UNICHAR-funksjon - formel, eksempler, hvordan du bruker Unicode

UNICHAR-funksjonen er kategorisert under Excel Tekstfunksjoner Funksjoner Liste over de viktigste Excel-funksjonene for finansanalytikere. Dette juksearket dekker hundrevis av funksjoner som er kritiske å kjenne som en Excel-analytiker. UNICHAR gir brukeren en Unicode-karakter av et spesifisert tall, der Unicode er et desimaltall fra 0 til 65535. Funksjonen ble introdusert i MS Excel 2013.

Formel

= UNICHAR (antall)

Hvor:

Tallargumentet er et helt tall. Det er en nødvendig innspill. Det kan være et tall eller en referanse til en celle i et regneark som inneholder nummeret. UNICHAR-funksjonen konverterer tallet som er gitt til et Unicode-nummer som representerer et tegn.

Hvordan bruker jeg UNICHAR-funksjonen i Excel?

For å forstå bruken av UNICHAR-funksjonen, la oss vurdere noen eksempler:

Eksempel 1

Anta at vi får et sett med data som vi ønsker å konvertere til UNICODE-tegn. Først vil vi liste opp dataene i en kolonne, som vist nedenfor:

UNICHAR-funksjon

I den tilstøtende kolonnen vil vi skrive inn følgende formel:

UNICHAR-funksjon - Eksempel 1

Vi får resultatene nedenfor:

UNICHAR-funksjon - Eksempel 1a

 1. Når tallet som er gitt er 65, returnerer UNICHAR-funksjonen tegnet representert av Unicode nummer 65 (store bokstaver A).
 2. Når tallet som er gitt er 32, returnerer UNICHAR-funksjonen tegnet representert av Unicode-nummer 32 (mellomromstegn).
 3. Hvis tallet som er gitt er 45, returnerer UNICHAR-funksjonen tegnet representert av Unicode nummer 45 (bindestrek).

Eksempel 2

UNICHAR er en utvidelse av CHAR-funksjonen. CHAR-funksjonen tillater bare tall mellom 1 og 255. Hvis vi vil kode tall som er større enn 255, må vi bruke UNICHAR-funksjonen.

UNICHAR-funksjon - Eksempel 2

Vi har en # VERDI! feil er fordi vi ga 0 i rad 6 et uidentifisert nummer i rad 5.

UNICHAR Funksjon og karakterkoder

Datamaskiner, som vi er klar over, fungerer i tall. Alfabet, spesialtegn som “&” og “#” lagres og vises ved å få tildelt et unikt nummer av systemet.

Opprinnelig var nummereringssystemet eller kodesiden som ble brukt annerledes. For eksempel var det ANSI-kodesystemet som ble utviklet og brukt av Microsoft, mens Macintosh-tegnsettet ble utviklet og brukt av Macintosh-datamaskiner.

Brukerne ble møtt med problemer da de prøvde å konvertere tegnkoder fra ett system til et annet. For å løse problemet ble det utviklet et universelt tegnsett, som er kjent som Unicode-systemet. Systemet tilordnet en unik tegnkode til alle tegnene som ble brukt i alle systemene. Den ble designet for å ha over en million kodepunkter. Imidlertid, for kompatibilitet, er de første 255 kodepunktene i Unicode-systemet de samme som i ANSI-systemet for vestlige språk og tegn.

UNICHAR-funksjonen er nyttig da den hjelper til med å oversette kodesidetall til tegn for filer som er opprettet på andre typer systemer som bruker Unicode. UNICHAR kan også brukes med andre Excel-funksjoner som TRIM eller SUBSTITUTE for å fjerne uønskede tegn fra et regneark.

Noen tips om UNICHAR-funksjonen

 1. Basert på tallet, kan Unicode-tegnet som returneres være en streng med tegn, for eksempel i UTF-16 eller UTF-8-koder. UTF refererer til Unicode Transformation Format og inkluderer UTF-1, UTF-7, UTF-8, UTF-16 og UTF-32.
 2. UNICHAR-funksjonen vil returnere en # N / A-feil når Unicode-tallene er delvise surrogater og datatypene ikke er gyldige.
 3. #VALUE feil oppstår hvis tallet er null eller tallene faller utenfor det tillatte området.
 4. Husk at store og små bokstaver på tastaturet refererer til forskjellige tegnkoder, f.eks. “A” = 65, “a” = 97.

Klikk her for å laste ned Excel-filen

Tilleggsressurser

Takk for at du leser Finance-guiden til Excel UNICHAR-funksjonen. Ved å ta deg tid til å lære og mestre disse funksjonene, vil du øke hastigheten på din økonomiske analyse betydelig. For å lære mer, sjekk ut disse ekstra økonomiressursene:

 • Excel-funksjoner for økonomi Excel for økonomi Denne Excel for finans-guiden lærer de 10 beste formlene og funksjonene du må vite for å være en god finansanalytiker i Excel. Denne guiden har eksempler, skjermbilder og trinnvise instruksjoner. Til slutt laster du ned den gratis Excel-malen som inkluderer alle økonomifunksjonene dekket i opplæringen
 • Avansert Excel Formel Course
 • Avanserte Excel-formler du må vite Avanserte Excel-formler må vite Disse avanserte Excel-formlene er avgjørende for å kjenne og vil ta dine økonomiske analyseferdigheter til neste nivå. Avanserte Excel-funksjoner du må vite. Lær de 10 beste Excel-formlene hver finansanalytiker i verdensklasse bruker regelmessig. Disse ferdighetene vil forbedre regnearkarbeidet ditt i enhver karriere
 • Excel-snarveier for PC og Mac Excel-snarveier PC Mac Excel-snarveier - Liste over de viktigste og vanligste MS Excel-snarveiene for PC- og Mac-brukere, økonomi, regnskapsyrker. Tastatursnarveier gir deg raskere modellering og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigering, bånd, lim inn spesial, data manipulering, formel og celle redigering, og andre mangler

Siste innlegg

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found