Pull Marketing Strategy - Oversikt, illustrasjon og praktisk eksempel

En pull-markedsføringsstrategi, også kalt en pull-salgsfremmende strategi, refererer til en strategi der et firma har som mål å øke etterspørselen etter sine produkter Produktkostnader Produktkostnader er kostnader som påløper for å lage et produkt som er ment for salg til kunder. Produktkostnader inkluderer direkte materiale (DM), direkte arbeidskraft (DL) og produksjonskostnader (MOH). og trekke ("trekke") forbrukere til produktet. Trekk markedsføringsstrategier dreier seg om å få forbrukere Kjøpertyper Kjøpertyper er et sett med kategorier som beskriver forbrukernes forbruksvaner. Forbrukeratferd avslører hvordan man kan appellere til mennesker med forskjellige vaner om å ønske seg et bestemt produkt. En pull-markedsføringsstrategi kan brukes av seg selv eller i forbindelse med en push-markedsføringsstrategi.

I en pull-markedsføringsstrategi er målet å få en forbruker til å søke et produkt aktivt og få forhandlere til å lagerføre produktet som svar på direkte forbrukernes etterspørsel.

Trekk markedsføringsstrategi

Eksempler på bruk av en Pull Marketing-strategi

I en pull markedsføringsstrategi markedsfører et firma produktet direkte til forbrukerne. Forbrukerne oppsøker deretter produktene de skal kjøpe. Det er flere pull markedsføringsmetoder tilgjengelig i dag, inkludert:

 • Sosiale medienettverk
 • Ord fra munn
 • Mediadekning
 • Salgskampanjer og rabatter
 • Reklame
 • Epost markedsføring

Utforsk flere emner om bedriftsstrategi Bedriftsstrategi Bedriftsstrategi fokuserer på hvordan du styrer ressurser, risiko og avkastning på tvers av et firma, i motsetning til å se på konkurransefortrinn i forretningsstrategi, med Finance's Strategic Course.

Illustrasjon av en Pull Marketing Strategy

En pull marketing-strategi er illustrert som følger:

Trekk markedsføringsstrategi

Som illustrert ovenfor involverer en pull-markedsføringsstrategi en bedrift som bruker markedsføringsaktiviteter 5 P's of Marketing De 5 P's of Marketing - Product, Price, Promotion, Place, and People - er viktige markedsføringselementer som brukes til å posisjonere en virksomhet strategisk. 5 P er for å trekke forbrukerne til sine produkter.

Med henvisning til illustrasjonen ovenfor driver for eksempel et produksjonsselskap markedsføringskampanjer direkte til forbrukerne. På grunn av markedsføringskampanjer søker forbrukerne et bestemt produkt og går til forhandlere som ønsker å kjøpe produktet. Forhandlere når deretter ut til produsenten, slik at de kan lagerføre produktet og svare på direkte forbrukernes etterspørsel.

En pull-markedsføringsstrategi kan kontrasteres med en push-markedsføringsstrategi, der markedsføringsaktiviteter brukes langs forsyningskjeden Supply Chain Supply Chain er hele systemet for å produsere og levere et produkt eller en tjeneste, helt fra begynnelsen av å kjøpe råvarene til finalen .

Eksempel på en Pull Marketing-strategi

Colin lanserte nylig et nytt produkt - Fanner 3000. Etter å ha tilbrakt måneder i det varme været i Hong Kong, utviklet Colin et innovativt vifteprodukt som ikke gir lyd, er priset konkurransedyktig, er energieffektivt og er i stand til å kjøle et rom til en valgt temperatur.

For å markedsføre sitt produkt, bestemte Colin seg for å øke etterspørselen etter produktet gjennom sosiale medier, jungeltelegraf og mediedekning. For å være mer spesifikk, kjørte Colin flere Facebook- og Instagram-annonser, jobbet med YouTube-påvirkere for å lage videokampanjer og fikk sitt produkt omtalt på et teknologinyhetsnettsted. En uke i å implementere disse markedsføringsaktivitetene, begynner telefonen til Colin å ringe, da forhandlere og distributører spør om lagring av produktet i butikkene sine.

Gjennom markedsføringsaktivitetene ovenfor bruker Colin en pull-strategi - å skape forbrukernes etterspørsel og trekke forbrukere, forhandlere og distributører til sitt produkt.

Fordeler

Det er flere fordeler med en pull-markedsføringsstrategi:

 • Kunne etablere direkte kontakt med forbrukere og bygge forbrukerlojalitet
 • Sterkere forhandlingsstyrke med forhandlere og distributører
 • Fokuserer på å skape egenkapital og produktverdi
 • Forbrukere søker aktivt etter produktet, noe som fjerner mye av presset med å drive utgående markedsføring
 • Kan brukes til å teste et produkts aksept i markedet og få tilbakemeldinger fra forbrukerne om produktet

Ulemper

Potensielle ulemper ved å bruke en pull-strategi inkluderer følgende:

 • Fungerer vanligvis bare effektivt når det er høy merkevarelojalitet
 • Ledetid er lang, ettersom forbrukerne sammenligner alternativer før de kjøper
 • Krever å skape høy etterspørsel etter et produkt, noe som kan være vanskelig i et meget konkurransedyktig markedslandskap
 • Krever sterk markedsføringsinnsats for å overbevise forbrukerne om å aktivt oppsøke produktet (de kan i stedet bare bestemme seg for hva som helst lignende produkt en forhandler har på lager, i stedet for å insistere på å få produktet ditt)

Tilleggsressurser

Finance er den offisielle leverandøren av Financial Modelling and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-sertifisering Bli med på 350 600 studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari-sertifiseringsprogram, designet for å forvandle alle til en verdensklasse finansanalytiker. For å fortsette å lære og utvikle kunnskapen din om økonomisk analyse, anbefaler vi på det sterkeste de ekstra finansressursene nedenfor:

 • AIDA-modellen AIDA-modellen AIDA-modellen, som står for Attention, Interest, Desire, and Action model, er en modell for reklameeffekt som identifiserer stadiene som en person
 • Knocking on Door Knocking on Doors Knocking on Doors er en ledende generasjonsstrategi som brukes av bankrådgivere for å sikre potensielle kunder.
 • Markedsplanlegging Markedsplanlegging Markedsplanlegging er prosessen med å organisere og definere markedsføringsmålene til et selskap og samle strategier og taktikker for å oppnå dem. En solid
 • Walmart Marketing Mix Walmart Marketing Mix Walmart er et drivkraft for en virksomhet, og en av dens viktigste styrker er markedsføringsmiksen. Å overleve i personmarkedet krever mer enn bare flaks

Siste innlegg