GJENNOMSNITT-funksjon - Hvordan beregne gjennomsnittet i Excel

AVERAGE-funksjonen er kategorisert under Excel Statistiske funksjoner Funksjoner Liste over de viktigste Excel-funksjonene for finansanalytikere. Dette juksearket dekker hundrevis av funksjoner som er kritiske å kjenne som en Excel-analytiker. Den returnerer gjennomsnittsverdien for en gitt serie med tall i Excel. Den brukes til å beregne det aritmetiske gjennomsnittet av et gitt sett med argumenter i Excel. Denne guiden viser deg trinn for trinn hvordan du beregner gjennomsnittet i Excel.

Som finansanalytiker Finansanalytiker Jobbbeskrivelse Finansanalytikerens stillingsbeskrivelse nedenfor gir et typisk eksempel på alle ferdigheter, utdannelse og erfaring som kreves for å bli ansatt for en analytikerjobb i en bank, institusjon eller selskap. Utfør sporing av økonomiske prognoser, rapportering og operasjonelle beregninger, analyser økonomiske data, opprett økonomiske modeller, funksjonen er nyttig for å finne gjennomsnittet (gjennomsnittet) av en rekke tall. For eksempel kan vi finne ut gjennomsnittlig salg de siste 12 månedene for en bedrift.

Formel

= GJENNOMSNITT (nummer1, [nummer2],…)

Funksjonen bruker følgende argumenter:

  1. Number1 (obligatorisk argument) - Dette er det første tallet i en cellereferanse eller et område som vi ønsker gjennomsnittet for.
  2. Number2 (valgfritt argument) - De er tilleggstallene, cellereferansene eller et område som vi vil ha gjennomsnittet for. Maksimalt 255 tall er tillatt.

Hvordan bruker GJENNOMSNITT-funksjonen i Excel?

For å forstå bruken av AVERAGE-funksjonen, la oss se på noen få eksempler:

Eksempel 1 - Gjennomsnitt i Excel

Anta at vi får følgende data:

GJENNOMSNITT-funksjon

Vi ønsker å finne ut de tre beste poengene i datasettet ovenfor. Formelen som skal brukes vil være:

GJENNOMSNITT-funksjon - Eksempel 1

Vi får resultatet nedenfor:

GJENNOMSNITT-funksjon - Eksempel 1a

I formelen ovenfor hentet LARGE-funksjonen de øverste niende verdiene fra et sett med verdier. Så vi fikk de tre beste verdiene da vi brukte matrisekonstanten {1,2,3} i STOR for det andre argumentet.

Senere returnerte AVERAGE-funksjonen gjennomsnittet av verdiene. Siden funksjonen automatisk kan håndtere matriseresultater, trenger vi ikke å bruke Ctrl + Shift + Enter for å angi formelen.

Eksempel 2 - Gjennomsnitt i Excel

Anta at vi får dataene nedenfor:

GJENNOMSNITT-funksjon - Eksempel 2

Formelen som skal brukes er vist nedenfor:

GJENNOMSNITT-funksjon - Eksempel 2a

Vi får følgende resultat:

GJENNOMSNITT Funksjon - Eksempel 2b

Noen notater om AVERAGE-funksjonen

  1. AVERAGE-funksjonen ignorerer tomme celler.
  2. Hvis et område- eller cellereferanseargument inneholder tekst, logiske verdier eller tomme celler, ignoreres disse verdiene. Imidlertid er celler med verdien null inkludert.
  3. Argumenter som er feilverdier eller tekst som ikke kan oversettes til tall, forårsaker feil i funksjonen.

Klikk her for å laste ned Excel-filen

Tilleggsressurser

Takk for at du leser Finance-guiden til Excel AVERAGE-funksjonen. Ved å ta deg tid til å lære og mestre disse funksjonene, vil du øke hastigheten på din økonomiske analyse betydelig. For å lære mer, sjekk ut disse ekstra økonomiressursene:

  • Excel-funksjoner for økonomi Excel for økonomi Denne Excel for finans-guiden lærer de 10 beste formlene og funksjonene du må vite for å være en god finansanalytiker i Excel. Denne guiden har eksempler, skjermbilder og trinnvise instruksjoner. Til slutt laster du ned den gratis Excel-malen som inkluderer alle økonomifunksjonene dekket i opplæringen
  • Avansert Excel Formel Course
  • Avanserte Excel-formler du må vite Avanserte Excel-formler må vite Disse avanserte Excel-formlene er avgjørende for å kjenne og vil ta dine økonomiske analyseferdigheter til neste nivå. Avanserte Excel-funksjoner du må vite. Lær de 10 beste Excel-formlene hver finansanalytiker i verdensklasse bruker regelmessig. Disse ferdighetene vil forbedre regnearkarbeidet ditt i enhver karriere
  • Excel-snarveier for PC og Mac Excel-snarveier PC Mac Excel-snarveier - Liste over de viktigste og vanligste MS Excel-snarveiene for PC- og Mac-brukere, økonomi, regnskapsyrker. Tastatursnarveier gir deg raskere modellering og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigering, bånd, lim inn spesial, data manipulering, formel og celle redigering, og andre mangler

Siste innlegg