta ble lansert ett år etter at Numerai begynte å operere, og produktet ble designet for å møte utfordringene selskapet sto overfor da de opererte i Bitcoin-nettverket.

Selskapet tillater dataforskere å laste ned data på selskapets nettside for bruk i å lage modeller som forutsier markedsbevegelser. Modellene er laget ved hjelp av en kombinasjon av maskinlæring, kunstig intelligens, kryptografi og datavitenskap. Deltakerne er pålagt å stake flere Numeraire-tokens for å forhindre manipulering av data. Forskere med toppmodellene får tilbake Numeraire-tokens og ekstra betaling i Bitcoins.

Relaterte målinger

Finance er den offisielle leverandøren av den globale Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -sertifisering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ akkreditering er en global standard for kredittanalytikere som dekker økonomi, regnskap, kredittanalyse, kontantstrømanalyse , paktmodellering, tilbakebetaling av lån og mer. sertifiseringsprogram, designet for å hjelpe alle å bli en finansanalytiker i verdensklasse. For å fortsette karrieren din, vil de ekstra økonomiressursene nedenfor være nyttige:

  • På Par Til Par Betydningen "på par" betyr "til pålydende." Parverdier er normalt konstante, i motsetning til markedspriser, som svinger med etterspørsel fra forbrukere og
  • Funksjoner av penger Funksjoner av penger Penger utfører fire hovedfunksjoner i dagens samfunn. Det tjener hovedsakelig som et byttemiddel, en standard for utsatt betaling, en butikk av formue og en
  • USD / CAD Valutakryss USD / CAD Valutakors USD / CAD-valutaparet representerer den oppgitte kursen for veksling av amerikanske dollar til CAD, eller hvor mange kanadiske dollar man mottar per amerikanske dollar. For eksempel betyr en USD / CAD-kurs på 1,25 1 US dollar tilsvarer 1,25 kanadiske dollar. USD / CAD-valutakursen påvirkes av økonomiske og politiske krefter på begge
  • Virtuell valuta Virtuell valuta Virtuell valuta er en type uregulert digital valuta. Det er ikke utstedt eller kontrollert av en sentralbank. Eksempler på virtuelle valutaer inkluderer Bitcoin

Siste innlegg

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found