Rutenett i Excel - Oversikt, hvordan du fjerner, hvordan du endrer farge

Rutenett i Excel er de horisontale og vertikale grå linjene som skiller mellom celler i et regneark. Rutenettene veileder brukerne til å skille mellom de spesifikke cellene og lese dataene på en organisert måte. De hjelper også brukere med å navigere gjennom regnearkkolonnene og radene uten problemer.

Uten rutenett vil brukere få problemer med å lese dataene på grunn av manglende organisering. Også de fleste brukere forveksler rutenettlinjer med cellegrenser, som brukes på bestemte regioner i regnearket. I motsetning til grenser er rutenettene synlige på hele regnearket og kan ikke brukes på en bestemt region i regnearket sammenlignet med kantene. Når du skriver ut et regneark, skrives ikke rutenettene ut på papiret, mens eventuelle kanter som brukes på regnearket vises på trykte regneark.

Forstå Excel Gridlines

Rutenett i Excel gjelder som standard i hele regnearket eller arbeidsboken, og kan ikke brukes på en bestemt del av regnearket. Hvis du vil gjøre en bestemt del av regnearket forskjellig fra resten, kan du bruke kantlinjer til å tilpasse spesifikke celler eller en gruppe celler.

Rutenett vises i en arbeidsbok med en grå farge som brukes automatisk. Hvis du vil endre rutenettfargene, gå til Fil-fanen, Alternativer, Avansert, og klikk deretter på Rutenettfarge. Velg fargen du vil bruke, og gå tilbake til regnearket.

Rutenett i Excel

Innstillingen "Fjern rutenett" er spesifikk for hvert regneark, og fjerning av rutenett vil fjerne rutenett fra hele regnearket, men vil fremdeles være synlig i andre regneark i arbeidsboken.

Hvordan fjerne Excel Gridlines

Den enkleste måten å fjerne rutenett i Excel er å bruke fanen Sideoppsett. Klikk kategorien Sideoppsett for å utvide kommandoene for sideoppsett, og gå deretter til Rutenett-delen. Fjern ruten for rutenettene.

Fjern rutenett i Excel

Hurtigtasten Excel Snarveier PC Mac Excel Snarveier - Liste over de viktigste og vanligste MS Excel-snarveiene for PC- og Mac-brukere, økonomi, regnskapsyrker. Tastatursnarveier gir deg raskere modellering og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigering, bånd, lim inn spesiell, datamanipulering, formel- og celleredigering, og andre snarveier. Alternativet for å fjerne rutenettene er å trykke Alt og angi W, V, G. Kommandoen fjerner rutenettene hvis de er synlige eller gjøre rutenettene synlige hvis de ikke er synlige.

Du kan også bruke følgende alternativer for å fjerne rutenettene:

1. Fjern rutenett ved å bruke bakgrunnsfyll

En annen måte å fjerne rutenett på er å bruke Fill Color-funksjonen. Du kan bruke en fyllfarge til en bestemt region i regnearket eller på hele regnearket, og rutenettene vil forsvinne.

Hvis du vil bruke Fill Color-funksjonen på hele regnearket, klikker du Ctrl + A for å velge alle cellene i regnearket. Gå deretter til Hjem-fanen og deretter til Font-gruppen og åpne Font Color i rullegardinlisten. Velg farge “Hvit” fra listen. Bruk av hvit bakgrunn skjuler rutenettene, men viser celledataene. Hvis du vil gjøre rutenettene synlige igjen, gjenta samme prosedyre, men velg alternativet Ingen fylling under Font-gruppen.

2. Fjern rutenett fra flere regneark

Som standard gjelder fjerning av rutenett bare for det spesifikke regnearket og ikke for andre åpne regneark i arbeidsboken. For at kommandoen skal gjelde for alle regneark, må du først velge alle regnearkfaner før du fjerner rutenettene.

Start med å holde kontrollknappen og velge alle regnearkene for å sette regnearkene i gruppemodus. Bruk deretter Fill Color-funksjonen eller fjern merket for "View" under kategorien Page Layout for å fjerne rutenett.

Når du er ferdig med endringene, grupperer du regnearkene ved å høyreklikke på fanen og velge alternativet Ungruppe. Hvis sidene forblir gruppert, betyr det at alle endringer som er gjort i det aktuelle regnearket, gjelder for alle de valgte regnearkene.

Hvordan endre fargen på Excel Gridlines

Som standard kommer rutenettene i Excel med en svak grå farge. Du kan endre standardfargen til hvilken som helst av dine foretrukne farger ved å følge trinnene nedenfor:

  1. Klikk på Fil øverst til venstre, og gå deretter til Alternativer.
  2. I dialogboksen Excel-alternativer som åpnes, klikker du på Avansert i venstre panel.
  3. Bla ned til delen Visningsalternativer. Nederst i denne delen, bruk Gridline-fargeboksen for å utvide rullegardinlisten.
  4. Velg ønsket rutenettfarge, og klikk deretter OK nederst for å lukke dialogboksen Alternativer.

Endre fargen på Excel-rutenettene

Ovennevnte trinn gjelder bare for det gjeldende Excel-regnearket og ikke for hele arbeidsboken. Hvis du vil endre farger for alle regnearkene, må du gruppere regnearkene ved å holde "Ctrl" -tasten og velge alle fanene. Hvis du endrer fargen mens regnearkene er i gruppemodus, vil endringen gjelde alle de valgte regnearkene.

Når du har fullført endringene, må du huske å oppheve gruppearkene, ellers vil eventuelle endringer i det nåværende regnearket gjelde alle andre valgte regneark.

Relaterte målinger

Finance er den offisielle leverandøren av den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-sertifisering. Bli med på 350 600 studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari-sertifiseringsprogram, designet for å hjelpe alle med å bli en finansanalytiker i verdensklasse . For å fortsette karrieren din, vil tilleggsressursene nedenfor være nyttige:

  • Gratis Crash Course i Excel
  • Excel- og økonomimodellmaler Excel- og finansmodellmaler Last ned gratis økonomiske modellmaler - Finansregnearkbiblioteket inkluderer en 3-talls finansmodellmal, DCF-modell, gjeldsplan, avskrivningsplan, kapitalutgifter, renter, budsjetter, utgifter, prognoser, diagrammer, grafer , rutetider, verdsettelse, sammenlignbar bedriftsanalyse, flere Excel-maler
  • Liste over funksjoner i Excel Funksjoner Liste over de viktigste Excel-funksjonene for finansanalytikere. Dette juksearket dekker hundrevis av funksjoner som er kritiske å kjenne som en Excel-analytiker
  • Typer av grafer Typer av grafer Topp 10 typer grafer for datapresentasjon du må bruke - eksempler, tips, formatering, hvordan du bruker disse forskjellige grafene for effektiv kommunikasjon og i presentasjoner. Last ned Excel-malen med søylediagram, linjediagram, sektordiagram, histogram, foss, spredningsdiagram, kombinasjonsdiagram (søyler og linje), målediagram,

Siste innlegg

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found