Indirekte avgifter - definisjon, typer og eksempler, fordeler

Indirekte skatter er i utgangspunktet skatter som kan overføres til en annen enhet eller person. De pålegges vanligvis en produsent eller leverandør som deretter overfører avgiften til forbrukeren. Det vanligste eksemplet på en indirekte avgift er avgiften på sigaretter og alkohol. Merverdiavgift (moms) Ad Valorem Tax Begrepet "ad valorem" er latin for "i henhold til verdi", noe som betyr at det er fleksibelt og avhenger av den vurderte verdien av et aktivum, produkt eller tjeneste. er også et eksempel på en indirekte skatt.

Indirekte skatter

Typer indirekte skatter

Det mange ikke er klar over, er at praktisk talt alle betaler skatt, spesielt indirekte skatter. Dette er fordi det pålegges avgifter på nesten alle produktene vi bruker. Her er noen av typene indirekte skatter.

1. Moms

Hver gang folk går til kjøpesentrene eller varehusene for å handle, er de allerede i ferd med å betale indirekte skatt. Varer som husholdningsartikler, klær og andre grunnleggende varer er underlagt slike typer avgifter. Ved betaling i skranken måler den endelige salgsprisen Kostnad for solgte varer (COGS) Kostnad for solgte varer (COGS) de "direkte kostnadene" som påløper i produksjonen av varer eller tjenester. Det inkluderer materialkostnader, direkte arbeidskostnader og direkte fabrikkomkostninger, og er direkte proporsjonal med inntektene. Når inntektene øker, kreves det flere ressurser for å produsere varene eller tjenesten. COGS er ofte polstret med en merverdiavgift som butikken krever og betaler til myndighetene.

2. Avgiftsavgift

Avgiftsavgift er også veldig vanlig. Når en produsent kjøper råvarene til selskapets produkter, for eksempel tobakk for sigarettfirmaer, må de allerede betale indirekte avgifter på varene. Gjennom en del av den normale virksomheten kan produsenten overføre byrden til forbrukerne ved å selge sigarettene til en høyere pris.

3. Tollavgift

Noen gang lurt på hvorfor importerte produkter er dyre? Det er på grunn av tollavgift. Når en container fylt med bananer fra et annet land kommer inn i USA, betaler importøren en avgift (tollavgift), som deretter overføres til forbrukerne.

4. Gassavgift

Ja, å kjøpe bensin til biler inneholder en indirekte avgift.

Eksempel på indirekte skatter

La oss bruke eksemplet på merverdiavgift for å illustrere hvordan en indirekte skatt pålegges. Si for eksempel at John går til butikk for å kjøpe et kjøleskap som er priset til $ 500. Når han spør salgsrepresentanten, vil han eller hun oppgi salgsprisen, som er $ 500, og det er riktig svar.

Kjøleskapets reelle verdi er faktisk mindre enn det, men fordi det er lagt til merverdiavgift (vanligvis 10% til 20%), er salgsprisen nå $ 500. Hvis John ser på kvitteringen, vil han se den faktiske prisen på kjøleskapet før avgiften ble lagt til. Det er produsenten av enheten eller varen som tar opp skatten fra salgsprisen og betaler den til staten.

Fordeler

Skatter kan høres ut som en ekstra byrde for forbrukerne, men indirekte avgifter er ikke alltid bare en negativ ting. Her er noen av fordelene deres:

1. De fattige kan gjøre sitt

I motsetning til direkte skatter som vanligvis fritar de fattige, tillater indirekte skatter dem å faktisk bidra til å samle inn midler til et land eller en stat.

2. De er ikke veldig åpenbare

Indirekte avgifter, da de er innlemmet i salgsprisen på en vare, er ikke veldig åpenbare. Folk føler ikke at de blir skattlagt bare fordi skatten kommer i små verdier. I tillegg legger du til at de ikke er angitt i prislappen, men bare kan sees på kjøpskvitteringen Kildedokumenter Papirsporet til et selskaps økonomiske transaksjoner blir i regnskapet referert til som kildedokumenter. Enten sjekker er skrevet for å bli utbetalt, salg gjøres for å generere kvitteringer, faktureringsfakturaer sendes av leverandører, eller arbeidstid registreres på en ansattes timeliste - alle de respektive dokumentene er kildedokumenter. . De kan også unngås ved ikke å kjøpe varene.

3. Innsamling er enkelt

I motsetning til direkte skatter der dokumenter må oppnås og arkivering kreves, betales indirekte skatter i det øyeblikket en forbruker kjøper et produkt. Skatten kreves inn av leverandøren og betales til staten.

4. Motvirker forbruk av skadelige produkter

Alkohol og sigaretter er sterkt beskattet. Ved å skattlegge slike produkter blir folk motløs av prisen, og sparer dem dermed for å konsumere skadelige gjenstander.

Indirekte mot direkte skatt

Indirekte skatter og direkte skatter er forskjellige på mange måter, men det vanligste er hvordan de betales.

  • Fra selve navnet betales direkte skatt direkte til regjeringen mens den indirekte skatten betales indirekte. Det betyr at selv om det pålegges et bestemt selskap eller en bestemt leverandør som kan overføre avgiften til forbrukerne, og til slutt overføre byrden til sistnevnte.
  • Direkte skatt er på den ene siden hentet fra den enkeltes inntjening Godtgjørelse Godtgjørelse er enhver form for kompensasjon eller betaling som en person eller ansatt mottar som betaling for sine tjenester eller det arbeidet de gjør for en organisasjon eller bedrift. Den inkluderer uansett hvilken grunnlønn en ansatt mottar, sammen med andre typer betaling som påløper i løpet av arbeidet, mens indirekte skatter pålegges varer som forbrukerne kjøper. Videre beregnes direkte skatt basert på individets betalingsevne. Indirekte skatter ser derimot ikke på forbrukerens betalingsevne, men er de samme for alle som kjøper varene eller tjenestene.
  • Eksempler på indirekte avgifter er avgift, moms og tjenesteavgift. Eksempler på direkte skatt er inntektsskatt, personlig eiendomsskatt, eiendomsskatt og selskapsskatt.

Tilleggsressurser

Finance er den offisielle leverandøren av den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-sertifisering. Bli med på 350 600 studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari-sertifiseringsprogram, designet for å hjelpe alle med å bli en finansanalytiker i verdensklasse . For å fortsette å lære og fremme karrieren din, vil de ekstra finansressursene nedenfor være nyttige:

  • Regnskap for inntektsskatt Regnskap for inntektsskatt Inntektsskatt og regnskap er et nøkkelområde for bedriftsfinansiering. Å ha en konseptuell forståelse av regnskap for inntektsskatt gjør at et selskap kan opprettholde økonomisk fleksibilitet. Skatt er et intrikat felt å navigere i og forvirrer ofte selv de dyktigste finansanalytikerne.
  • Hvordan bruke IRS.gov-nettstedet Hvordan bruke IRS.gov-nettstedet IRS.gov er det offisielle nettstedet til Internal Revenue Service (IRS), USAs skatteinnkrevingsbyrå. Nettstedet brukes av bedrifter og
  • Regressive Tax Regressive Tax En regressiv skatt er en skatt som brukes på en måte som skattesatsen synker med økningen av skattebetalers inntekt. Det regressive skattesystemet legger større belastning på demografien med lav inntekt i stedet for befolkningen med høy inntekt.
  • Sin Tax Sin Tax En synd skatt er en skatt som pålegges varer eller tjenester som anses å være skadelige eller kostbare for samfunnet. Varene og tjenestene inkluderer ofte tobakk,

Siste innlegg

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found